Home / Administratiekantoor Blog / De voordelen van een facturatieprogramma

De voordelen van een facturatieprogramma

De voordelen van een facturatieprogramma

Een facturatieprogramma kan een bedrijf tijd en geld besparen. Een facturatieprogramma is een digitale software voor alle boekhouding van je bedrijf. De software zorgt ervoor dat je geen tijdrovende klus meer hebt aan het factureren bijvoorbeeld. In het facturatieprogramma wordt alles opgeslagen en als bedrijf heb je het altijd bij de hand wanneer je het nodig hebt. Een facturatieprogramma kun je zien als een boekhoudprogramma. Een facturatieprogramma heeft naast tijd en geld besparen nog andere voordelen.

De voordelen van een facturatieprogramma

Alle facturen zijn op een plek met een facturatieprogramma

Geen gerommel meer met fysieke mappen. Soms kon dat tijdrovend zijn omdat je naar een map lang moest zoeken wanneer je deze nodig had. Dit is met een facturatieprogramma niet meer het geval. Alle facturen zijn op een plek te vinden namelijk digitaal. De facturen kun je gemakkelijk opzoeken wanneer je deze nodig hebt en dan bekijken. Alle onbetaalde en betaalde facturen van klanten kun je bijhouden in een systeem.

Digitaal factureren bespaart je geld

Als je een facturatieprogramma gebruikt voor je facturen bespaar je ook geld. Een tijd terug kon je bij het versturen van facturen dit alleen doen door te e-mailen of per fax. De facturen moesten eerst naar de klant toe. Je moest als bedrijf dan nog aan de klant vragen of deze ontvangen is. Nu wordt het digitaal geautomatiseerd door het facturatieprogramma. 

Het voordeel hiervan is dat je tijd en geld bespaart, maar ook dat je geen papier, postzegels en enveloppen meer nodig hebt. Je hebt ook geen kosten meer aan verzendkosten en aan de inkt. Je kunt nu digitaal zien of de klant je factuur heeft ontvangen via de e-mail want je kan namelijk zien of deze is geopend of niet. Dat is handig en goed voor je bedrijf.

Je bedrijf wordt sneller betaald met de facturatie software

Het factureren vroeger kostte niet alleen geld maar nam ook veel tijd in beslag. Het kon voorkomen dat een bedrijf pas veel later werd betaald door klanten. Dat gebeurde omdat er weken konden voorbijgaan voordat een factuur weer terugkwam bij het bedrijf. De software voor factureren zorgt ervoor dat klanten meteen het geld kunnen overmaken naar je. Je wordt als ondernemer op tijd betaald wat dan weer voor minder stress of spanning zorgt.

voordelen van een facturatieprogramma

Verbeter je klantrelaties met een facturatieprogramma

Een facturatie software kan je helpen om klantrelaties te verbeteren. Met het programma kun je alle klanten bijhouden. Het is ook belangrijk dat je een CRM-strategie hebt zodat nieuwe klanten ook blijvende klanten worden. Een facturatieprogramma elimineert fouten in een facturatie. Je bouwt ook een duurzame relatie op met je klanten door een facturatieprogramma.

Als ondernemer heb je meer inzicht in je zakelijke financiën

Je kunt in digitaal facturatieprogramma beter inzicht krijgen in je zakelijke financiën. De software maakt gebruik van een dashboard dat overzichtelijk is. Je kunt duidelijk de inkomende of uitgaande geldstromen inzien. Je hebt als ondernemer meer controle over de financiën van je bedrijf. Je weet meteen hoe je ervoor staat wanneer je op het dashboard kijkt.

Digitaal factureren is veilig

Wanneer je facturatieprogramma hebt is dat veiliger dan administratie op papier. Je digitale administratie dien je wel goed te beveiligen van tevoren. Alles van de administratie heb je op een plek en kun je gemakkelijk terugvinden. Met een papieren administratie is de kans groot dat je documenten snel kwijtraakt. Een facturatieprogramma geeft je een goed overzicht en raak je minder snel kwijt. 

Je kunt met een facturatie software veilig en efficiënt facturen en hebt alles bij de hand. Het is ook veilig omdat de softwareleverancier ervoor zorgt dat alle documenten veilig zijn. De gegevens worden veilig in de cloud gezet en er zijn continu automatische back-ups van je bestanden.

Ondernemer en boekhouder kunnen beter samenwerken

Met een digitale facturatie software heb je overal toegang. Het delen van informatie gaat hierdoor gemakkelijker. Je hebt ook de mogelijkheid om samen te werken met je boekhouder of eventuele accountant. Je zou als bedrijf ook een directe koppeling kunnen maken tussen je facturatie programma en de boekhoudsoftware van je boekhouder.

Je kunt ook de boekhouder toegang verlenen tot jouw administratie. De boekhouder kan dan eruit halen wat die nodig heeft voor rapportage of de belastingaangifte. Een facturatieprogramma kan er voor zorgen dat je een export zoals een CSV kunt maken. Je kunt het tekstbestand dan sturen naar je boekhouder. De boekhouder kan dit tekstbestand dan uploaden naar zijn software.

Hoe handig is een facturatieprogramma?

Een facturatieprogramma is handig om een aantal redenen. Het is vaak uitgebreider. Je kunt in een facturatie software ongelimiteerd aantallen facturaties maken en versturen. Je kunt met de software facturen en offertes aanmaken met je eigen huisstijl.  Het koppelen van jouw facturatieprogramma met de software van je boekhouder gaat eenvoudig. Je kunt samen een goed zicht blijven houden op de facturen die binnenkomen en die worden verzonden.

Laat de facturatie software met je meegroeien

Wanneer je een beginnende ondernemer bent zul je niet direct veel facturen maken. Het zal dan geen dagelijkse bezigheid zijn. Je kunt dan starten met een facturatieprogramma die een kleine bundel heeft. Je kunt dan wanneer er meer facturen moeten worden gemaakt meegroeien in het facturatieprogramma. Je voorkomt dan dat de administratie niet overhoop wordt gehaald. De software voor factureren speelt hier namelijk op in. 

Je start met een software voor een lagere prijs. Je kunt dan starten met facturen maken. Als het bedrijf groeit kun je het facturatie pakket upgraden. Dit doe je eenvoudig met een tik op het toetsenbord. Je zult geen vertraging krijgen in je bedrijfsvoering.

Je kunt als ondernemer gebruik maken van de nieuwste technieken

De digitale facturatie programma’s en andere boekhoudsoftware blijven in ontwikkeling. Je kunt als ondernemer hiervan profiteren. De kosten blijven individueel voor je als gebruiker laag. Je maakt ook gebruik van de nieuwste technieken en features van het programma. Updates worden in een korte en snelle tijd uitgerold. Het programma wordt hierdoor flexibel en de ontwikkelaars kunnen erop inspelen. De facturatie software zal altijd met de tijd meegaan. Start met digitaal factureren.

De voordelen van een facturatieprogramma

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-01-2024 - Je projectmanagement op orde houden met een boekhoudprogramm
Het managen van projectfinanciën kan een uitdagende taak zijn. Bovendien doet niet iedereen het even graag. Gelukkig kan je het proces aanzienlijk vereenvoudigen met het gebruik van de juiste too
Lees meer

13-06-2023 - Factuurprogramma voor jouw bedrijf: de voordelen van online
Factureren is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Het is daarom belangrijk dat het proces goed geregeld is. Veel bedrijven gebruiken nog steeds Excel of Word om hun facturen te maken en
Lees meer

07-06-2023 - Administratieve bijzaken bij het starten van een onderneming
Het starten van een eigen onderneming is een droom die voor veel mensen uitkomt. Het biedt de mogelijkheid om zelfstandig te zijn, je eigen werkuren te bepalen en je eigen ideeën uit te voeren. M
Lees meer

06-03-2023 - De voor- en nadelen van online boekhouden als ondernemer
Als ondernemer is het bijhouden van de administratie onmisbaar, maar het is niet altijd de meest favoriete taak van de dag. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van online boekhoudprogramma's beschik
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap