Home / Kantoormeubelen Blog / 5 tips voor het inrichten van een kantoor

5 tips voor het inrichten van een kantoor

5 tips voor het inrichten van een kantoor

Sinds de pandemie is onze manier van werken grotendeels veranderd. Bij een groot deel van de bedrijven werkt een deel van de werknemers nog deels thuis en bij andere bedrijven zijn de kantoortuinen volledig verleden tijd. Daar hoort een nieuw ingericht kantoor bij.

De vraag is alleen: hoe richt je een kantoor zodanig in dat het een fijne werkplek is waar mensen goed kunnen werken en waar ze zich op hun gemak voelen? Dat zochten we voor je uit. Denk bijvoorbeeld aan écht mooie meubels zoals eetkamerstoelen kopen en designbanken en aan natuurlijk daglicht.

1. Ga voor lichte tinten die productiviteit stimuleren

Als eerst is het belangrijk om naar het kleurenthema in het kantoor te kijken. Op basis daarvan kun je immers gemakkelijker meubels en andere onderdelen uitkiezen. Ga het liefst voor kleuren waar mensen energie van krijgen en waar ze productiever van worden. Uit onderzoek blijkt dat diverse tinten groen en blauw ervoor zorgen dat je productiviteit een flinke boost krijgt. Ook andere natuurlijke tinten zoals beige en wit hebben een bepaalde invloed; ze zorgen voor een ontspannen sfeer op de werkvloer.

2. Natuurlijk daglicht is van groot belang op kantoor

Daarnaast moet je weten dat natuurlijk daglicht ook enorm kan bijdragen aan de concentratie, productiviteit en motivatie van je werknemers. Mocht het mogelijk zijn dan is het aan te raden om grote ramen te plaatsen waardoor voldoende daglicht naar binnen kan vallen. Beschikt het pand over een plat dak? Kijk dan naar de mogelijkheden van het laten plaatsen van een dakraam om zo te kunnen werken in natuurlijk daglicht.

3. Designmeubels toevoegen op kantoor

Uiteraard is het interieur van een kantoor ook belangrijk. Steriele inrichtingen zijn inmiddels allang verleden tijd. Vandaag de dag gaan we voor het creëren van een plek waar medewerkers zich thuisvoelen en waar stijl centraal staat. Dat doe je met mooie designmeubels, zoals lange eetkamertafels, opvallende stoelen en designbanken. Bij Tomasso Tables | Dé specialist in tafels & stoelen vind je een grote voorraad van dit soort prachtige tafels en stoelen die je zowel thuis als op kantoor kunt gebruiken.

4. Ergonomische meubels ook van belang

Naast mooie meubels is het nodig om ergonomisch kantoormeubilair in een kantoor te plaatsen. Hierbij moet je denken aan ergonomische bureaustoelen en tafels waar in alle comfort aan gewerkt kan worden. Dergelijke meubels zijn eenvoudig aan te passen in hoogte, zodat ze aanpasbaar zijn per wens en/of persoon. Schaf ook externe apparatuur aan zoals beeldschermen, toetsenbord en muizen om zo nóg comfortabeler aan de slag te kunnen gaan.

5. Haal de natuur naar binnen met kantoorplanten

Wist je tot slot dat groen niet alleen een hele toepasselijke kleur is omdat het zorgt voor productiviteit, maar dat daadwerkelijk groen ook veel kan betekenen voor je kantoor? In andere woorden: haal de natuur naar binnen en kies voor kantoorplanten op de werkplek. Planten zien er niet alleen gezellig en sfeervol uit; ze zorgen ook nog voor een betere luchtkwaliteit. Er zijn genoeg kantoorplanten te vinden die weinig verzorging nodig hebben, terwijl ze wel hartstikke mooi groen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een yucca of de graslelie.





5 tips voor het inrichten van een kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Hoe stel je een ergonomische bureaustoel correct in?
In deze tijd waarin veel mensen lange uren achter hun bureau doorbrengen, is het essentieel om aandacht te besteden aan de ergonomie van je werkplek. Voor gamers die langdurig achter hun computer zitt
Lees meer

19-01-2024 - 5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!
Kantoren hebben vaak een bepaald stereotype: vierkante hokjes waar mensen achter hun computer zitten te werken, in blauw TL-licht en totaal geen gezelligheid. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig z
Lees meer

28-11-2023 - Goedkoop een kantoor inrichten: 5 tips!
Wil je je kantoor mooi en sfeervol inrichten zonder een fortuin uit te geven? Dat kan echt! Een gezellige en aantrekkelijke kantooromgeving kan wonderen doen. Het kan de productiviteit van je team ver
Lees meer

08-06-2023 - Netjes administratie bewaren
De administratie kan veel ruimte innemen in je (thuis)kantoor. Een goed systeem is onmisbaar, zodat je de juiste gegevens in een handomdraai kunt vinden mocht dit nodig zijn. Ook zorgt een nette admin
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap