Home / Interieur Blog / Haal hout in huis voor een warm interieur

Haal hout in huis voor een warm interieur

Haal hout in huis voor een warm interieur

De materialen die je kiest voor je interieur hebben invloed op de sfeer in je woning. Als je graag een warm interieur wilt, zijn er verschillende materialen die je in huis kunt halen die erg geschikt zijn om dit te creëren. Werken met hout in je woning is hier een goed voorbeeld van. Hout is een natuurlijk materiaal dat al vele jaren geleden een basis vormde voor een woning. Huizen werden en worden ook nu zelfs volledig gebouwd met hout. Hout is dus altijd een vooraanstaande rol blijven spelen in huis en is ook nu nog steeds erg populair in het interieur. Hoe kun jij er met hout voor zorgen dat jouw interieur een warme en natuurlijke look krijgt?

Haal hout in huis voor een warm interieur

Een vloer van hout

Veel woningen hebben een houten vloer en deze zorgt voor extra sfeer. Doordat hout een natuurlijk product is, is elke vloer gemaakt van hout volledig uniek. De houten vloer straalt warmte uit en geeft een stijlvolle ‘touch’. Het fijne van houten vloeren is dat deze veel kunnen verdragen en doorgaans jaren meegaan. Omdat er veel verschillende houten vloeren zijn kun je er altijd eentje uitzoeken die bij jou en jouw woning past.

Wandbekleding van hout

Wist je dat je hout niet alleen op de vloer maar ook op de wanden kunt aanbrengen? Omdat muren vaak een groot oppervlakte hebben, kun je er door houten wandbekleding op aan te brengen een groot verschil maken. Door de wanden te bekleden met hout zorg je voor een woning met een speciaal karakter en een prachtige warme uitstraling.

Meubels van hout

In plaats van de wanden of vloeren te voorzien van hout, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het hout in huis te halen door houten meubels aan te schaffen. Veel meubels zijn al van hout gemaakt of hebben in ieder geval delen van hout. Er zijn meubels die gemaakt zijn met echte houten planken zoals vurenhout, dennenhout en eikenhout maar je kunt ook kiezen voor meubels gemaakt van kunstmatig houten planken. De meubels gemaakt van echt hout geven natuurlijk wel een extra warme, gezellige en knusse sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste houttafel of boomstamtafel of eetkamerstoelen gemaakt van hout.

Accessoires van hout

Als het om hout in huis gaat, is eigenlijk alles mogelijk. Als je geen ingrijpende veranderingen in je interieur en woning wilt aanbrengen maar toch de natuurlijk sfeer van hout in je woning wilt halen kun je kiezen voor houten accessoires. Ook al zijn dit kleine aanpassingen, houten accessoires kunnen erg bepalend zijn voor de sfeer in je interieur. Zo kun je een houten broodplank op het keukenblad neerzetten, houten wandplanken ophangen of brandhout voor de openhaard neerzetten.

Haal het hout in huis

Er zijn dus ontzettend veel verschillende en leuke manieren om hout in je woning en interieur te verwerken. Doordat hout een natuurlijk materiaal is dat jaren meegaat is het een uitstekende keuze om hiermee je woning sfeervoller en stijlvol te maken. Ben je er nog niet aan toe om een hele nieuwe vloer te leggen of je wanden met hout te bekleden? Begin dan met houten meubels en houten accessoires om een warm interieur met hout te creëren.

Haal hout in huis voor een warm interieur

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-08-2020 - Welke raambekleding kiezen
Wanneer je je interieur een opfrisser wilt geven krijg je met nieuwe raamdecoratie meteen een groots resultaat. In plaats van gordijnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen, of samen kan
Lees meer

27-11-2019 - Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen
Een nieuw kantoor, super leuk! Maar, waar begin je? Nieuw kantoormeubilair, een nieuwe indeling en werkplekken: een enorm complex en spannend proces. Het (her)inrichten van een kantoor is een grote kl
Lees meer

12-06-2019 - INTERIEUR DE HAAS OPTIEK
Hoe kan het dat deze winkel zich zo onderscheidt van andere opticiens? Een belangrijke reden daarvoor is dat Verel Interiors voor dit ontwerp verder heeft gekeken dan uitsluitend de retail– en o
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap