Home / Webhosting Blog / Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingpartij

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingpartij

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingpartij

Om als bedrijf een website op te kunnen zetten, zijn verschillende zaken van groot belang. Zo moet je voor het opzetten van een website een geschikte hostingpartij vinden, een domeinnaam uitkiezen en een ontwerp voor de website laten maken. Het vinden van een geschikte partij voor webhosting en domeinnamen is niet altijd even gemakkelijk. De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van deze diensten sterk toegenomen, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan webhostingpartijen met een slechte service, webhostingpartijen waarvan de servers regelmatig offline zijn, enzovoorts. In dit artikel geven we je tips en inzichten om een om een geschikte webhostingpartij te vinden. Daarnaast kun je webhosting vergelijken.

Naast de webhosting dien je een domeinnaam af te nemen. Dit kan vaak tegelijkertijd met het afsluiten van een webhostingpakket. Bij het uitzoeken van een geschikte domeinnaam is het belangrijk om te letten op de samenstelling hiervan. Probeer een domeinnaam kort en krachtig te houden, vermijd het gebruik van streepjes in de domeinnaam, enzovoorts. Ook kan het slim zijn om naast de .nl-domeinnaam alvast een .be- of een .com-domeinnaam af te nemen. Zo voorkom je dat deze domeinnamen door concurrenten worden gehuurd!

Verschillende vormen van webhosting

Bij het afsluiten van een webhostingpakket zijn er vaak verschillende soorten pakketten, waaruit je kunt kiezen. Het verschilt per webhostingpartij, welke pakketten exact worden aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor shared webhosting? In dat geval deel je de ruimte op een server met andere partijen. Het spreekt voor zich dat zij niet bij de bestanden van je bedrijfswebsite kunnen komen. Een nadeel hiervan, is het feit dat een andere website kan worden aangevallen. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid van je eigen bedrijfswebsite!

Je kunt in zo’n geval ook voor een VPS kiezen, wat staat voor Virtual Private Server. In dit geval huur je de server van een webhostingpartij, maar hoef je deze niet te delen met andere bedrijven. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de server. Ook wordt voorkomen dat de website niet meer bereikbaar is, door een aanval op andere websites op de server.

Bedrijfsapplicaties op je webhostingpakket draaien

Tot slot bieden sommige webhostingpartijen de mogelijkheid aan om bedrijfsapplicaties op een server te draaien. Dit is interessant voor bedrijven die een ERP-systeem gebruiken. Bij een dergelijk systeem kunnen verschillende afdelingen van je bedrijf toegang krijgen tot dezelfde data. Wel zo makkelijk!

Betrouwbaarheid van een webhostingpartij

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat lang niet alle bedrijven even betrouwbaar zijn. Het is daarom verstandig om voor het afsluiten van een webhostingpakket naar de betrouwbaarheid van aanbieders te kijken. Zoek op internet naar recensies van andere klanten, om te zien welke webhostingpartij een goede en betrouwbare service levert. Een goede service wil ook zeggen, dat je bij problemen snel geholpen kunt worden. Denk bijvoorbeeld aan een website die niet meer bereikbaar is, door een verkeerde instelling van de server. Je wilt niet tot een volgende dag moeten wachten, om het probleem op te lossen. Dit kan immers klanten kosten!

Tot slot is het verstandig om naar statistieken over de up-time van servers bij een webhostingpartij te kijken. Probeer een webhostingpartij te vinden met een up-time van minimaal 98 of 99%. Zo weet je zeker, dat klanten je website nagenoeg altijd kunnen bezoeken. Ook over de up-time van websites kun je vaak meer informatie vinden in de recensies van een webhostingpartij.

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingpartij

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
Goed stukje, als hostingbedrijf hebben wij in de afgelopen 10 jaar beste regelmatig overstappers geholpen met de verhuizing omdat de oude hostingpartij echt niet mee werkt of zelf al falliet is.
Geplaatst op: 21-01-2020 22:39

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

18-02-2021 - Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata
Ga je binnenkort op zakenreis? Dan is het een goed idee eens te kijken naar de mogelijkheden van een Virtual Private Network (VPN). Met een VPN bescherm je je data beter en surf je anoniemer. Zeker in
Lees meer

13-01-2017 - Help, ik wil van mijn webhoster af
Te trage site? Onderaan zoekresultaten door technische fouten of onbereikbaarheid? Misschien ligt het aan je site, maar misschien ligt het ook aan je webhoster. Wellicht is het mogelijk om aan het ein
Lees meer

31-10-2016 - Waarom een VPN onmisbaar is?
Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een VPN-verbinding, dat staat voor een 'Virtual Private Network. Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw privacy online, beveilig je de internetconnec
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap