Home / Kantoormeubelen Blog / Welke vloer past bij jouw kantoor?

Welke vloer past bij jouw kantoor?

Welke vloer past bij jouw kantoor?

Zo af en toe wordt het tijd voor verandering. In huis, in de tuin, maar dit geldt ook voor kantoren. Ben jij van plan om binnenkort het kantoor van je bedrijf aan te pakken? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over een eventuele nieuwe vloer. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste vloer? Hieronder worden een aantal vloeren en tips besproken zodat jij erachter kan komen welke vloer het beste past bij jouw kantoor.

Tapijt op kantoor

De meeste mensen zullen niet meteen denken aan tapijt voor op het kantoor. Dat is eigenlijk zonde, want kantoor tapijt biedt de nodige voordelen. Ten eerste wordt het geluid op kantoor gedempt door tapijt. Als je een open kantoor hebt, kunnen geluiden om je heen soms storend zijn. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld op hakken lopen, zul je dit goed kunnen horen. Door tapijt neer te leggen, neemt dit geluid af en dat kan voor veel werknemers een positief verschil maken. 

Doordat je het geluid dempt door het tapijt, betekent dat ook dat je werknemers meer concentratie hebben. Die concentratie kan weer leiden tot een betere productiviteit. Voor werkgevers is dat natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Wat nog fijner is, is dat uit onderzoek blijkt dat er minder ziekteverzuim is als werknemers prettig kunnen werken zonder afgeleid te worden. Tapijt op kantoor kan dus zeker een goede optie zijn. 

PVC op kantoor 

Naast een tapijtvloer is het leggen van PVC stroken een optie voor een nieuwe vloer in je kantoor. Dit wordt ook wel een pvc-vloer genoemd. Het is geen hout, maar kunststof en net als bij tapijt kan een PVC-vloer het geluid goed dempen. Zoals hierboven is besproken, brengt dat veel voordelen met zich mee voor de werknemers die werkzaam zijn op kantoor. 

Een ander voordeel van een PVC-vloer is dat je er lang van kan genieten. Dit komt onder meer door het feit dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Het is dus een duurzame investering voor een langere periode. Verder is een PVC-vloer geschikt voor op kantoor, omdat er veel keuze is. Hierdoor kan je een vloer uitzoeken die perfect past bij de uitstraling van  jouw bedrijf. 

Hout op kantoor

Breng je liever de natuur naar binnen? Dan kun je altijd voor een echte houten vloer kiezen. Het grootste nadeel aan een houten vloer is dat het geluid op kantoor niet gedempt wordt, maar gelukkig heeft een houten vloer heel veel andere belangrijke voordelen. 

Een houten vloer ziet er heel knus uit waardoor het werken op kantoor een stuk gezelliger wordt. Daarnaast gaat de houten vloer lang mee en je kan een houten vloer goed onderhouden. 

Welke vloer past bij jouw kantoor?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-05-2022 - Zo zorg je voor een prettige werksfeer op kantoor
Een prettige werksfeer op kantoor is cruciaal om productief te kunnen werken en niet afgeleid te worden door stoorzenders. Er zijn een aantal elementen die elk kantoor wel kan gebruiken als het hierop
Lees meer

02-11-2021 - Hoe maak je van het kantoor (weer) een vertrouwde plek?
Voor werknemers was het kantoor voor de coronacrisis niet zozeer een plek waar hij of zij geld verdient, als wel een vertrouwde omgeving met de broodnodige sociale interactie. In het beste geval altha
Lees meer

18-10-2021 - 5 tips om een kantoor stijlvol en inspirerend in te richten
Nu we na heel lang thuiswerken geleidelijk aan weer richting het gezamenlijke kantoor gaan is het natuurlijk wel zo fijn als deze plek ook een beetje stijlvol en inspirerend is ingericht. Zeker als je
Lees meer

10-03-2021 - Zo richt je jouw kantoor efficient in
Of je nu een thuiskantoor hebt of dagelijks naar je eigen kantoor afreist, dit moet een fijne plek zijn om productief je werk te kunnen doen. Tijdens je werk wil je je niet druk maken om de kantoorrui
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap