Home / Woninginrichting Blog / Verschillende mogelijkheden voor muurbekleding

Verschillende mogelijkheden voor muurbekleding

Verschillende mogelijkheden voor muurbekleding

Muurbekleding zoals behang, verf, lambrisering of stenen kan een ruimte aankleden. Welke muurbekleding het beste bij een ruimte past is deels afhankelijk van waarvoor de ruimte wordt gebruikt. Zo kan in een kinderkamer bijvoorbeeld worden gekozen voor een muur met krijtbordverf of met afwasbaar behang. Kinderen kunnen dan naar hartenlust tekenen op de muur. In een slaapkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor behang met een foto of print, terwijl een kantoormuur wellicht zakelijker of inspirerend eruit moet zien. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor muurbekleding. We lichten er hier een paar uit.

Een bakstenen of betonnen muur

Bakstenen in huis is tegenwoordig weer terug van weggeweest. Een bakstenen muur zie je vaak in industriële interieurs. Er zijn verschillende soorten bakstenen in diverse tinten waardoor je de muur kunt aanpassen op de rest van jouw woning. Wil je geen bakstenen muur maar toch hetzelfde effect, dan kan je ook kiezen voor behang met een bakstenen look. Iets anders wat je vaak tegenkomt in industriële woningen is een betonnen muur. Vaak wordt een muur dan afgewerkt met een glad laagje beton wat ruw wordt opgeschuurd. Een alternatief is een normale muur verven met een bijzondere structuurverf die hetzelfde effect geeft. Zowel stenen als beton aan de muur geven de ruimte een stoere uitstraling.

Behang en hout aan de muur

Wie heeft gezegd dat behang saai is, heeft het mis. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten behang in diverse prints en kleuren. Daarnaast kun je kiezen voor fotobehang, dit zie je vaak terug in de slaapkamer. Een muur wordt dan behangen met een afbeelding uit de natuur, een landschap, een bijzonder gebouw of een andere foto. In de woonkamer wordt vaak gebruik gemaakt van houten muurbekleding. Muurbekleding van hout is er in vele vormen. Lambrisering is een trend van vroeger, maar doet de laatste jaren weer zijn intrede. Je ziet tegenwoordig vaak dat mensen een halve muur bekleden met lambrisering en deze dan verven in een trendy kleur. Een gehele muur met latjes bekleden kan ook. Dit kun je eenvoudig zelf fabriceren door gebruik te maken van muurpanelen van hout. Wil je liever niet alles in hout maar slechts enkele houten details? Dan kun je zelf smalle latjes in geometrische vormen op de muur lijmen. Zeker wanneer je deze latjes verft geeft dit een kunstzinnig effect.

Stickers, kurk of krijtverf

Voor in een kinderkamer kun je je helemaal uitleven. Muurbekleding in een kinderkamer kan variëren van verf, behang tot stenen of kurk. Kurk is niet alleen leuk om te zien maar is ook nog eens goed isolerend. Zo blijft het lekker warm op een kinderkamer. Daarnaast kun je gelijk tekeningen of ander knutselwerkjes aan de muur hangen. Muurstickers zie je ook vaak terug in kinderkamers. Er zijn talloze vormen en maten van muurstickers. Je kunt kiezen uit leuke patronen, dieren of woorden en cijfers.

Mozaïek in retro stijl

Stenen heb je niet alleen in de vorm van bakstenen of beton, maar je kunt ook kiezen voor mozaïek. Soms zie je in oudere huizen nog deuren of ramen met mozaïek. Je kunt dit ook door trekken naar de muren in dezelfde ruimte. Hiervoor heb je speciale steenstrips. Deze steenstrips met steentjes in heldere kleuren worden vaak gecombineerd met normale muurtegels. Het hoogglans effect van het glas geeft een luxueus uiterlijk aan de muur. Zo zie je, er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het bekleden van een muur. Maak vervolgens een ruimte af met de juiste raambekleding en leuke decoraties.





Verschillende mogelijkheden voor muurbekleding

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-01-2024 - Ontdek de Voordelen van Elektrische Verwarming met Adax
Zoekt u naar een efficiënte en moderne oplossing voor verwarming in uw huis of kantoor? Ontdek de voordelen van elektrische verwarming met Adax! Adax staat bekend om zijn hoogwaardige elektr
Lees meer

14-12-2023 - Hoe maximaliseren slaapbanken ruimte in kleine woningen zond
Tegenwoordig zijn de prijzen van huizen, appartementen en woningen enorm hoog. Veel mensen wonen daarom (tijdelijk) kleiner dan ze misschien gewild hadden. Maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn!
Lees meer

30-05-2023 - Werken vanuit huis? Opbergkasten maken het verschil
Corona heeft er in 2020 voor gezorgd dat we met z’n allen vanuit huis werkten. En voor veel van ons is (deels) thuiswerken de norm geworden. Thuiswerken kan hartstikke fijn zijn, maar wanneer je
Lees meer

15-09-2022 - Zo creeer je een milieuvriendelijke woning
Met z’n allen voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige staat van onze aarde. We proberen daarom steeds duurzamer te leven om voor te zorgen dat wij, maar ook de generaties na ons, op een f
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap