Home / Horeca meubilair Blog / De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend

De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend

De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend

Corona heeft de horecabranche flink op zijn kop gezet. Noodgedwongen kwamen enkele ontwikkelingen ineens in een sneltrein, zoals maaltijdbezorging. Homint Projectinrichting spot de volgende horeca trends die naar verwachting ook ná de coronacrisis blijvend zullen zijn.

De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend

Ruimere opgezette restaurants

Eten in een bomvol restaurant klinkt ineens een stuk minder prettig na corona. We zijn de anderhalve-meter regel ondertussen zo gewend geraakt dat dit nog wel even in stand blijft. Volgepropte restaurants zullen hierdoor (tijdelijk) vermeden worden. Een intiemere setting met meer ruimte tussen de tafels en horeca stoelen geeft gasten een veilig gevoel. Gasten willen vooral in kleine gezelschappen eten en niet te dicht bij anderen in de buurt komen. Dat vraagt om meer ruimte tussen de tafels en stijlvolle afscheidingen. Daarom zullen flexibele en ruimere indelingen de standaard worden.

Digitalisering

De digitaliseringstrend kreeg een enorme boost door corona. Bestellen via QR-codes, contactloos afrekenen of online bestellen is geen toekomstmuziek meer voor de meeste horecazaken. Nu er massaal is geïnvesteerd in digitale oplossing om ?corona proof’ te ondernemen, is de verwachting dat dit niet direct de prullenbak in wordt gegooid als de deuren straks weer open mogen. Digitalisering biedt namelijk kansen voor de horeca. Het maakt bestellen makkelijker en veel sneller. Dit kan de besteding per gast aanzienlijk verhogen.

Hybride horeca met maaltijdbezorging

Eén ontwikkeling springt er vanwege de coronacrisis met kop en schouders bovenuit, namelijk maaltijdbezorging. Dit was al een groeiend segment maar kreeg door de lockdown een nog grotere zet. Restaurants die nog geen maaltijden bezorgden gingen dat nu ineens wel doen waardoor het aantal bezorgrestaurants in 2020 flink toenam. Vooral millennials zijn de grootste drijvende krachten achter het thuis bestellen van maaltijden. Zij vinden het heel normaal om eten online te bestellen en te laten bezorgen. Vooral nu maaltijdbezorging vanwege corona de normaalste zaak van de wereld is, is de verwachting dat restaurants hier ook mee door zullen gaan als zij hun deuren weer mogen openen.

De opkomst van virtuele restaurants

Virtuele restaurants of dark kitchens zijn restaurants zonder fysieke bezoeklocatie. Vanaf een centrale plek in de stad koken deze restaurants puur voor maaltijdbezorging. Vaak bieden zij een specifieke keuken of type gerechten aan, zoals burrito’s of pokebowls. Maar ook bestaande restaurants kunnen een virtueel restaurant opzetten. Zoals een Italiaans restaurant dat onder een andere naam of virtual brand burrito’s gaat verkopen. Nog meer keuze voor de consument betekent automatisch nog meer concurrentie. Bestaande horecazaken – mét fysieke locatie – gaan steeds meer concurreren met virtuele restaurants op het gebied van maaltijdbezorging. De strijd om het marktaandeel barst los.

Ontbijt á la carte

Grote kans dat het ontbijtbuffet niet in ieder hotel zal terugkeren. Buffetten moesten de afgelopen tijd min of meer gedwongen vervangen of sterk aangepast worden. Hotels stapten over op ontbijt á la carte en ontdekken de voordelen. Het is niet alleen veel hygiënischer, ook vermindert het voedselverspilling aanzienlijk. Bovendien wordt het servicegevoel vergroot omdat er beter ingespeeld kan worden op de wensen van gasten.

De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2021 - Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?
Ga jij eindelijk jouw droom achterna en ben je van plan een eigen horecazaak te openen? Dan is het handig dat je van te voren ongeveer weet welke apparatuur je nodig hebt voor de keuken. Een horeca ke
Lees meer

25-03-2021 - Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur
Horecazaken staan te springen om gasten weer culinair in de watten te leggen. Na maanden van stilstand lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn. Ben jij er als horecaondernemer al
Lees meer

16-11-2018 - Nieuwe trends op het gebied van horeca inrichting in 2019
De wereld verandert voortdurend! In verschillende branches is de afgelopen jaren sterk geïnnoveerd, om klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn. Ook in de horeca is veel veranderd! Daar lij
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap