Home / Kantoormeubelen Blog / Welke vloer past bij jouw kantoor?

Welke vloer past bij jouw kantoor?

Welke vloer past bij jouw kantoor?

Zo af en toe wordt het tijd voor verandering. In huis, in de tuin, maar dit geldt ook voor kantoren. Ben jij van plan om binnenkort het kantoor van je bedrijf aan te pakken? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over een eventuele nieuwe vloer. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste vloer? Hieronder worden een aantal vloeren en tips besproken zodat jij erachter kan komen welke vloer het beste past bij jouw kantoor.

Tapijt op kantoor

De meeste mensen zullen niet meteen denken aan tapijt voor op het kantoor. Dat is eigenlijk zonde, want kantoor tapijt biedt de nodige voordelen. Ten eerste wordt het geluid op kantoor gedempt door tapijt. Als je een open kantoor hebt, kunnen geluiden om je heen soms storend zijn. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld op hakken lopen, zul je dit goed kunnen horen. Door tapijt neer te leggen, neemt dit geluid af en dat kan voor veel werknemers een positief verschil maken. 

Doordat je het geluid dempt door het tapijt, betekent dat ook dat je werknemers meer concentratie hebben. Die concentratie kan weer leiden tot een betere productiviteit. Voor werkgevers is dat natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Wat nog fijner is, is dat uit onderzoek blijkt dat er minder ziekteverzuim is als werknemers prettig kunnen werken zonder afgeleid te worden. Tapijt op kantoor kan dus zeker een goede optie zijn. 

PVC op kantoor 

Naast een tapijtvloer is het leggen van PVC stroken een optie voor een nieuwe vloer in je kantoor. Dit wordt ook wel een pvc-vloer genoemd. Het is geen hout, maar kunststof en net als bij tapijt kan een PVC-vloer het geluid goed dempen. Zoals hierboven is besproken, brengt dat veel voordelen met zich mee voor de werknemers die werkzaam zijn op kantoor. 

Een ander voordeel van een PVC-vloer is dat je er lang van kan genieten. Dit komt onder meer door het feit dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Het is dus een duurzame investering voor een langere periode. Verder is een PVC-vloer geschikt voor op kantoor, omdat er veel keuze is. Hierdoor kan je een vloer uitzoeken die perfect past bij de uitstraling van  jouw bedrijf. 

Hout op kantoor

Breng je liever de natuur naar binnen? Dan kun je altijd voor een echte houten vloer kiezen. Het grootste nadeel aan een houten vloer is dat het geluid op kantoor niet gedempt wordt, maar gelukkig heeft een houten vloer heel veel andere belangrijke voordelen. 

Een houten vloer ziet er heel knus uit waardoor het werken op kantoor een stuk gezelliger wordt. Daarnaast gaat de houten vloer lang mee en je kan een houten vloer goed onderhouden. 





Welke vloer past bij jouw kantoor?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Hoe stel je een ergonomische bureaustoel correct in?
In deze tijd waarin veel mensen lange uren achter hun bureau doorbrengen, is het essentieel om aandacht te besteden aan de ergonomie van je werkplek. Voor gamers die langdurig achter hun computer zitt
Lees meer

19-01-2024 - 5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!
Kantoren hebben vaak een bepaald stereotype: vierkante hokjes waar mensen achter hun computer zitten te werken, in blauw TL-licht en totaal geen gezelligheid. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig z
Lees meer

28-11-2023 - Goedkoop een kantoor inrichten: 5 tips!
Wil je je kantoor mooi en sfeervol inrichten zonder een fortuin uit te geven? Dat kan echt! Een gezellige en aantrekkelijke kantooromgeving kan wonderen doen. Het kan de productiviteit van je team ver
Lees meer

08-06-2023 - Netjes administratie bewaren
De administratie kan veel ruimte innemen in je (thuis)kantoor. Een goed systeem is onmisbaar, zodat je de juiste gegevens in een handomdraai kunt vinden mocht dit nodig zijn. Ook zorgt een nette admin
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap