Home / Horeca meubilair Blog / Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?

Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?

Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?

Ga jij eindelijk jouw droom achterna en ben je van plan een eigen horecazaak te openen? Dan is het handig dat je van te voren ongeveer weet welke apparatuur je nodig hebt voor de keuken. Een horeca keuken is namelijk het hart van jouw zaak. Wij benoemen de apparaten die zeker niet mogen ontbreken.

Betrouwbare koel- en vriesapparatuur

Je hebt betrouwbare koel- en vriesapparatuur nodig om al jouw verse ingrediënten veilig en hygiënisch te bewaren. Alleen zo blijven verse producten langer houdbaar en vers. Een betrouwbare horeca koelkast is een must. Kies een koeling afgestemd op de omgevingstemperatuur en klimaatklasse van de keuken. Alleen zo ben je er van verzekerd dat de koeling optimaal blijft functioneren. Je wil uitval door overbelasting natuurlijk voorkomen. Bij uitval ligt bederf van verse producten op de loer. Factoren waar je goed op moet letten zijn de omgevingstemperatuur en klimaatklasse, een geforceerde of statische koeling, het energieverbruik en het model. Zoek je een gesloten koeling of een glasdeur koelkast waarmee je jouw producten aantrekkelijk presenteert? Laat je goed adviseren door een erkende leverancier.

Betrouwbare koel- en vriesapparatuur

Gas of inductie onder de pannen

Zonder fornuis gaat er geen gerecht de keuken uit. Je raadt het al, je hebt een goed fornuis nodig. Daarbij kun je kiezen uit gas of inductie. Alhoewel het idee van ‘gas onder de pannen’ bij veel chefs nog heilig is, wint koken op inductie aan populariteit. Het biedt namelijk veel voordelen en is milieuvriendelijker. Vooral met het oog op de toekomst waarbij de overheid tussen nu en 2050 geleidelijk van het aardgas af wil, stappen steeds meer horecazaken over op inductie. Laat je daar goed over adviseren door een erkende grootkeukenleverancier. De stroomvoorziening van het pand moet namelijk wel toereikend zijn. Verder heb je natuurlijk een goede oven nodig, misschien zelfs wel een combisteamer. Deze alleskunner is méér dan een oven alleen. Ben je van plan meerdere bereidingen tegelijk te doen? Dan biedt een steamer uitkomst. Wat ook niet mag ontbreken is een krachtige grill of bakplaat en een goede frituur.

Krachtige vaatwasapparatuur  

Een krachtige vaatwasser is natuurlijk absoluut onmisbaar in een horecazaak. Stel je eens voor dat je zonder schoon servies komt te zitten. Professionele vaatwassers beschikken over krachtige en korte wasprogramma’s waardoor de vuile vaat razendsnel weer hygiënisch schoon is. Hierin heb je keuze uit twee modellen: een voorlader of doorschuifvaatwasser. Een voorlader vaatwasser is vergelijkbaar met het model dat je thuis gebruikt. Het grote verschil is alleen dat een voorlader vaatwasser voor de horeca velen malen krachtiger is. Voor kleine tot middelgrote ondernemingen voldoet zo’n vaatwasmachine. Heb je flink wat vuile vaat? Dan kan je beter voor een doorschuifvaatwasser kiezen, vooral in combinatie met aan- en afvoertafels. Een doorschuiver is een kapmodel vaatwasmachine waarbij je de kap omhoog duwt, de vuile vaat in de machine schuift en de kap weer sluit. Zodra het wasprogramma klaar is, schuif je de vaat eenvoudig uit de machine. Dat scheelt veel tilwerk!

Laat je goed adviseren

Welke apparaten je nodig hebt en hoe jouw ideale horeca keuken er uit ziet is afhankelijk van jouw type horecazaak. Een cafetaria, sushi afhaalzaak, tapas restaurant, lunchroom, koffiezaak of grillrestaurant verschillen van elkaar in werkwijze en menukaart. Dat is van invloed op welke apparatuur nodig is en hoeveel werkruimte wenselijk is in de keuken. Laat je daarom goed adviseren door een erkende grootkeukenleverancier.
 

Welke apparaten zijn onmisbaar in een horecazaak?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2021 - Tips om voordelig te investeren in horeca apparatuur
Horecazaken staan te springen om gasten weer culinair in de watten te leggen. Na maanden van stilstand lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn. Ben jij er als horecaondernemer al
Lees meer

18-03-2021 - De horeca na corona: deze 5 trends zijn blijvend
Corona heeft de horecabranche flink op zijn kop gezet. Noodgedwongen kwamen enkele ontwikkelingen ineens in een sneltrein, zoals maaltijdbezorging. Homint Projectinrichting spot de volgende horeca tre
Lees meer

16-11-2018 - Nieuwe trends op het gebied van horeca inrichting in 2019
De wereld verandert voortdurend! In verschillende branches is de afgelopen jaren sterk geïnnoveerd, om klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn. Ook in de horeca is veel veranderd! Daar lij
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap