Home / Groothandel / Groothandel Ede / Fairway Group B.V. | BIOnyx.nl / Groene aanslag. Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?

Groene aanslag. Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?

BIOnyx Groene aanslagreiniger, 100% biologisch

Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?

Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt. De mossen en algen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar verergert. Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?

Groene aanslag en zonlicht
Groene aanslag duikt meestal op op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt. Terrastegels of klinkers die in de schaduw liggen, hebben al snel een groene gloed te pakken. Het maakt eigenlijk niet uit wat het materiaal is, ze komen voor op alle soorten tuinmaterialen en van de bestrating: tegels, klinkers, hout, beton? allen zijn gevoelig voor de groene aanslag.

En dan is het eindelijk voorjaar, de dagen worden weer langer en het zonnetje schijnt weer volop. Het is weer tijd om de tuin in te gaan. Echter vragen het terras en de tuinmeubelen om een grote schoonmaak beurt. Op de tegels van het terras en op de tuinmeubelen is een groene aanslag ontstaan en het houten ligbed is volledig verweerd.

De beste aanpak is de omstandigheden te doorbreken die mos en algen veroorzaken, waardoor het onkruid minder kans krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld kijken of je de afwatering kunt verbeteren door het terras iets op te hogen of aflopend te maken. In een dicht begroeide tuin kan snoeien ook een goede oplossing zijn. Waar veel zonlicht op de bestrating valt, zal deze sneller drogen en zal de aanslag snel verdwijnen.Met behulp van een aantal verschillende huis ? tuin ? keuken en professionele schoonmaaktips, voor het verwijderen van algen en groene aanslag tegen verwering, wordt zowel je terras, oprit als tuinmeubelen weer als nieuw.

Chemicaliën en hogedrukreiniger
Een veel gebruikte methode om van mos en algen af te komen is het gebruik van bleek oftewel chloor. Chloorwater is echter zeer schadelijk voor het milieu en is ook zeer agressief voor de omliggende beplanting. Een ander oplossing die je steeds vaker ziet is de hogedrukreiniger. Dit is met afstand de makkelijkste en snelste manier om van de groene aanslag af te komen, zonder het gebruik van chemische middelen. Het resultaat is echter vaak maar van korte duur. Door de kracht van de hogedrukreiniger wordt de structuur van de tuintegels en klinkers aangetast. Het oppervlak wordt poreuzer en ruwer waardoor mossen en algen juist veel meer kans krijgen. Resultaat? de groene aanslag komt nog sneller terug! Natuurlijk zijn er nog allerlei andere chemische middeltjes op de markt die mos en algengroei kunnen verwijderen, maar zoals gezegd zijn deze niet al te best voor milieu en gezondheid. Gelukkig zijn er ook een groot aantal natuurlijkere manieren om groene aanslag van je stoeptegels te verwijderen.

Stoeptegels en klinkers schoonmaken met azijn
Het schoonmaakmiddel voor een duurzaam huishouden is natuurlijk azijn! Dit ouderwetse schoonmaakmiddel blijft verrassen. En wat blijkt? ook in de tuin! Azijn, huishoud- of schoonmaakazijn, is het aanvalsplan als het gaat om de verwijdering van groene aanslag. Het aanvalsplan luidt als volgt: Veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze zoveel mogelijk vrij is van bladeren en vuil. Vul een emmer met azijn en water (1 liter azijn en 1 liter water) en schrob vervolgens de hele bestrating van voor tot achter. Spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn opdrogen. Deze methode werkt het beste op een zonnige dag zodat de azijn goed in de tegels kan trekken. Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. Hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Voor onderhoud is het vervolgens verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer kunnen krijgen.

Groene aanslag te lijf met afvalwater
Wat ook een veel gehoorde methode is, is het gebruik van het afvalwater van het reinigen van je huis. Bijvoorbeeld de emmer met allesreiniger die je hebt gebruikt bij het schoonmaken. Voorwaarde is wel dat je biologische schoonmaakmiddelen o.a. van BIOnyx gebruikt om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van groene zeep en soda. Een effectief schoonmaakrecept en geheel afbreekbaar. Een ander middel waarover we laatst hebben gehoord, maar waar we zelf geen ervaring mee hebben, is om het kokend afgietsel van aardappelen over de groene aanslag te gooien. Even inweken en schrobben maar. Maar hier ken ik de eventuele positieve resultaten niet van.

Schrobben, vegen, schrobben?
Zand is een uitstekend schuurmiddel. Door regelmatig te vegen en te schrobben met wat extra zand op de tegels en een sopje zullen mos en algen zich op de terrastegels niet thuis voelen en verdwijnen. Brekerzand, zand wat wordt gebruikt bij het invegen van nieuwe bestrating, is vrij scherp waardoor het extra schuurt.

Tuinmeubels schoonmaken
Met een emmertje heet water en een scheut allesreiniger kom je een heel eind als je tuinmeubels van kunststof, aluminium of staal hebt. Gebruik voor het schrobben een zachte borstel of een doekje, zeker geen staal- of schuurspons, dat geeft lelijk krassen. Stalen tuinmeubels kun je na het wassen met de autowax inwrijven, voor extra bescherming. Als je kunststof tuinmeubel echt sterk vervuild of verweerd zijn, dan kun je ze weer helemaal opfrissen met het middel Kunststof tuinmeubel vernieuwer.

Hardhouten tuinmeubels zoals teak, meranti en iroko kun je schoonspuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet, gebruik dan een zeepsopje, bijvoorbeeld van groene zeep, en een harde borstel. Zachthout ( vuren, grenen) kun je beter niet een met hogedrukspuit bewerken. Na het schoonmaken kun je zachthout het best ieder jaar met lak, verf of een impregneermiddel behandelen. Dit helpt om de aangroei van schimmels tegen te gaan.

Rotan en bamboe tuinmeubels kun het beste afborstelen met koud water met een schep zout erin. Eventueel kun je de meubels ter bescherming aflakken met een blanke lak voor buiten.

Biologische reinigingsmiddelen
Er gelukkig is er nu ook een 100% biologische groene aanslagreiniger van BIOnyx. Dit is een sterk geconcentreerde 100% biologisch reinigingsmiddel, speciaal ontwikkeld op basis van geselecteerde enzymen, milieu bewust en duurzaam. Het product verwijdert alle vervuiling en aanslag van atmosferische oorsprong, op alle buiten oppervlakken. BIOnyx groene aanslagreiniger aanbrengen en verder niets doen. De enzymen en de natuur(regen en wind) doen het werk voor u, zonder te schrobben. Effectief & zuinig in gebruik. Biologisch en afbreekbaar en totaal Veilig voor Mens, Dier en Milieu.

U begrijpt wel, dat deze wel mijn voorkeur heeft?..



Groene aanslag. Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

21-08-2014 - Heb jij al zonnepanelen op je dak?
Heb jij al zonnepanelen op je dak? Hoogstwaarschijnlijk wel. Dan is de kans groot dat je dit hebt afgekeken van je buren. Daarnaast is de kans ook groot dat andere buren door jou ook aan de zonne-ener

17-06-2014 - BIOnyx genomineerd voor Green Innovation Award 2014
100% biologisch middel voor schoon & chemievrij sportveld Het middel is al ruim tien jaar bekend in Duitsland, maar op de Nederlandse markt had nog niemand er iets mee gedaan. Arnout Noteboom u

30-08-2011 -
Volg De Splinter ook via Hyves, Twitter, Facebook, Linkedin.

15-03-2011 - Nieuwe levering vuren
Afgelopen donderdag weer mooie timmerpanelen binnen gekregen zeer goede kwaliteit en zeker een zeer goede M2 prijs informeer naar de groothandels prijzen.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap