Home / Werkkleding Blog / Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren

Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren

Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren

Of het nu zakelijk is of in de privésfeer; overal wordt er regelmatig geklust. Thuis klussen we eveneens veel in de tuin en óók in de winter. Goede werkkleding en schoenen zijn dan geen overbodige luxe en in het bedrijfsleven vaak verplicht. Het biedt bescherming tegen de kou en buien tijdens de winter. Bovendien is het is veiliger én zorgt het dat je gewone kleding niet vies wordt of beschadigt. Dit type schoenen en kleding valt onder PBM, ofwel persoonlijke beschermingsmiddelen. Verplicht of niet, het is altijd aan te raden wanneer er sprake is van risico, op welk vlak dan ook.

 Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren

Geschikte werkkleding voor elke situatie

Elke werkomgeving, elke klus en elke situatie is anders wanneer het op bescherming en veiligheid aankomt. In de bouw zijn bijvoorbeeld een helm, overal en werkschoenen met stalen neus verplicht, terwijl je als tuinman meer let op een goed profiel, waterdichte kleding en schoeisel. Voor je werk de tuin kun je waarschijnlijk toe met een lichter model schoen en overal. Voor de koude maanden moet de kleding daarbij ook nog eens lekker warm en winddicht zijn. De winterkleding van Engelbert Strauss beschermt de drager tegen winterse buien en houdt je warm, droog en veilig. De modellen zijn dusdanig ontworpen dat ze de optimale combinatie bieden van veiligheid en comfort. Maar ook voor als de temperatuur straks weer omhoog gaat, kun je bij het gerenommeerde bedrijf terecht voor al je werkkleding en -schoenen. Bij Engelbert Strauss zijn ze gespecialiseerd in het welzijn van de harde werker!

Het voorjaar komt eraan

Over hogere temperaturen gesproken: we kijken natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar het voorjaar en de zomer! Daarom is het nu de perfecte tijd om je tuin op orde te brengen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Toch kan het nog behoorlijk fris zijn en dan is goed isolerende winterkleding die wél voldoende ademt precies wat je hebben moet om deze klus te klaren. In de tuin is er nu al van alles te doen. Najaarsbloeiers mogen gesnoeid worden, rommel mag worden opgeruimd en als de vorst uit de grond is kun je ook gaan zaaien of nieuwe aanplant in de grond zetten. Andere klussen waarvoor het nu de perfecte tijd is, zijn bijvoorbeeld het reinigen van je tuinmeubilair, het verwijderen van groene aanslag op het terras en het plaatsen van een regenton. Stroop de mouwen van je overal dus maar vast op!

Jouw winterkleding

De outfit die je bij dat alles draagt, dient jouzelf en je kleding te beschermen. Bijvoorbeeld tegen scherpe takken, groene vlekken, vallende objecten en scherp tuingereedschap. 'Hoe lang gaat winter werkkleding van Engelbert Strauss eigenlijk mee?', vraag je je misschien af. Dit is voor een groot deel afhankelijk van hoe intensief het wordt gebruikt. De levensduur wordt in ieder geval significant verlengd als je er goed voor zorgt. Op de website van Engelbert Strauss kun je vast lezen hoe je jouw items het beste kunt onderhouden. Zo houdt jouw winter werkkleding en -schoenen jou veilig en comfortabel én doe jij het zelfde terug!

Winter werkkleding om elke klus mee kunt klaren

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-02-2021 - Welke soorten werkschoenen zijn er?
Het investeren in een goede werkschoen is belangrijk. Werk je in de bouw, techniek of heb je een andere fysieke baan? Dan zijn werkschoenen waarschijnlijk cruciaal voor het uitvoeren van jouw werkzaam
Lees meer

14-09-2017 - Juiste veiligheidsschoenen
Werkschoenen en –klompen Werkschoenen en –klompen zijn veilig, duurzaam en gebruik je rond het huis of op je werk. Draag altijd de juiste maat. Kies de kwaliteit die bij je werkzaamheden
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap