Home / Incassobureau Blog / Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Overweegt u uw vordering te verkopen en wilt u weten waar u aan toe bent? Kies voor een betrouwbaar incassobureau of een specialist op dit gebied. Het verkopen van een vordering is zowel voor ondernemers als voor particulieren mogelijk.

Bij ondernemers kan het bijvoorbeeld gaan om achterstallige betalingen van klanten of om een leverancier die nog diensten moet leveren. Voor particulieren gaat het vaak om leningen, salaris dat nog moet worden uitbetaald of een bedrag dat een verzekeraard nog dient uit te betalen. Wanneer kunnen ondernemers en particulieren een vordering verkopen? Dit leggen wij graag aan u uit!

Wanneer kunt u als ondernemer een vordering verkopen?

Als ondernemer is het erg belangrijk dat uw cash flow op orde is. Is dit bij u niet helemaal het geval en heeft u een aantal debiteuren die niet aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen? Dan kan het verkopen van deze vordering of meerdere vorderingen een uitkomst zijn. Waarschijnlijk heeft u uw klanten herhaaldelijk herinnerd of zelfs aanmaningen hebben gestuurd. Dit geeft u als ondernemer een hoop stress, ongemak en misschien maakt het u zelfs boos. U heeft immers diensten of producten geleverd en moet wel btw afdragen over uw omzet, terwijl u uw geld niet binnen heeft.

Wellicht heeft u een betalingsregeling met uw debiteuren getroffen, maar hebben ze zich hier niet aan gehouden. Sommige ondernemers zijn dit stadium al lang voorbij. Een vordering verkopen aan een incassobureau of een bedrijf welke gespecialiseerd is in financiële intermediatie biedt u rust en ruimte. Zo’n bedrijf draagt zorg voor een snelle en tijdige betaling.

Hoe gaat het in zijn werk voor particulieren?

Ook als particulier kunt u een vordering verkopen. Dit kan nodig zijn wanneer een vriend, kennis of iemand anders geld van u heeft geleend. Er is bijvoorbeeld een heftige ruzie ontstaan. Vervolgens geeft hij/zij aan het geleende geld nooit meer terug te willen betalen. Dit kan u veel stress opleveren, vooral als het gaat om iemand waar u eerder goed door één deur kon. Het verkopen van een vordering kan daarom echt een uitkomst zijn, zodat u wat meer rust krijgt.

Contact

Wilt u meer informatie over de kosten van het verkopen van een vordering? Bezoek de website van Debt Capital. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Wanneer biedt een vordering verkopen uitkomst?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

28-08-2018 - Inschakelen van een incassobureau
Het ondernemerschap brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Zo is het als ondernemer veel makkelijker om je eigen tijd in de plannen en om op je eigen manier te werk te gaan. Ondernemer zijn is
Lees meer

28-06-2018 - Waarom ZWS Incasso?
Met een incassotraject van ZWS Incasso – hét incassobureau uit Almere met een landelijke dekking – worden de facturen voor uw geleverde diensten altijd op tijd betaald en blijf
Lees meer

31-03-2017 - Incassobeheer uitbesteden voor een hoger rendement
Wanbetalers zijn een doorn in het oog voor bedrijven en ondernemers. Het verkleint je rendement en zorgt voor meer bureaucratie. Als ondernemer stuur je na het uitblijven van een betaling é&eac
Lees meer

28-09-2016 - Incassobureau Inschakelen
Stel eens voor; u heeft een eigen bedrijf met veel klanten. Helaas zitten er een klein aantal klanten tussen die achter lopen op hun betalingen. U stuurt ze heel netjes een brief met de vraag of zij h
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap