Home / Kantoormeubelen Blog / 5 tips voor het inrichten van een kantoor

5 tips voor het inrichten van een kantoor

5 tips voor het inrichten van een kantoor

Sinds de pandemie is onze manier van werken grotendeels veranderd. Bij een groot deel van de bedrijven werkt een deel van de werknemers nog deels thuis en bij andere bedrijven zijn de kantoortuinen volledig verleden tijd. Daar hoort een nieuw ingericht kantoor bij.

De vraag is alleen: hoe richt je een kantoor zodanig in dat het een fijne werkplek is waar mensen goed kunnen werken en waar ze zich op hun gemak voelen? Dat zochten we voor je uit. Denk bijvoorbeeld aan écht mooie meubels zoals eetkamerstoelen kopen en designbanken en aan natuurlijk daglicht.

1. Ga voor lichte tinten die productiviteit stimuleren

Als eerst is het belangrijk om naar het kleurenthema in het kantoor te kijken. Op basis daarvan kun je immers gemakkelijker meubels en andere onderdelen uitkiezen. Ga het liefst voor kleuren waar mensen energie van krijgen en waar ze productiever van worden. Uit onderzoek blijkt dat diverse tinten groen en blauw ervoor zorgen dat je productiviteit een flinke boost krijgt. Ook andere natuurlijke tinten zoals beige en wit hebben een bepaalde invloed; ze zorgen voor een ontspannen sfeer op de werkvloer.

2. Natuurlijk daglicht is van groot belang op kantoor

Daarnaast moet je weten dat natuurlijk daglicht ook enorm kan bijdragen aan de concentratie, productiviteit en motivatie van je werknemers. Mocht het mogelijk zijn dan is het aan te raden om grote ramen te plaatsen waardoor voldoende daglicht naar binnen kan vallen. Beschikt het pand over een plat dak? Kijk dan naar de mogelijkheden van het laten plaatsen van een dakraam om zo te kunnen werken in natuurlijk daglicht.

3. Designmeubels toevoegen op kantoor

Uiteraard is het interieur van een kantoor ook belangrijk. Steriele inrichtingen zijn inmiddels allang verleden tijd. Vandaag de dag gaan we voor het creëren van een plek waar medewerkers zich thuisvoelen en waar stijl centraal staat. Dat doe je met mooie designmeubels, zoals lange eetkamertafels, opvallende stoelen en designbanken. Bij Tomasso Tables | Dé specialist in tafels & stoelen vind je een grote voorraad van dit soort prachtige tafels en stoelen die je zowel thuis als op kantoor kunt gebruiken.

4. Ergonomische meubels ook van belang

Naast mooie meubels is het nodig om ergonomisch kantoormeubilair in een kantoor te plaatsen. Hierbij moet je denken aan ergonomische bureaustoelen en tafels waar in alle comfort aan gewerkt kan worden. Dergelijke meubels zijn eenvoudig aan te passen in hoogte, zodat ze aanpasbaar zijn per wens en/of persoon. Schaf ook externe apparatuur aan zoals beeldschermen, toetsenbord en muizen om zo nóg comfortabeler aan de slag te kunnen gaan.

5. Haal de natuur naar binnen met kantoorplanten

Wist je tot slot dat groen niet alleen een hele toepasselijke kleur is omdat het zorgt voor productiviteit, maar dat daadwerkelijk groen ook veel kan betekenen voor je kantoor? In andere woorden: haal de natuur naar binnen en kies voor kantoorplanten op de werkplek. Planten zien er niet alleen gezellig en sfeervol uit; ze zorgen ook nog voor een betere luchtkwaliteit. Er zijn genoeg kantoorplanten te vinden die weinig verzorging nodig hebben, terwijl ze wel hartstikke mooi groen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een yucca of de graslelie.

5 tips voor het inrichten van een kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-05-2023 - Het belang van ergonomische bureaustoelen voor een betere ge
Een goede werkhouding is essentieel, vooral als u lange uren achter een bureau doorbrengt. Een slechte zithouding kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, nekpijn en vermoeidh
Lees meer

20-03-2023 - Productiviteit verhogen met de juiste kantoorinrichting
Ben jij op zoek naar manieren om de productiviteit op kantoor te verhogen? Wist je dat de juiste kantoor inrichting een grote rol kan spelen in hoe productief jij bent? Het is belangrijk om een werkom
Lees meer

20-03-2023 - Hoe creeer je een productieve werkomgeving op kantoor?
Je bent jarenlang aan het werken binnen jouw bedrijf en op een gegeven moment heb je behoefte aan meer productiviteit op de werkvloer. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een produ
Lees meer

22-11-2022 - 5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor
Hoewel de kans klein is dat we ooit weer massaal naar kantoor gaan om te werken, doen we dit wel weer meer dan in vergelijking met het begin van de pandemie. Daarom is het des te belangrijker om in ee
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap