Home / Mediation / Mediation Elst / HG-nus Mediation

HG-nus Mediation Mediation Elst


HG-nus Mediation

Regenboog 233
6661PP Elst

Gemeente: Overbetuwe, Gelderland

Telefoon:0652... Telefoonnummer tonen047130 Heeft u dit bedrijf kunnen bereiken? Ja Nee



Twitter: @hgnus

Branche: Mediation



Bedrijfsomschrijving

Mediation

Wie is uw mediator?
Uw mediator bij HG-nus mediation is drs. Ronald Hagénus, ervaren en gecertificeerd NMI/MfN-registermediator en in het bijzonder gespecialiseerd in familiezaken (zoals echtscheidingen) en arbeidsgeschillen. Hij is tevens als rechtbankmediator verbonden aan de rechtbank Arnhem en Zutphen. Door zijn universitaire opleiding (sociale) Bedrijfskunde, in combinatie met zijn jarenlange ervaring bij de overheid, is hij tevens een zeer geschikte mediator voor zakelijke geschillen en geschillen in het bestuursrecht. In zijn rol als buurtbemiddelaar helpt hij ook bij burenruzies.

Daar waar nodig schakelt bijzondere expertise in zoals een notaris, accountant, makelaar, jurist, kinderpsycholoog of –coach, etc.

Familiemediation
Een familiemediator kan u helpen conflicten op te lossen in de familiaire sfeer. Een bekende toepassing van mediation is de echtscheidingsbemiddeling, waaronder o.a. afspraken over alimentatie of omgangsregeling. Echter, u kunt ook denken aan mediation bij verstoorde familieverhoudingen, partnerproblematiek, scheidingsvraagstukken, ouderschapsplannen, erfeniskwesties, opvolging in familiebedrijven, agrarische mediation en vraagstukken met betrekking tot de zorg voor ouder wordende familieleden.

Echtscheiding
Gaat u scheiden, dan dient u te bepalen hoe u wilt scheiden en daarbij te bedenken of u aanspraak wilt maken op alimentatie, of deze moet betalen. Er zijn in feite twee manieren van scheiden: echtscheiding op tegenspraak, waarbij ieder een eigen advocaat heeft, en echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek, met behulp van mediation. Hierbij worden de onderhandelingen over de verschillende te maken afspraken op een neutrale manier begeleid met hulp van een mediator.

Het doel van deze vorm van mediation is niet dat u weer bij elkaar komt. Het doel is om in overleg afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Hierbij kunt u denken aan de verdeling van de zorg voor de kinderen, de hoogte van partner- en kinderalimentatie, de verdeling van de huwelijksgemeenschap, de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, het maken van afspraken met betrekking tot de opgebouwde pensioenrechten, enz. Het is niet noodzakelijk dat u het van tevoren eens bent over hoe de regeling eruit moet gaan zien. Wel moet u beiden de intentie hebben om in overleg afspraken te maken.

Eén van de voordelen van een geslaagde scheidingsmediation is dat de verstandhouding tussen u beiden over het algemeen beter blijft. Zeker wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, heeft dit grote waarde. Andere voordelen zijn dat u de gevolgen van de scheiding in eigen hand heeft, dat het draagvlak om afspraken na te komen groter is dan wanneer de rechter de afspraken vaststelt en dat de kosten van de scheiding aanzienlijk lager zijn dan wanneer u ieder met een eigen advocaat procedeert. Ook wanneer u op een moment na de scheiding de eerder gemaakte afspraken wilt wijzigen, kunt u voor mediation bij HG-nus mediation terecht.


Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van de Raad van Rechtsbijstand, http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/mediation

Arbeidsmediation
Een conflict met uw collega of werkgever kan veel stress met zich meebrengen. U gaat met tegenzin naar uw werk, uw prestaties lijden er onder en ook thuis bent u niet zichzelf.

Een conflict op het werk leidt geregeld tot een verstoorde arbeidsrelatie. De beëindiging van het dienstverband is een veel gekozen oplossing. Na heftig duw- en trekwerk bepaalt de rechter hoeveel geld betaald moet worden en zijn beide partijen ontevreden: de werknemer verliest zijn baan, de werkgever een werknemer.

Een mediator kan in een vroeg stadium de arbeidsrelatie herstellen. Verbetering van de communicatie is in veel gevallen een goede eerste stap om veel oud zeer op te lossen.

Een aantal voorbeelden van arbeidsmediation zijn:

Maatwerk in re-integratie

Verziekte werkverhouding

Einde dienstverband (exit mediation)

Arbeidsgeschil
Negatieve beoordeling en arbeidsongeschiktheid
Groepsmediation


Zakelijke conflicten
Een aantal voorbeelden van mediation in zakelijke geschillen zijn:

Splitsing maatschap

Kostendoorbelasting

Overname bedrijf en afwikkeling

Internationaal conflict

Schadebepaling

Langlopend huurgeschil



Privéconflicten
Een aantal voorbeelden van mediation in privéconflicten zijn:

Burenruzie
Cnsumentenrecht
Onrechtmatige daad/schade
Medische handelen
Letselschade
Verzekeringen
Financiële dienstverlening


Bestuursrecht
Een aantal voorbeelden van mediation in bestuursrecht zijn:

Belastingen
Ambtenarenzaken
Subsidies
Sociale zekerheid
Milieu
Ruimtelijke ordening







Aanbevelingen

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde blogs

Het stappenplan voor een scheiding Het stappenplan voor een scheiding
Tijdens een scheiding komen er veel emoties los, zoals woede en teleurstelling. Naast dat je de scheiding en deze emoties een plekje moet geven, is er veel dat er geregeld moet worden. Het is belangri...
Als je slachtoffer bent van een medisch incident Als je slachtoffer bent van een medisch incident
Wist u dat er in Nederland 40.000 medische incidenten per jaar plaats vinden. Iemand moet een vrijmakkelijk uit tevoeren operatie in een ziekenhuis ondergaan. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed...

Ook voor u gevonden

Het kan goedkoper in de zorg
Verbandschoenen en therapieschoenen zijn schoenen die gebruikt worden na een operatie of bij voetproblemen als gevolg van diabetes of andere (gewrichts) aandoeningen. De verbandschoen is in dit geval ...

Of zoekt u een van onderstaande bedrijven?

Lambda Mediation Coaching
Regenboog 253
6661PP Elst

HG-nus Mediation
Regenboog 233
6661PP Elst

Van Pijkeren Mediation Advies - Arnhem
Boomkwekerserf 0
6846AR Arnhem

Maatschap Advanced Mediation en Advanced Therapy
Wijnkers 4
6846HN Arnhem

BINC Mediators - Juristen
De la Reijstraat 7
6814AD Arnhem

Hekkelman Advocaten
Sickeszplein 1
6821HV Arnhem

Doeff Mediation
Het Oude Land 11
6828DT Arnhem

Bosveld scheidingsbemiddeling
Meander 0
6825MC Arnhem

Rechtspraktijk Vloet
Klingelbeekseweg 4
6812DG Arnhem

Stelvio Advocaten | Mediators
Cronjéstraat 8
6814AH Arnhem

Utrecht Mediation
Simon Vestdijksingel 6
6836VC Arnhem

Ir. A.J. Tempelman
Bladelstraat 57
6844AG Arnhem

2B Mediation
Mauvestraat 2
6813JL Arnhem

TAREM - Tambaca Adriatic Real Estate Mediation
Dr. A. Kuyperstraat 17
6823EC Arnhem

Auxilium, Mediation Advisering
Generaal Gavinstraat 407
6562MT Groesbeek

Bouman Partner Management Beheer B.V.
Julianalaan 1
6998AP Laag Keppel

S-p-a
W. Dreeslaan 55
7103JE Winterswijk

KH Support Interim management mediation
Grote Beer 20
7071TV Ulft



HG-nus Mediation

Kernwoorden



Contactgegevens van Mediation bedrijf HG-nus Mediation uit Elst, Gelderland. Bel 0652047130 of email [email protected]. Neem contact op en HG-nus Mediation uit Elst helpt u met met uw vragen omtrent Mediation

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap