Home / Webhosting Blog / Hoe VPN helpt bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken

Hoe VPN helpt bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken

Hoe VPN helpt bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken

De laatste tijd zijn grote bedrijven steeds vaker het slachtoffer van kwaadwillige hacks, waarbij allerlei gevoelige informatie gestolen wordt. Een VPN-verbinding of -dienst zorgt ervoor dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en niet gestolen kunnen worden. Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder.

VPN-tunnel: wat is het?

Gelukkig zijn er verschillende VPN-diensten die je als bedrijf kunt afnemen om je bedrijfsnetwerk te beschermen. VPN staat voor Virtueel Privé Netwerk en zorgt ervoor dat alle dataverkeer volledig afgeschermd wordt voor de buitenwereld.

Omdat tegenwoordig vrijwel alles online gaat, is goede beveiliging essentieel. Je wilt immers niet dat er wordt meegekeken of -geluisterd tijdens een online vergadering of dat e-mails met gevoelige bedrijfsinformatie op straat komen te liggen.

Een VPN-tunnel zorgt voor deze beveiliging. Doordat alle gegevens van de internetverbinding door een VPN-tunnel worden afgeschermd voor de buitenwereld, is dit een belangrijk onderdeel van een goed beveiligd bedrijfsnetwerk.

Hoe kan ik mijn bedrijfsnetwerk met een VPN beveiligen?

Om je bedrijfsnetwerk te beveiligen hoef je tegenwoordig zelf niet veel technische kennis te hebben. Waar je vroeger zelf in je internetinstellingen allerlei proxy's moest aanpassen, kun je vandaag de dag terecht bij VPN-diensten en daar een abonnement afsluiten.

Het werkt heel simpel: je maakt een account aan, downloadt de software op het gewenste apparaat, logt in en de VPN-dienst doet de rest voor je. Bovendien kun je bij de VPN-dienst terecht in het geval van vragen of problemen, zodat zij het voor je op kunnen lossen!

Welke voordelen heeft een VPN-verbinding voor mijn bedrijf?

Nu je in grote lijnen weet wat een VPN is en hoe je het kunt activeren, vraag je je misschien af waarom je juist een VPN-verbinding moet instellen ter beveiliging van je bedrijfsnetwerk. Een VPN-verbinding heeft een aantal voordelen met betrekking tot internetbeveiliging:

  • Al het internetverkeer is versleuteld. Hacken van systemen of onderscheppen van bijvoorbeeld e-mails of vergaderingen wordt hierdoor haast onmogelijk.
  • Het IP-adres van je apparaat wordt afgeschermd waardoor deze niet getraceerd kan worden naar je locatie. Wel zo fijn, zeker als je een bedrijf aan huis hebt.
  • Als je een keer naar een klant moet en daar gebruikmaakt van een openbaar wifi-netwerk, zijn al je gegevens alsnog goed beschermd.
  • Je kunt op afstand verbinding maken met je bedrijfsnetwerk. Zo kun je zelfs in het buitenland je werk uitvoeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van de verbinding en de bedrijfsgegevens.
Hoe VPN helpt bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-02-2021 - Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata
Ga je binnenkort op zakenreis? Dan is het een goed idee eens te kijken naar de mogelijkheden van een Virtual Private Network (VPN). Met een VPN bescherm je je data beter en surf je anoniemer. Zeker in
Lees meer

13-01-2020 - Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingp
Om als bedrijf een website op te kunnen zetten, zijn verschillende zaken van groot belang. Zo moet je voor het opzetten van een website een geschikte hostingpartij vinden, een domeinnaam uitkiezen en
Lees meer

13-01-2017 - Help, ik wil van mijn webhoster af
Te trage site? Onderaan zoekresultaten door technische fouten of onbereikbaarheid? Misschien ligt het aan je site, maar misschien ligt het ook aan je webhoster. Wellicht is het mogelijk om aan het ein
Lees meer

31-10-2016 - Waarom een VPN onmisbaar is?
Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een VPN-verbinding, dat staat voor een 'Virtual Private Network. Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw privacy online, beveilig je de internetconnec
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap