Home / Interieur Blog / Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen

Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen

Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen

Een nieuw kantoor, super leuk! Maar, waar begin je? Nieuw kantoormeubilair, een nieuwe indeling en werkplekken: een enorm complex en spannend proces. Het (her)inrichten van een kantoor is een grote klus die veel tijd en kosten met zich mee brengt. Daarom is het belangrijk om het in 1 keer goed te doen. In dit artikel lees je hoe je begint.

1. Planning is alles

Een goede planning is de sleutel tot succes bij de (her)inrichting van het kantoor. Neem goed de tijd en bedenk welke struikelblokken je tijdens het proces tegen kunt komen. Er staan checklists op internet die je goed op weg helpen. Maak, eventueel onder begeleiding van een externe partij, een strokenplanning. Dit geeft veel duidelijkheid en houvast. Wanneer je je planning hebt vastgesteld is het natuurlijk belangrijk om je hier ook aan te houden. 

2. Bepaal je behoeften

Voor je gaat inrichten is het belangrijk dat je bepaalt waar je behoefte ligt. Liep je tegen knelpunten aan bij je vorige kantoor? Neem deze dan mee in je nieuwe inrichting. Wanneer je je eerste kantoor in gaat richten is het verstandig om inspiratie op te doen bij verschillende kantoren. Schrijf op wat je positief en negatief opvalt. Zo creëer jij je behoeftelijstje en kun je hiermee aan de slag bij het volgende punt.

3. Schetsen maar

Je kunt bijna beginnen! Schetsen is een complexe klus: denk aan onder andere het licht- en elektriciteitsplan en de Arbowetgeving (aantal m2 per werkplek etc.). Dit vergt kennis, expertise en ervaring. Mocht je dit niet in huis hebben is het verstandig om de schets uit te besteden aan een externe partij. Het uitbesteden kost wat geld maar geeft zekerheid in een positieve afloop!

4. Meubilair en kleurgebruik

Nu de schets staat, kun je beginnen met het leuke werk! Bezoek groothandels en laat je inspireren op Pinterest. Kleurgebruik is van essentieel belang voor werkplekken. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van kleuren op het menselijk brein. Blauw en groen geven een rustgevend effect en bevorderen de concentratie. Erg aan te raden om deze kleuren te verwerken in je kantoor! Ga daarnaast voor het juiste meubilair. Een goed bureau en fijne bureaustoel zijn essentieel voor een dag hard werken!

5. Extra’s toevoegen

Geen kantoor zonder inspirerende accessoires en andere extra’s. Zorg voor voldoende planten, deze zorgen voor gefilterde lucht waardoor werknemers en jijzelf een langere concentratieboog behouden. Voldoende lichtinval is ook van essentieel belang. Donkere ruimtes zorgen voor een slaperig effect, iets wat je graag wilt voorkomen voor maximaal resultaat. Kies voor vitrage op maat, om voldoende daglicht te verwelkomen! 

Succes met de (her)inrichting van je kantoor! 

Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

31-05-2022 - Haal hout in huis voor een warm interieur
De materialen die je kiest voor je interieur hebben invloed op de sfeer in je woning. Als je graag een warm interieur wilt, zijn er verschillende materialen die je in huis kunt halen die erg geschikt
Lees meer

25-08-2020 - Welke raambekleding kiezen
Wanneer je je interieur een opfrisser wilt geven krijg je met nieuwe raamdecoratie meteen een groots resultaat. In plaats van gordijnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen, of samen kan
Lees meer

12-06-2019 - INTERIEUR DE HAAS OPTIEK
Hoe kan het dat deze winkel zich zo onderscheidt van andere opticiens? Een belangrijke reden daarvoor is dat Verel Interiors voor dit ontwerp verder heeft gekeken dan uitsluitend de retail– en o
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap