Home / Incassobureau Blog / Inschakelen van een incassobureau

Inschakelen van een incassobureau

Inschakelen van een incassobureau

Het ondernemerschap brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Zo is het als ondernemer veel makkelijker om je eigen tijd in de plannen en om op je eigen manier te werk te gaan. Ondernemer zijn is echter niet altijd alleen maar zonneschijn, je krijgt namelijk ook te maken met klanten die niet willen betalen of die niet op tijd betalen. Zo worden de facturen in de meeste gevallen pas veel te laat betaald. Om van dit probleem af te komen kun je een incassobureau inschakelen, deze zal er voor zorgen dat je zo je geld terug hebt.

Wat is een incassobureau? 
Een incassobureau is eigenlijk een bureau welke een betalingsherinnering zal sturen naar het bedrijf. En dit doen ze net zolang tot het bedrijf de factuur zal voldoen. Dit bureau werkt dus als een soort tussenschakel tussen jouw bedrijf en het bedrijf waar je nog geld van te goed hebt. Op die manier kun je al het werk uit handen geven aan een partij die weten wat ze doen. Kijk wel even goed wat voor soort kantoor het is voordat je zomaar met ze in zee gaat. Lees je dus een beetje in, bekijk wat reviews en kijk eens wat je allemaal over hen op Google kan vinden. Op die manier kan je een goed overwogen keuze maken.

Voor een normale factuur geldt er een betalingstermijn van een maand, maar nu blijkt dat de meeste bedrijven er wel 2 maanden over doen om eindelijk die factuur te betalen. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, je zit toch te wachten op je geld. Het incassobureau gaat dan ook achter deze bedrijven aan. Mocht het incassobureau niet succesvol zijn in het benaderen van de partij dan kan het dossier worden overgedragen aan de deurwaarder. Deze zorgt er altijd voor dat het geld terecht komt, wanneer het bedrijf niet betaald wordt er namelijk beslag gelegd op bepaalde goederen.

Voordelen van het inschakelen van incassobureau
Er zitten dus meerdere voordelen aan het inschakelen van een incassobureau. Het eerste voordeel is dus dat je een partij zal hebben die ervaring hebben op het gebied van het sturen van een betalingsherinnering. Zij doen dit al voor een veel langere tijd, hierdoor weten ze als de beste hoe ze om moeten gaan met klanten die niet zo graag betalen.

Een ander voordeel is dat de meeste bureaus werken aan de hand van een no cure no pay basis. Je weet dus zeker dat het probleem omtrent de facturatie opgelost zal worden, anders krijgen ze namelijk gewoon niets betaald. Je kunt op internet altijd even rondzoeken naar een geschikt bedrijf, de meeste bedrijven hanteren vrij lage kosten wanneer het uitloopt op een succesvolle incasso. Zo kan je toch nog het geld innen dat je nog behoorde te krijgen van het bedrijf.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-06-2018 - Waarom ZWS Incasso?
Met een incassotraject van ZWS Incasso – hét incassobureau uit Almere met een landelijke dekking – worden de facturen voor uw geleverde diensten altijd op tijd betaald en blijf
Lees meer

31-03-2017 - Incassobeheer uitbesteden voor een hoger rendement
Wanbetalers zijn een doorn in het oog voor bedrijven en ondernemers. Het verkleint je rendement en zorgt voor meer bureaucratie. Als ondernemer stuur je na het uitblijven van een betaling é&eac
Lees meer

28-09-2016 - Incassobureau Inschakelen
Stel eens voor; u heeft een eigen bedrijf met veel klanten. Helaas zitten er een klein aantal klanten tussen die achter lopen op hun betalingen. U stuurt ze heel netjes een brief met de vraag of zij h
Lees meer

Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap