Home / Groothandel / Groothandel Ede / Fairway Group B.V. | BIOnyx.nl / Heb jij al zonnepanelen op je dak?

Heb jij al zonnepanelen op je dak?

BIOnyx Zonnepanelenreiniger, 100% biologisch

Heb jij al zonnepanelen op je dak? Hoogstwaarschijnlijk wel. Dan is de kans groot dat je dit hebt afgekeken van je buren. Daarnaast is de kans ook groot dat andere buren door jou ook aan de zonne-energie gaan. Echt, het is wetenschappelijk bewezen. Uit een onderzoek van de universiteit van Yale blijkt: zonne-energie is besmettelijk.

De onderzoekers keken naar het aantal installaties van zonnepanelen in Californië en ontdekten dat mensen een grotere kans hadden om zonnepanelen te installeren als in hetzelfde postcodegebied al zonnepanelen aanwezig waren.

Extra check
De onderzoekers checkten natuurlijk ook of er echt geen andere factoren waren die konden verklaren waarom mensen in een bepaald gebied zonnepanelen installeerden. Bijvoorbeeld door een aantrekkelijke aanbieding van een producent van zonnepanelen, of dat de wijk al heel bekend stond om zijn ?groene bewoners.?

Sociaal contact
Opvallend detail: in buurten waar buren goed contact met elkaar hadden, nam de ?besmettelijkheid? van zonnepanelen nog verder toe. Voor het onderzoek spreken de wetenschappers namelijk ook met mensen om de beweegreden voor de aanschaf te achterhalen. Ten eerste werden omdat ze blijkbaar hoorden over de economische voordelen. Maar ook omdat sommigen niet voorbijgestreefd willen worden door hun buren.

Waarom zonnepanelen?
Investeren in zonnepanelen, of als u dit al gedaan heeft, draait het om een paar dingen:
? Milieuvriendelijk: produceer zelf groene stroom
? Besparen: door steeds hoger rendement
? Geld verdienen: door te ontvangen subsidies, kortere terugverdien tijd
? Zekerheid: stijgende energieprijzen beïnvloeden de rekening niet

Onderhoud zonnepanelen
De meeste zonnepaneel systemen zijn de laatste jaren steeds meer verbeterd in kwaliteit. Vooral de kwalitatieve systemen vergen technisch gering onderhoud. Laat onderhoud wel altijd door een erkend installateur uitvoeren. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen meerdere keren per jaar schoon te maken. Vooral de maanden april tot en met oktober, genereren voor 75% van het totale jaaropbrengst. Stof, vuil, groene aanslag of vogelpoep kunnen het oppervlak vervuilen. De zonne-energie kan de zonnepanelen dan slechter doordringen, wat de opwekking van de energie kan bemoeilijken(of trager opstarten) en daardoor minder rendement cq opbrengsten. Een TNO-studie uit 2003 geeft aan dat dit tot wel 8% negatief effect heeft op het totaal rendement. Andere studies zelfs van 16 ? 25%. Dan is het regelmatig schoonmaken tot de moeite waard, zou ik zo zeggen.

Zonnepanelen zeker reinigen, voor maximaal rendement!
Leveranciers en fabrikanten zijn blij om weer een installatie verkocht te hebben. Ze geven aan dat panelen zelfreinigend zijn en schoon worden door wat regenwater. Als u groene aanslag op uw terras hebt, is dit toch ook niet zomaar schoon door het af te wassen met wat water of een buitje? Waarom zonnepanelen dan wel? Dan zijn er schoonmaakbedrijven die voor minimaal ?125 per uur al dan niet met (osmose) water en een telescoop arm uw panelen reinigen. Goed voor het eerste zicht, maar niet structureel en zeker niet voor alle atmosferische aanslag die op de panelen zich vast gaat hechten met de eerder beschreven gevolgen van dien. Wilt u maximaal plezier houden met een maximaal rendement en een langere levensduur van uw zonnepanelen of boilers? Gebruik dan BIOnyx Zonnepanelenreiniger, een 100% biologisch reinigingsmiddel, sterk geconcentreerd. Milieu bewust, biologisch afbreekbaar en totaal veilig voor Mens, Dier en Milieu.
U zult zien dat zelfs tijdens het schoonmaken het rendement van uw installatie al omhoog gaat!. Geniet ervan.Heb jij al zonnepanelen op je dak?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

21-08-2014 - Groene aanslag. Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, m
Een hardnekkig en veelvoorkomend probleem, maar hoe kom je er vanaf? Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.. Juist als d

17-06-2014 - BIOnyx genomineerd voor Green Innovation Award 2014
100% biologisch middel voor schoon & chemievrij sportveld Het middel is al ruim tien jaar bekend in Duitsland, maar op de Nederlandse markt had nog niemand er iets mee gedaan. Arnout Noteboom u

30-08-2011 -
Volg De Splinter ook via Hyves, Twitter, Facebook, Linkedin.

15-03-2011 - Nieuwe levering vuren
Afgelopen donderdag weer mooie timmerpanelen binnen gekregen zeer goede kwaliteit en zeker een zeer goede M2 prijs informeer naar de groothandels prijzen.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap