Home / Vertaalbureau Blog / Exporteer succesvol naar China met deze 5 geheimen!

Exporteer succesvol naar China met deze 5 geheimen!

China is een van de grootste wereldeconomie?

Steeds meer landen doen zaken met China. Alleen al vanuit Nederland werd er in 2017 jaar voor 7,35 miljard euro geëxporteerd. Als je als bedrijf geen zaken doet met China loop je behoorlijk wat omzet mis! Maar waar moet je opletten als je naar China gaat exporteren? Ontdek het met deze 5 geheimen!

  1. Leer een beetje Chinees

De meeste communicatie zal plaatsvinden via een tolk. Chinezen spreken beperkt Engels en de kans dat jij geen Chinees spreekt, is groot. Toch wordt het ontzettend gewaardeerd als jij een beetje Chinees kent. Chinezen vinden namelijk zelf dat Chinees de moeilijkste taal ter wereld is. Als jij je zakenpartners in het Chinees kan begroeten en enkele basiswoorden kent, maak je daar zeker indruk mee.

  1. Verdiep je in de goederencode

Om goederen naar China te exporteren is een goederencode nodig, ook wel HS-code genoemd. Deze code geeft informatie over producteisen zoals certificering, registratie en verpakkingsvoorschriften. Op deze code vindt je verder informatie over exportdocumenten, vergunningen en normen & standaarden.

  1. Schakel een jurist in

Als je naar China gaat exporteren krijg je te maken met de Chinese wetgeving. Zodra er overeenkomsten opgesteld moeten worden, is het raadzaam om een jurist in te schakelen. Hij of zij is goed op de hoogte van het Chinese recht en heeft hier dagelijks mee te maken. Het kost voor jou te veel tijd om je volledig te verdiepen in alle wetten en regels die voor het exporteren gelden. Ook zal een goede jurist je wijzen op de goederencode.

  1. Maak gebruik van een vertaalbureau

Zodra je vanuit het Nederlands of Engels iets wilt vertalen naar het Chinees is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van een gerenommeerd vertaalbureau Chinees met native speakers. In China worden meer dan 100-den dialecten gesproken. Een professioneel vertaalbureau heeft ervaring met het schrijven in het Mandarijn (de standaard Chinese taal die iedereen op school leert) en Kantonees. Sommige vertaalbureaus hebben ook ervaring met het vertalen naar Wu, Ke (Hakka), Min, Xiang, Gan, Jin, Pinghua en Hui. Ook weet een vertaalbureau hoe de teksten geschreven moeten worden in het Jiantizi (vereenvoudigde karakters), Fantizi (met complexe traditionele karakters) en het Latijnse alfabet. 

  1. Reis regelmatig naar China

Hiërarchie en aanzien zijn ontzettend belangrijk binnen de Chinese cultuur! Ook al kan tegenwoordig vrijwel alle communicatie digitaal en online plaatsvinden, toch is het raadzaam om regelmatig naar China te reizen. Bezoek het kantoor of de fabriek van jouw handelspartner, dit is belangrijk voor zijn aanzien. Kijk niet raar op als jouw handelspartner je meeneemt voor een lunch, diner of karaoke-avond. Directeuren van Chinese bedrijven vinden het ontzettend belangrijk om hun handelspartners persoonlijk te kennen voordat ze zaken willen doen.

Overweeg jij om producten naar China te exporteren? Dan zijn dit de 5 factoren waar je rekening mee moet houden: Leer een beetje Chinees en verdiep je in de goederencodes die nodig zijn om producten te exporteren. Zakendoen met een Chinees bedrijf kan je niet alleen, schakel een goede jurist in die op de hoogte is van de Chinese wetgeving en maak gebruik van een professioneel vertaalbureau met native speakers. Reis regelmatig naar China en laat jouw zakenpartner zien dat hij en zijn bedrijf belangrijk voor jou zijn.

Zhù nǐ hÇŽo yùn!

 

Exporteer succesvol naar China met deze 5 geheimen!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-03-2022 - Kies voor een beedigd vertaler
Nederland telt veel online ondernemers uit binnen- en buitenland. Dat is ook niet zo vreemd, want online ondernemen is de laatste jaren sterk toegenomen. Soms heb je alleen maar een laptop en een goed
Lees meer

05-01-2017 - Internationaal ondernemen? Tips
Fantastisch! Na jaren noeste arbeid, iedere dubbeltje omdraaien en tegenslagen kan je eindelijk uitbreiden. De grenzen over, naar landen waar jouw product of dienst alle kans van slagen heeft. Gefelic
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap