Home / Horeca meubilair Blog / Nieuwe trends op het gebied van horeca inrichting in 2019

Nieuwe trends op het gebied van horeca inrichting in 2019

De wereld verandert voortdurend! In verschillende branches is de afgelopen jaren sterk geïnnoveerd, om klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn. Ook in de horeca is veel veranderd! Daar lijkt de komende jaren weinig verandering in te komen. In dit artikel zetten we de nieuwe trends op het gebied van de inrichting van horecagelegenheden voor je op een rijtje. Deze trends worden verwacht in 2019! Het kan zodoende slim zijn om hier nu alvast op in te spelen, als je bijvoorbeeld van plan bent om de komende maanden te investeren in een renovatie van je pand.

Denk bij de inrichting van een horecagelegenheid niet alleen aan de ruimte waar je gasten ontvangt. Ook de keuken maakt hier een onderdeel van! Het is belangrijk om de keuken op een slimme en moderne wijze in te richten. Enerzijds om koks voldoende ruimte te geven, anderzijds om op een verantwoorde en hygiënische wijze te werken. Denk bijvoorbeeld aan roestvrijstalen tafels die in een keuken goed van pas komen! Deze zijn heel eenvoudig schoon te maken, waardoor er geen bacteriën achterblijven.

Een horecagelegenheid behoudt z’n authentieke sfeer vaak

Wanneer men in 2019 begint aan een renovatie van een horecapand, zal deze z’n authentieke sfeer behouden. Denk aan de prachtige houten balken die vaak in restaurants en barretjes worden gebruikt, het authentieke meubilair, de oude wandplaten, enzovoorts. Deze authentieke elementen geven de ruimtes van je horecagelegenheid een hele gezellige sfeer. Iets wat veel lastiger wordt, wanneer je enkel voor moderne elementen kiest bij het inrichten van een pand! Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie van allebei kiezen.

Ook leuk voor de inrichting van je horecapand, is het gebruik van een leeshoekje binnen het interieur. Wanneer iemand in z’n eentje naar je café of restaurant komt, zal deze minder snel aan een tafel plaatsnemen. Het is gebruikelijker om aan de bar te gaan zitten! Door een leeshoek te creëren trek je een ander publiek, dan het publiek wat aan de bar zal zitten. Het is een plek waar mensen in alle rust de krant kunnen lezen, aan het werk kunnen gaan, enzovoorts. De kans is groot dat mensen een tijdje blijven hangen, wanneer je ze zo’n leeshoek biedt. Heb jij dit al eens overwogen?

Moderne keuken met duurzame apparaten

Naast de inrichting van de ruimte waar gasten ontvangen worden, is ook de inrichting van een keuken essentieel. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden! Reeds werd al beschreven, dat het gebruik van roestvrijstalen tafels aan te raden is voor een horecakeuken. Deze tafels zijn heel eenvoudig schoon te maken, bieden voldoende ruimte voor je koks, enzovoorts. Voldoende werkruimte is essentieel bij de bereiding van verschillende gerechten. Denk aan ruimte om te kunnen snijden, ruimte om de borden te kunnen plaatsen, etc. Als koks elkaar in de weg lopen, zal dit voor onnodige irritaties zorgen.

Kijk ook naar de duurzaamheid van je keukenapparatuur. Duurzaamheid zal in 2019 een steeds belangrijkere rol spelen bij de inrichting van een horecakeuken! Zoek daarom nu alvast naar een duurzame oven, een duurzame koelkast, enzovoorts. Via deze link kom je op een website met een groot aanbod aan keukenapparatuur voor horecakeukens. Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die hedendaags worden aangeboden voor horecagelegenheden.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap