Home / Werkkleding Blog / Een overzicht van verplichte werkschoenen in verschillende beroepen

Een overzicht van verplichte werkschoenen in verschillende beroepen

Een overzicht van verplichte werkschoenen in verschillende beroepen

Je voeten zijn kwetsbaar, vooral als je een risicovolle baan hebt. Daarom is het belangrijk om goede werkschoenen te dragen om letsel te voorkomen. Er zijn allerlei soorten en maten werkschoenen beschikbaar, en in dit artikel vind je informatie over welke je nodig hebt voor verschillende beroepen. Wil je ook schade aan je voeten voorkomen en je medewerkers veiligstellen? Ben je op zoek naar de juiste werkschoen voor jouw industrie? Lees dan verder!

Bouw

In de bouw is de veiligheid van onze werknemers absolute topprioriteit. We weten allemaal dat bouwwerkzaamheden behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Daarom moeten alle medewerkers in deze sector verplicht S3-veiligheidsschoenen dragen. Als je schoenen draagt die niet aan deze norm voldoen, loop je het risico dat je problemen krijgt met je zorgverzekeraar. Het kan namelijk zomaar zijn dat ze de kosten van eventuele ongevallen niet dekken. Voor werklaarzen in de bouw geldt zelfs een nog strengere verplichting, namelijk de S5-norm.

Metaal

Werken met metaal kan gevaarlijk zijn. Als je in de metaalindustrie werkt, moet je verplicht werkschoenen dragen die voldoen aan de S2- of S3-normering. Je hebt dit soort schoenen nodig vanwege de gevaarlijke machines en situaties die je kunt tegenkomen tijdens je werk.

Magazijn

Ook magazijnmedewerkers moeten veiligheidsschoenen dragen. Zij werken namelijk dagelijks met zware spullen zoals pallets. Je wilt zeker geen volgeladen pallet op je voeten hebben. In deze industrie zijn werkschoenen met normeringen zoals S1, S1P, S2 of S3 voldoende. Zo kun je letsel voorkomen.

Transport

In de transportsector moet je goed voor je voeten zorgen vanwege het werk. Denk aan het tillen van zware ladingen. Daarom zijn hoge werkschoenen met extra steun voor je enkels en een goede anti-slip zool echt handig. Je hebt hier dezelfde veiligheidsnormen nodig als voor in het magazijn, zoals S1, S1P, S2 of S3.

Zorgsector

In de zorgsector staat zowel veiligheid als hygiëne absoluut voorop. De werkschoenen die in de zorg worden gedragen, moeten een anti-slip zool hebben om te voorkomen dat je uitglijdt. Ze moeten ook comfortabel zitten, waterafstotend zijn, en soms worden er zelfs veiligheidsklompen gebruikt.

Horeca

In de horeca, vooral in de keukens, is de werkomgeving vaak vochtig. Daarom heb je in deze branche waterdichte en waterafstotende werkschoenen nodig. Daarnaast moeten deze schoenen een anti-slip zool hebben om ongelukken te voorkomen. Afhankelijk van de specifieke eisen zijn er verschillende normen, zoals S1, S1P, S2 en S3. Het doel is om comfortabel en veilig te kunnen werken in een omgeving waar hygiëne en veiligheid voorop staan.

Voedingsindustrie

Tot slot moeten alle medewerkers in de voedingsindustrie verplicht veiligheidsschoenen dragen. Je kunt kiezen tussen werklaarzen, werkschoenen of werkklompen. Werkschoenen en klompen moeten voldoen aan de normen S2 en S3, terwijl werklaarzen een S4- of S5-norm moeten hebben en een stalen neus moeten hebben. Veiligheid staat voorop, en deze schoenen zorgen ervoor dat je goed beschermd bent tijdens je werk in verschillende industrieën!

Een overzicht van verplichte werkschoenen in verschillende beroepen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2022 - Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren
Of het nu zakelijk is of in de privésfeer; overal wordt er regelmatig geklust. Thuis klussen we eveneens veel in de tuin en óók in de winter. Goede werkkleding en schoenen zijn da
Lees meer

23-02-2021 - Welke soorten werkschoenen zijn er?
Het investeren in een goede werkschoen is belangrijk. Werk je in de bouw, techniek of heb je een andere fysieke baan? Dan zijn werkschoenen waarschijnlijk cruciaal voor het uitvoeren van jouw werkzaam
Lees meer

14-09-2017 - Juiste veiligheidsschoenen
Werkschoenen en –klompen Werkschoenen en –klompen zijn veilig, duurzaam en gebruik je rond het huis of op je werk. Draag altijd de juiste maat. Kies de kwaliteit die bij je werkzaamheden
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap