Home / Makelaar / Makelaar Delwijnen / Makelaardij de Wit / VBO-makelaar Liesbeth de Wit voor de klas tijdens Week van het Geld

VBO-makelaar Liesbeth de Wit voor de klas tijdens Week van het Geld

VBO Makelaar voor de klas

VBO-makelaar Liesbeth de Wit voor de klas tijdens Week van het Geld


Maandag 12 tot en met vrijdag 16 november vindt de derde editie van de Week van het Geld plaats. Thema van de nationale projectweek voor het basisonderwijs is dit jaar: ?Als ik later groot ben?? Ook VBO-makelaar Makelaardij de Wit uit Delwijnen doet mee.
Donderdag 15 november a.s. geeft Liesbeth de Wit een gastles aan groep 8 van basisschool de Rank te Kerkwijk. De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken.

Jong geleerd is oud gedaan. Door kinderen al op de basisschool bewust te maken hoe ze moeten omgaan met geld, wil Wijzer in geldzaken de basis leggen voor financi?le zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Liesbeth: ?Een gastles over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis, sluit hier prima bij aan. Het lijkt misschien een ?ver-van-je-bed-show, maar door middel van praktische opdrachten zoals het schatten van de waarde van een huis en uitspraken van leeftijdsgenoten leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.?

Landelijk doen zo?n 35 VBO-makelaars mee aan de Week van het Geld door een gastles te verzorgen op een basisschool bij hun in de buurt. In totaal worden er door het gehele land zo 45 ? 50 lessen gegeven met de titel ?Een huis kopen. Hoe doe je dat??. De directeur van brancheorganisatie VBO Makelaar geeft maandag in Rijswijk de aftrap voor de rest van de VBO-makelaars door een gastles te verzorgen op de school van zijn eigen kinderen.

Liesbeth: Ik ben trots op mijn werk en het vak van makelaar. Dat wil ik graag met de kinderen delen. Veel kinderen geven aan later genoeg geld te willen verdienen om een huis te kopen. Wat is er dan leuker dan hun op eenvoudige en toegankelijke manier nu al te leren wat er komt kijken bij het kopen van een huis?? Op een speelse manier wordt via het door VBO Makelaar ontworpen lesmateriaal duidelijk gemaakt wat daar allemaal bij komt kijken. Zo komt ook het begrip hypotheek aan bod. Hoe lang wil je er over doen om de hypotheek af te betalen? Hoeveel moet ik aflossen en wat betaal ik aan rente? Vragen die worden beantwoord aan de hand van eenvoudige rekensommen.

Landelijk zijn er ruim 3000 basisscholen die meedoen aan de Week van het Geld. Een week lang verzorgen organisaties zoals de Consumentenbond, NIBUD, het ministerie van Financi?n en diverse banken gastlessen of workshops om kinderen al jong financieel bewust te maken. De Week van het Geld wordt maandag 12 november officieel geopend door H.K.H. Prinses Maxima. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl.





Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

16-09-2013 - Open huis, mis het niet!
Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Op zaterdag 5 oktober heeft u de mogelijkheid om u te orienteren op de huizenmarkt! Tijdens de VBO Open Huizen Route kunt u zonder afspraak woningen bezichtigen.

12-08-2013 - Liesbeth de Wit beantwoordt de vraag van de maand
Voor de financiering van mijn nieuwe woning heb ik een taxatierapport nodig. Kan mijn aankoopmakelaar dit verzorgen? Liesbeth, Nee, dat kan niet. De makelaar/taxateur die de taxatie voor de financi

17-06-2013 - Goedkoop is duokoop
U herkent het vast wel. U heeft h￿huis van uw dromen gezien en al helemaal ingericht. Het enige probleem is dat u de financiering nooit rond kunt krijgen, aangezien het ver boven uw budget ligt

27-05-2013 - Let the sun shine!
Zonne-energie is de belangrijkste energiebron op aarde en is oneindig beschikbaar. Waarom gebruiken we deze bron dan niet massaal voor het opwekken van energie? Voordat overgegaan wordt tot de aanscha




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap