Home / Interieur Blog / Welke raambekleding kiezen

Welke raambekleding kiezen

Raamdecoratie op maat bestellen

Wanneer je je interieur een opfrisser wilt geven krijg je met nieuwe raamdecoratie meteen een groots resultaat. In plaats van gordijnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen, of samen kan ook! Er zijn een paar soorten houten jaloezieen, je hebt basswood jaloezieen, dit is hetzelfde als lindehouten jaloezieen, bamboe jaloezieen of abachi jaloezieen. De meeste mensen kiezen voor basswood jaloezieen met gladde lamellen of bamboe jaloezieen met lamellen met een houtnerf. Voor beiden valt iets te zeggen, wanneer je twijfelt altijd kleurstalen opvragen.

Een andere populaire raambekleding zijn plisségordijnen. Dit is een zeer functionele raamdecoratie. Plissees kan je van boven tot onder omhoog schuiven met een top down bediening, daarmee schuif je de stof naar boven of naar beneden. Heel handig als je houdt van privacy, maar niet alles wilt afsluiten. Deze gordijnen zijn mooi in de woonkamer, slaapkamer en zelfs geschikt voor in de badkamer. Ook een mooie oplossing voor dakramen.

Een klein raam of groot raam, voor vele ramen zijn rolgordijnen erg geschikt. Rolgordijnen zijn eenvoudig te monteren. Het leuke van rolgordijnen is dat ze in veel kleuren te verkrijgen zijn en ze kunnen in transparante stoffen en verduisterende stoffen. Rolgordijnen zijn van alle raamdecoratie vaak het meest betaalbaar. Een eenvoudige raambekleding met veel mogelijkheden. 

Vouwgordijnen zijn op dit moment wat minder in trek, je ziet duidelijk een verschuiving naar plissegordijnen. Mensen die eerder kozen voor vouwgordijnen, gaan nu meestal voor plissees. 

Als je een groot raam hebt zoals bijvoorbeeld een schuifpui, dan is het goed om te kiezen voor verticale lamellen. Deze lamellen van kunststof zijn daarbij ook nog eens heel geschikt voor mensen met stofallergien.

Welke raambekleding kiezenWelke raambekleding kiezenWelke raambekleding kiezen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

31-05-2022 - Haal hout in huis voor een warm interieur
De materialen die je kiest voor je interieur hebben invloed op de sfeer in je woning. Als je graag een warm interieur wilt, zijn er verschillende materialen die je in huis kunt halen die erg geschikt
Lees meer

27-11-2019 - Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen
Een nieuw kantoor, super leuk! Maar, waar begin je? Nieuw kantoormeubilair, een nieuwe indeling en werkplekken: een enorm complex en spannend proces. Het (her)inrichten van een kantoor is een grote kl
Lees meer

12-06-2019 - INTERIEUR DE HAAS OPTIEK
Hoe kan het dat deze winkel zich zo onderscheidt van andere opticiens? Een belangrijke reden daarvoor is dat Verel Interiors voor dit ontwerp verder heeft gekeken dan uitsluitend de retail– en o
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap