Home / Interieurbouw Blog / INTERIEUR DE HAAS OPTIEK

INTERIEUR DE HAAS OPTIEK

Hoe kan het dat deze winkel zich zo onderscheidt van andere opticiens? Een belangrijke reden daarvoor is dat Verel Interiors voor dit ontwerp verder heeft gekeken dan uitsluitend de retail– en opticien-branche. Een uitgebreide inspiratietour langs bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken, zoals horecaondernemingen, leverde diverse nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van routing, sfeer en inrichting op.

Bij het  is goed nagedacht over de perfecte indeling en een optimale benutting van de ruimte. Verel Interiors verzorgt namelijk niet alleen het mooiste en meest opvallende, maar ook het meest functionele interieur. Door een slimme indeling en het gebruik van een open werkplaats is de beschikbare winkelruimte verdubbeld. Dit vergroot de mogelijkheden om brilmonturen tentoon te stellen.

OVERZICHTELIJKE WINKELINRICHTING

De immense achterwand van dertien meter, waar de monturen heel overzichtelijk horizontaal worden tentoongesteld in verschillende lagen, zorgt er bijvoorbeeld voor dat het overweldigende assortiment toch overzichtelijk aan de klant wordt gepresenteerd. De centrale balie lijkt zo uit een trendy horecagelegenheid te komen en de verschillende beelddragers geven de mogelijkheid ook thematisch tentoon te stellen.

De pui kan tijdens openingstijden voor een groot deel worden geopend. Deze brede entree zorgt ervoor dat de winkel als het ware ongemerkt overgaat in de rest van het winkelcentrum. Dit vergroot het ruimtelijke effect en maakt de drempel om binnen te lopen erg laag.

INNOVATIEF LICHTPLAN

Het innovatieve lichtplan draagt bij aan de moderne, warme uitstraling van de winkelinrichting. De led-verlichting tussen de enorme horizontale brilpresentatie heeft verschillende warme tinten en verandert langzaam van kleur. Ook voor buiten de openingsuren is er een speciaal lichtplan gemaakt. Hierdoor is de winkel ook na sluitingstijd een ware eyecatcher.

Inmiddels is De Haas Optiek toonaangevend in de branche en fungeert de winkel als een prachtige showroom voor gerenommeerde merken als Ray-Ban, Rodenstock en Porsche Design.

FINANCIEEL VERANTWOORDE INTERIEURBOUW

Een nieuw interieur moet een rendabele investering zijn en Verel Interiors zoekt altijd naar innovatieve, financieel verantwoorde oplossingen. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering tijdens de verbouwing van De Haas Optiek zo ongestoord mogelijk door kon gaan, werd er aan de achterzijde van de winkel, in een leegstaand pand, een pop-up winkel gebouwd. Door jarenlange ervaring in de standbouw was Verel Interiors in staat om de kale ruimte binnen twee dagen om te toveren in een functionele winkel, compleet met meetruimtes en uitingen op de gevel. Hierdoor kon de opticien de oude collectie uitverkopen in aanloop naar de succesvolle opening van de nieuwe winkel.

 

Meer info: https://www.verel.org/case-studies/de-haas-optiek-als-eyecatcher/

INTERIEUR DE HAAS OPTIEK

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

31-05-2022 - Haal hout in huis voor een warm interieur
De materialen die je kiest voor je interieur hebben invloed op de sfeer in je woning. Als je graag een warm interieur wilt, zijn er verschillende materialen die je in huis kunt halen die erg geschikt
Lees meer

25-08-2020 - Welke raambekleding kiezen
Wanneer je je interieur een opfrisser wilt geven krijg je met nieuwe raamdecoratie meteen een groots resultaat. In plaats van gordijnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen, of samen kan
Lees meer

27-11-2019 - Kantoor (her)inrichten? Hier moet je beginnen
Een nieuw kantoor, super leuk! Maar, waar begin je? Nieuw kantoormeubilair, een nieuwe indeling en werkplekken: een enorm complex en spannend proces. Het (her)inrichten van een kantoor is een grote kl
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap