Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Wat mag je absoluut niet vergeten als startende ondernemer?

Wat mag je absoluut niet vergeten als startende ondernemer?

Wat mag je absoluut niet vergeten als startende ondernemer?

Wil je ondernemer worden? Je gaat dan starten met een eigen bedrijf. Je wilt een eigen zaak openen omdat je zelfstandig wilt zijn voor jezelf. Het is een mooie uitdaging waarbij veel komt kijken. Om te starten met je nieuwe onderneming is het belangrijk dat je een aantal zaken hebt geregeld. Het geeft je een goede start voor je bedrijf

Stel een business en marketingplan op

Een bedrijf starten vraagt veel tijd en aandacht van je. Soms blijven praktische zaken liggen omdat je bezig bent met onderdelen die van ondernemen leuker zijn. Wil je een bedrijf beginnen is het belangrijk om te starten met een businessplan die ook een marketingplan bevat. Alle ondernemers hebben een businessplan nodig waarbij een marketingplan is bij inbegrepen.

Wat mag je absoluut niet vergeten als startende ondernemer?

Als ondernemer wil je snel aan de slag omdat je een doener bent en creatief bent. Toch is het de bedoeling dat je bedrijf jaren kan blijven draaien. Met een goed businessplan zal je bedrijf een beter succes hebben omdat je alles op een rijtje hebt gezet in dat plan. Wanneer je als startende ondernemer geen businessplan hebt en je zaak draait kun je tegen praktische problemen aanlopen.

Je hebt dan niet de tijd om het snel op te lossen omdat je geen plan hebt. Dat kan zorgen voor problemen. Als startende ondernemer is het businessplan de eerste stap naar het succes toe. Als je begint met een eigen bedrijf krijg je ook te maken met de AVG wet omdat je met klanten krijgt te maken. Zorg dat je hier ook de regels van kent. 

Wanneer je als startende ondernemer het businessplan hebt klaarliggen en er doen zich problemen voor dan hoef je alleen maar in het plan te kijken voor een oplossing. Die heb je dan opgeschreven van tevoren. Je bespaart jezelf stress, geld en tijd omdat je het op orde hebt.

Voor welke ondernemers geldt de AVG wet

Alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken van klanten of personeel krijgen te maken met de AVG wet. Deze wet geldt ook voor de overheid, stichtingen, scholen en zorginstanties. Iedereen die omgaat met privacy gegevens van mensen moet zich aan de regels van de AVG wet houden. Het type werkzaamheden, diensten en de grootte van je bedrijf bepalen welke maatregelen je moet nemen als ondernemer.

Begin niet je bedrijf zonder juridische documenten

De meeste ondernemers beginnen met hun bedrijf zonder de belangrijkste juridische documenten. Als ondernemer kun je dan het probleem hebben dat je tegen wanbetalers aanloopt of je krijgt conflicten met afnemers en leveranciers. De algemene voorwaarden laten opmaken voor je bedrijf kan dan verstandig zijn zodat je die problemen niet krijgt.

Laat de algemene voorwaarden opmaken bij een advocaat en zorg dat je deze ook zelf goed begrijpt. Je kunt deze dan ook goed uitleggen aan je klanten. Ieder bedrijf heeft andere algemene voorwaarden. Het overnemen van een bedrijf kun je beter niet doen omdat je daardoor flink in de problemen kan komen. Naast de algemene voorwaarden is het ook belangrijk dat je een goede offerte of contract hebt. 

Zorg voor de juiste verzekeringen 

De juiste verzekeringen vinden als startende ondernemer kan een pittige klus zijn. Als ondernemer kun je speciaal een ziektekostenverzekering afsluiten voor ondernemers om te beginnen. De volgende verzekeringen zijn ook belangrijk voor je bedrijf:

  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Een verzekering voor je personeel en inboedel
  • Een rechtsbijstandsverzekering
  • Een bedrijfsmiddelenverzekering
  • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Een bedrijfsschadeverzekering
  • Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Zorg als ondernemer dat je altijd een agenda of notitieboek hebt

Ondernemers hebben de neiging om alles wat ze horen te onthouden. Het is beter om dan een agenda of notitieboek te hebben zodat je alles kunt opschrijven wat belangrijk is. Door de drukte van je bedrijf kun je dingen namelijk vergeten. Een agenda of notitieboek is handig omdat je het op kunt schrijven. Je hoeft dan niets te onthouden. Je creëert meer rust en ruimte in je hoofd waardoor je efficiënter en effectiever kunt blijven werken.

Zorg als ondernemer dat je altijd een agenda of notitieboek hebt

Voor ondernemers maar vooral startende ondernemers is het efficiënt en effectief werken belangrijk omdat er veel op je afkomt en er veel te regelen is. Wanneer je hoofd vrij is, doordat je alles in de agenda zet kom je de dag relaxter door. Je hoeft niet alles te onthouden want het staat in je agenda of notitieboek en kunt het dan terugvinden wanneer dat nodig is. Je kunt de taken dan uitvoeren.

Als ondernemer is het belangrijk om te sparen en een buffer op te slaan

Een eigen zaak hebben kan soms moeilijk zijn. Je hebt ook geen vastigheid. Er kan altijd wat misgaan. Het is belangrijk dat je als ondernemer vanaf het begin al begint met sparen. Je kunt dan een buffer maken voor wanneer het slechter gaat. Je gaat als ondernemer niet alleen sparen op je privérekening maar ook op je zakelijke rekening. Als ondernemer kun je voor kosten komen te staan die je niet had voorzien. 

Als startende ondernemer is sparen belangrijk. Alles direct uitgeven is niet handig met een eigen zaak. Wanneer je extra kosten krijgt wil je niet aan je privérekening komen of aan de lopende rekening van je bedrijf. Het beste kun je sparen op een spaarrekening van je bedrijf. Je zult dan niet direct in de problemen komen door rekeningen. Als ondernemer kun je het beste een buffer creëren voor minimaal drie maanden.

Je kunt als ondernemer op dat moment ook je hoofd boven water houden en hebt geen stress. Geldzorgen leveren namelijk stress op en dat is funest voor een ondernemer. Je raakt de focus bijvoorbeeld kwijt waardoor je fouten gaat maken. Zorg voor een goede buffer in de eerste maanden zodat je safe bent wanneer het een tijdje minder gaat met je bedrijf.

Het kan ook gebeuren dat je een tijd minder klanten krijgt in je zaak. Je kunt dan leven van de buffers die je hebt opgebouwd. Je kunt even er tegenaan zonder je zorgen te maken dat je in de problemen komt of geldproblemen gaat krijgen. Succes met je nieuwe zaak.

Wat mag je absoluut niet vergeten als startende ondernemer?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer

25-01-2023 - Tips voor duurzaamheid op de werkvloer
Het woordje duurzaamheid vliegt je tegenwoordig om de oren. Duurzaam ondernemen is dan ook helemaal hot! Vrijwel elk bedrijf voelt op het moment de noodzaak om mee te gaan in het verduurzamen van het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap