Home / Administratiekantoor Blog / De voordelen van een boekhouder

De voordelen van een boekhouder

De voordelen van een boekhouder

Als je ondernemer bent of gaat worden heb je tijd te kort. Je moet als ondernemer allerlei zaken regelen. Hieronder valt ook de boekhouding van het bedrijf. Omdat je het vaak als ondernemer druk hebt kan de boekhouding nog meer tijd in beslag nemen. Je zou ervoor kunnen kiezen voor een boekhouder. Dit kan voor jezelf voordelen hebben omdat je tijd wint. Een boekhouder inhuren voor je boekhouding brengt voordelen met zich mee. Wil je er meer over weten? Lees dan hieronder verder.

De voordelen van een boekhouder

Een boekhouder bespaart je tijd

Je boekhouding doen als ondernemer is niet altijd gemakkelijk. Vooral de tijd kan een rol spelen maar je moet er ook kennis van hebben. Voordat je zelf ermee aan de slag gaat kun je het volgende bedenken. De tijd die je normaal zou moeten spenderen aan de boekhouding zou je aan andere zaken kunnen besteden. De boekhouder zou dan je boekhouding op orde kunnen houden. 

Dat zal je veel tijd besparen, die je al weinig hebt als ondernemer. De tijd die je dan overhoudt kun je besteden aan klanten of andere zaken in je bedrijf. Het is het meest voor de hand liggend als je de boekhouding zou uitbesteden aan een boekhouder of eventueel een administratiekantoor. Een boekhouder heeft de kennis ervan en houd alles voor je netjes bij. Je hebt altijd inzicht in de gegevens.

Maak gebruik van de kennis die een boekhouder heeft

Behalve dat de boekhouder alle kennis heeft van het vak weet die ook veel over financiële zaken. Hoe houd je jouw bedrijf financieel gezond? Wat zijn de beste bedrijfskeuzes? Dit zijn allemaal vragen die je ook kunt voorleggen aan je boekhouder. Je kunt profiteren van de kennis en het geweten op financieel vlak van de boekhouder. Gedachten wisselen over bepaalde zaken kan geen kwaad en misschien heb je er als bedrijf profijt van.

Het betalen van te veel belasting is voorbij

Als je nog nooit de boekhouding hebt gedaan of als je het druk hebt kan het gebeuren dat je iets vergeet in te vullen in je belastingpapieren. De kans dat je fiscale kansen misloopt of dat je financiële missers maakt is door een gedegen financieel advies van mensen die het vak kennen niet aan de orde. De kans dat je te veel belasting moet betalen is dan voorbij. Het bespaart je een hoop geld waardoor het bedrijf runnen beter gaat.

De voordelen van een boekhouder

Zorg voor meer rust in je hoofd als ondernemer

Je kunt jezelf ook meer rust geven door de boekhouding uit te besteden. Ben je niet goed in cijfers? Dit kan ook een reden zijn om een boekhouder in te huren. Ben jezelf van nature een warhoofd? Dan kun je door orde te scheppen en jezelf de rust te geven besluiten om een boekhouder erbij te betrekken. Je kunt als ondernemer je focussen op de dingen waar je wel goed in bent namelijk het runnen van je onderneming.

Met de hulp van een boekhouder voorkom je boetes

Wanneer je een boekhouder hebt voldoe je aan de actuele wet- en regelgeving die er is voor ondernemers en de belasting. Met de hulp van de boekhouder die voldoende kennis heeft van financiële zaken voorkom je boetes bij de belastingdienst. Dit is voor je onderneming een groot voordeel waaruit je weer geld bespaart.

Verklein fouten in je administratie

Wanneer je zelf de boekhouding zou doen is de kans op fouten groot. Vooral als je niet over voldoende kennis beschikt. Je kunt ook snel fouten maken doordat je in tijdnood zit. Dan is het een groot voordeel wanneer je beschikking hebt over een boekhouder die dit voor je regelt. 

Een boekhouder heeft de jarenlang ervaring. De boekhouder is ook gewend om te werken met uiteenlopende administraties en kan die snel en gemakkelijker verwerken. Dit zal de kans op fouten aanzienlijk verkleinen. 

Als ondernemer heb je meer overzicht in de administratie

Werk je als ondernemer nog met bonnen of fysieke facturen. Zijn er op je kantoor nog kasten met ordners? Een boekhouder van deze tijd werkt met een online boekhouding. Het is dan ook tijd voor jou om te digitaliseren. Het voordeel hiervan is dat je een beter overzicht krijgt van de administratie van jouw bedrijf. De voordelen van een online boekhouding voor je bedrijf zijn:

  • Facturen uit verschillende bronnen in je boekhouding (e-mails, post en klantportals)
  • Alle financiële gegevens in een programma

Het is eenvoudiger om belastingaangifte en btw te doen

Een online boekhouding is onmisbaar en scheelt een hoop tijd. Wanneer je dit een boekhouder laat regelen zal dit goed bijgehouden worden. Als ondernemer heb je altijd inzicht in de gegevens. Jouw administratie wordt een geoliede machine. Je hebt er verder geen omkijken meer naar en kunt je als ondernemer concentreren op je ondernemen. Een boekhouder uitbesteden heeft zijn voordelen. 

Als ondernemer heb je recht op inzage in je boekhouding

Er zijn ondernemers die durven de boekhouding niet uit handen te geven omdat ze denken dat ze geen inzage krijgen meer in de boekhouding van hun bedrijf. Deze angst is ongegrond. Veel boekhouders en administratiekantoren geven je de gelegenheid om jouw boekhouding volledig in te zien als je erom vraagt. Dit is bij de meeste boekhouders geen probleem. Het zijn jouw cijfers waarmee gewerkt wordt en dan is het je recht om deze in te zien.

Voordat je een boekhouder inschakelt zou je dit kunnen bespreken. Andere vragen die je hebt kun je natuurlijk ook stellen. Een boekhouder inhuren heeft meer voordelen dan nadelen. Ze bieden kennis, vakmanschap en kunnen je financieel advies geven.

De kosten van een boekhouder vallen mee

Een nadeel van een boekhouder zou kunnen zijn dat ze geld kosten. Dat is voor elke dienst die je afneemt. Een boekhouder nemen valt per saldo mee. Het voordeel hiervan is dat kosten aftrekbaar zijn bij de belasting. Een goede boekhouder is daarbij zijn geld waard door zijn ervaren, gedegen financieel advies. Soms houd je ook geld over doordat je geen fiscale voordelen misloopt bijvoorbeeld. Leg deze focus op de voordelen en je bedrijf.

De voordelen van een boekhouder

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-01-2024 - Je projectmanagement op orde houden met een boekhoudprogramm
Het managen van projectfinanciën kan een uitdagende taak zijn. Bovendien doet niet iedereen het even graag. Gelukkig kan je het proces aanzienlijk vereenvoudigen met het gebruik van de juiste too
Lees meer

13-06-2023 - Factuurprogramma voor jouw bedrijf: de voordelen van online
Factureren is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Het is daarom belangrijk dat het proces goed geregeld is. Veel bedrijven gebruiken nog steeds Excel of Word om hun facturen te maken en
Lees meer

07-06-2023 - Administratieve bijzaken bij het starten van een onderneming
Het starten van een eigen onderneming is een droom die voor veel mensen uitkomt. Het biedt de mogelijkheid om zelfstandig te zijn, je eigen werkuren te bepalen en je eigen ideeën uit te voeren. M
Lees meer

06-03-2023 - De voor- en nadelen van online boekhouden als ondernemer
Als ondernemer is het bijhouden van de administratie onmisbaar, maar het is niet altijd de meest favoriete taak van de dag. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van online boekhoudprogramma's beschik
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap