Home / Webhosting Blog / Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata

Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata

Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata

Ga je binnenkort op zakenreis? Dan is het een goed idee eens te kijken naar de mogelijkheden van een Virtual Private Network (VPN). Met een VPN bescherm je je data beter en surf je anoniemer. Zeker in bepaalde Aziatische landen is het een goed idee om met een VPN te surfen, omdat je anders tegen censuur en blokkades kunt oplopen.

Aan het werk in het buitenland

Wanneer je online werkt in het buitenland, werk je waarschijnlijk via een openbaar wifi-netwerk. Dat is verre van de ideale situatie; hackers en kwaadwillenden kunnen meekijken en je bedrijfsgegevens inzien. Dat doen ze door simpelweg mee te kijken op het netwerk: wat voor pakketjes worden er verstuurd en welke informatie bevatten deze pakketten? Je kunt dit voorkomen door een VPN te gebruiken.

Als je een VPN gebruikt, verbind je je apparaat met een server in bijvoorbeeld het buitenland. Alle data die vanaf jouw apparaat wordt verzonden en ontvangen, wordt versleuteld door middel van een beveiligde tunnel. Zo kan data niet ingezien worden. Op die manier garandeer je dat je op een openbaar netwerk geen risico loopt op het lekken van gevoelige gegevens.

Een VPN-verbinding opzetten in het buitenland

Een VPN opzetten doe je in het buitenland op dezelfde manier als in Nederland. De meeste VPN-providers hebben een applicatie voor op je smartphone of tablet, of voor op je computer of laptop. Vaak is het niet ingewikkelder dan een account aanmaken, betalen de applicatie downloaden en installeren, een server kiezen en op de ‘verbinden-knop’ klikken. De rest wordt voor je gedaan.

Wie toch zelf een VPN-verbinding wil instellen, kan dat doen op onder meer smartphones, desktops, laptops, tablets, routers, smart tv’s en chromecasts. Deze apparaten hebben aparte instellingen om een VPN in te stellen. De gegevens die je moet invullen, vind je meestal op de website van de provider.

Censuur omzeilen

Wanneer je op zakenreis gaat naar bijvoorbeeld China of Korea, zul je censuur kunnen ervaren. In deze landen zijn bijvoorbeeld alle Google websites- en diensten gecensureeerd. Dan kun je dus geen gebruikmaken van Gmail, Google Maps, Google Docs of YouTube. Een VPN geeft je de mogelijkheid dit te omzeilen, zodat je gewoon weer verbinding kunt krijgen tot deze diensten. Het enige dat je hoeft te doen, is de VPN te verbindingen met een IP-adres uit een non-censuur land.

Inloggen op je bedrijfsnetwerk

Ook handig: met een VPN kun je inloggen op een bedrijfsnetwerk. Heb je op het bedrijf een VPN-server aanstaan, dan kun je deze ook bereiken in het buitenland. Je kunt dan jouw apparaat verbinden met het bedrijfsnetwerk. Deze is normaal gesproken afgesloten voor andere IP-adressen. Zo kun je een versleutelde verbinding met het netwerk opzetten. Je kunt dan vaak ook bij al je bedrijfsapplicaties, zodat je ook op zakenreis gewoon verder kunt werken.

Een VPN heeft dus veel verschillende voordelen voor ondernemers en medewerkers die zich veel in het buitenland bevinden. Je kunt al vanaf een paar euro een VPN vinden bij enkele aanbieders. Het is goed om VPN-aanbieders te vergelijken op bijvoorbeeld voorwaarden, snelheid en serverlocaties.

Een VPN op zakenreis: zo beveilig je je bedrijfsdata

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-12-2021 - Hoe VPN helpt bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken
De laatste tijd zijn grote bedrijven steeds vaker het slachtoffer van kwaadwillige hacks, waarbij allerlei gevoelige informatie gestolen wordt. Een VPN-verbinding of -dienst zorgt ervoor dat deze gege
Lees meer

13-01-2020 - Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een webhostingp
Om als bedrijf een website op te kunnen zetten, zijn verschillende zaken van groot belang. Zo moet je voor het opzetten van een website een geschikte hostingpartij vinden, een domeinnaam uitkiezen en
Lees meer

13-01-2017 - Help, ik wil van mijn webhoster af
Te trage site? Onderaan zoekresultaten door technische fouten of onbereikbaarheid? Misschien ligt het aan je site, maar misschien ligt het ook aan je webhoster. Wellicht is het mogelijk om aan het ein
Lees meer

31-10-2016 - Waarom een VPN onmisbaar is?
Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een VPN-verbinding, dat staat voor een 'Virtual Private Network. Door een VPN te gebruiken, bescherm je jouw privacy online, beveilig je de internetconnec
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap