Home / Horeca meubilair Blog / Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur

Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur

Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur

Horecazaken staan te springen om gasten weer culinair in de watten te leggen. Na maanden van stilstand lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn. Ben jij er als horecaondernemer al klaar voor of kan jouw apparatuur wel een upgrade gebruiken? Investeren in horeca apparatuur kan best prijzig zijn maar wordt met deze tips een stuk voordeliger.

Prijzen vergelijken

Een open deur maar het kan niet genoeg herhaald worden: er zijn verschillende aanbieders en dat betekent ook verschillende prijzen. Dezelfde horeca koelkast kan bij een andere leverancier een stuk goedkoper zijn. Dat heeft o.a. te maken met de inkoopvolumes, afspraken met fabrikanten en het serviceniveau. Grote aanbieders kunnen vaak een lagere prijs hanteren dan de kleinere aanbieders omdat zij in grotere volumes inkopen en hierdoor korting krijgen. Ook kun je de aanbiedingen in de gaten houden. In de zomermaanden zijn er vaak acties met koel- en vriesapparatuur en zo heeft ieder seizoen specifieke aanbiedingen.

Occasions

Heb je per se nieuwe apparatuur nodig? Veel leveranciers van horeca apparatuur bieden ook demo modellen en occasions aan. Misschien niet meer moeders mooiste maar technisch in prima staat. Tweedehands apparatuur krijgt een grondige opknapbeurt en defecten worden verholpen. Volledig gecheckt en klaar om opnieuw topprestaties te leveren. Tweedehands apparatuur kun je ook bij collega ondernemers kopen maar door dit bij een erkende leverancier van horeca apparatuur te doen, ben je verzekerd van garantie.

Leasen

Twijfel je tussen nieuwe apparatuur aanschaffen of tweedehands? Overweeg dan ook eens om apparatuur tegen een vast maandbedrag te leasen. Dit geeft je de voordelen van nieuwe apparatuur zonder dat je daar direct een grote investering voor hoeft te doen. Vrijwel alle grote leveranciers van horeca apparatuur hebben lease mogelijkheden. Check wel altijd de voorwaarden om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Inruilkortingen

Oude apparatuur is soms geld waard. Door oude apparatuur in te leveren kun je soms rekenen op aantrekkelijke inruilkortingen bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Lever je bijvoorbeeld jouw oude espressomachine in? Grote kans dat je korting krijgt bij de aanschaf van een nieuwe machine. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden van inruilkortingen.

Duurzaam investeren

Het loont om te investeren in duurzame apparatuur. Bij de aanschaf van energiezuinige apparatuur kun je namelijk rekenen op fiscaal voordeel dankzij de Energie Investeringsaftrek, ook wel de EIA-regeling. Dit maakt investeren in energiezuinige apparatuur extra aantrekkelijk. Een deel van de investering krijg je terug en bovendien bespaar je op de energiekosten. Win-win! Kleine kanttekening: energiezuinige apparatuur is vaak duurder in aanschaf maar dit kan terugverdiend worden dankzij de besparing in energiekosten.

Goed onderhoud is belangrijk

Het liefst wil je dat apparatuur zo lang mogelijk mee gaat. Goed onderhoud is essentieel voor de levensduur en de beste technische prestaties. Door apparatuur periodiek na te laten kijken, kun je vervelende storingen en defecten voor zijn en bovendien blijft apparatuur hierdoor in optimale technische staat. Dit zorgt ervoor dat apparatuur langer mee gaat en je minder snel hoeft te investeren in nieuwe apparatuur. Er zijn leveranciers die onderhoudsabonnementen aanbieden waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken. Natuurlijk kun je ook veel zelf doen. Reinig apparatuur regelmatig en zorg voor een stofvrije omgeving.

Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2021 - Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?
Ga jij eindelijk jouw droom achterna en ben je van plan een eigen horecazaak te openen? Dan is het handig dat je van te voren ongeveer weet welke apparatuur je nodig hebt voor de keuken. Een horeca ke
Lees meer

18-03-2021 - De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend
Corona heeft de horecabranche flink op zijn kop gezet. Noodgedwongen kwamen enkele ontwikkelingen ineens in een sneltrein, zoals maaltijdbezorging. Homint Projectinrichting spot de volgende horeca tre
Lees meer

16-11-2018 - Nieuwe trends op het gebied van horeca inrichting in 2019
De wereld verandert voortdurend! In verschillende branches is de afgelopen jaren sterk geïnnoveerd, om klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn. Ook in de horeca is veel veranderd! Daar lij
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap