Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Met deze duurzame keuzes bespaar je bedrijfskosten

Met deze duurzame keuzes bespaar je bedrijfskosten

Met deze duurzame keuzes bespaar je bedrijfskosten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Veel mensen denken dat duurzaam ondernemen duurder is, maar is dat wel echt zo? In deze blog ga je lezen hoe je bedrijfskosten kunt besparen door middel van duurzame keuzes. 

Basis tips

We beginnen met een paar basis tips die wat eenvoudiger zijn. Deze tips hebben te maken met een duurzame omgeving creëren in de werksfeer. 

 • Vervang oude lampen door LED-lampen. Voor meer informatie kun je deze blog lezen over LED verlichting. 
 • Ge bewust om met airconditioning en verwarming.
 • Zet lichten uit op plekken waar niet gewerkt wordt.
 • Zet computers en andere apparaten uit als deze voor een langere tijd niet gebruikt worden. 
 • Apparaat vervangen? Kies een duurzame variant!
 • Zet stekkerdozen aan het einde van de dag uit en haal ongebruikte stekkers uit het stopcontact.
 • Breng decoratie aan door middel van planten. 

Slimmer pakketjes versturen

Ben jij een bedrijf die regelmatig pakketjes verstuurd? Dit is vervuilender voor het milieu dan je denkt. Dit komt door het verpakkingsmateriaal maar ook doordat pakketjes vaak weer retour komen. Hoe kun je dit nou duurzamer maken? Begin eens met je te verdiepen in ecologische verpakkingen en groene pakketverzenders. Maar kijk ook eens waarom er pakketten retour worden gestuurd. Misschien moeten er wel meer foto’s op de website, of moet de productomschrijving uitgebreider. 

Verminderen CO2 uitstoot

De trein en de bus zijn een stuk minder vervuilend dan je eigen auto. Nog idealer zou het zijn als je gewoon met de fiets naar het werk gaat. Om dit te stimuleren bij je werknemers kun je het goede voorbeeld geven en als werkgever zelf ook gebruik maken van het OV of de fiets. Of maak het financieel aantrekkelijker voor je werknemers om met het OV te gaan.

duurzame keuzes bespaar je bedrijfskosten

Als het OV en de fiets geen optie is voor je medewerkers, kijk dan eens naar de mogelijkheden van elektrisch rijden. Door elektrisch te rijden verminder je de CO2 uitstoot. Hier is een subsidieregeling voor die misschien interessant is voor jouw bedrijf. Wil je toch met de auto gaan? Lees dan deze blog over hoe je zo zuinig mogelijk kunt rijden.

https://pixabay.com/illustrations/car-electric-car-charging-station-6943487/

Duurzame huisvesting

Als je je bedrijfspand zelf hebt gekocht is het misschien eens tijd dat je het energielabel bekijkt. Misschien zitten hier nog wel verbeterpunten in die je door kunt voeren om je score te verhogen. Als je hier in investeert zullen je energiekosten lager zijn. Ook als je op zoek bent naar een nieuw kantoor, moet je rekening houden met de duurzaamheid. Een bestaand gebouw is altijd duurzamer dan een nieuw kantoor te laten bouwen. Is het gebouw wat jij op het oog hebt helemaal niet zo duurzaam? Maak dan gebruik van de duurzaamheidssubsidies om te kunnen investeren in het pand. Hieronder lees je meer over deze financiële regelingen. 

Financiële regelingen

De investering voor duurzaam ondernemen is vaak best hoog. Daarom heeft de overheid verschillende financiële en fiscale regelingen voor duurzame investeringen, zoals de:

 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Dit is een subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en windturbines.
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit is voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen waaronder bijvoorbeeld elektrisch bestelauto’s.
 • Subsidieregeling Verduurzaming MKB. Dit is een subsidie voor het inhuren van een energieadviseur.
 • Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Zonnepanelen

Voor veel bedrijven is het aantrekkelijk om bedrijfskosten te besparen door middel van energiebesparing. Als je hier eenmalig in wilt investeren is dit zeker aan te raden. Zonnepanelen zijn een van de manier om dit te doen. Deze investering verdien je gemiddeld binnen 10 jaar terug. Ben je benieuwd wat de kosten hiervan gaan zijn? Neem dan eens een kijkje op de website van NL Zonnepanelen. Hier kun je een eigen set samenstellen voor jouw unieke situatie. 

Met deze duurzame keuzes bespaar je bedrijfskosten

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Een bedrijfsfilm laten maken: De weg naar succes
Een bedrijfsfilm laten maken moet natuurlijk goed gebeuren. Je wilt positieve reacties, dat het verhaal blijft hangen bij de doelgroep en dat er over gesproken wordt. Maar wat maakt jouw bedrijfs
Lees meer

17-02-2024 - De Beste Online Betalingsproviders Voor Uw Bedrijf
Het vinden van de juiste betalingsprovider is cruciaal voor het succes van uw bedrijf in dit digitale tijdperk. Of u nu een start-up heeft waarmee u naamsbekendheid probeert te krijgen of  e
Lees meer

13-02-2024 - De sleutel tot succes: het vinden van passend interim manage
Het vinden van een passend interim management team kan cruciaal zijn voor het succes van jouw bedrijf. Of je nu te maken hebt met een tijdelijke afwezigheid van een of meerdere belangrijke medewerkers
Lees meer

12-02-2024 - 10 Tips om je zakelijke kosten in de hand te houden
Als ondernemer heb je met allerlei kosten te maken. Wil jij je zakelijke kosten beter in de hand hebben en je winst of cashflow verhogen? Alles begint dan natuurlijk met een goed budgetplanning en inz
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap