Home / Kantoormeubelen Blog / Zo richt je jouw kantoor efficient in

Zo richt je jouw kantoor efficient in

Zo richt je jouw kantoor efficient in

Of je nu een thuiskantoor hebt of dagelijks naar je eigen kantoor afreist, dit moet een fijne plek zijn om productief je werk te kunnen doen. Tijdens je werk wil je je niet druk maken om de kantoorruimte zelf. Deze moet gewoon goed ingedeeld en uitgerust zijn met de juiste spullen, zodat jij je bezig kunt houden met dingen die écht belangrijk zijn.

Gebruik duurzame verlichting

Lichtspotjes vervangen staat waarschijnlijk niet op je wekelijkse to-do lijst en dat is maar goed ook! Het is niet alleen zonde van je tijd, maar kan ook veel geld kosten om steeds nieuwe verlichting aan te schaffen. Je kunt heel gemakkelijk goedkope LED lampen aanschaffen die jaren meegaan. Zo hoef jij je niet druk te maken om kapotte lampen die je tijdens of buiten kantooruren moet vervangen.

Investeer in kwalitatief goed meubilair

Rug- of nekklachten door een verkeerde houding mogen eigenlijk niet voorkomen in een kantoor. Uiteraard is een mens er niet voor gemaakt om urenlang achter elkaar aan een bureau te zitten, maar dan kun je het jezelf nog wel zo gemakkelijk mogelijk maken. Investeer daarom in een ergonomische werkplek. Een fijne bureaustoel die verstelbare arm- en rugleuningen heeft is daarom ontzettend belangrijk. Daarnaast kun je ook denken aan een sta-zitbureau, waarbij je kunt afwisselen. Zo hoef je niet urenlang te zitten, maar kun je je rug en nek ook een pauze geven.

Investeer in kwalitatief goed meubilair

Gebruik goede apparatuur

Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te betekenen, maar het is vreselijk onhandig als je apparatuur niet goed werkt. Maak gebruik van apparatuur waar je dag en nacht op kunt rekenen en waarvan de batterijen niet binnen een ochtend leeg zijn. Zo kun jij ongestoord je werk doen, zonder dat je je bezig moet houden met niet-functionerende apparaten.

Indeling van de ruimtes

Een kantoortuin klinkt heel gezellig en bevorderlijk voor de teamspirit. Dat is het ook. Maar dat zorgt er wel voor dat je in moet leveren op productiviteit. Het is verstandig om meerdere ruimtes te hebben waar je collega’s zich kunnen afzonderen, zodat ze hard kunnen werken wanneer dat nodig is. Als men samen wilt of moet werken, kan dat namelijk ook prima in een grotere vergaderruimte in plaats van in een kantoortuin.

Een efficiënte kantoorruimte zorgt ervoor dat jij en je collega’s productief aan de slag kunnen. Een kantoor moet je er nooit van weerhouden om hard te kunnen werken, zowel fysiek als mentaal niet. Door deze dingen goed te regelen, weet jij zeker dat je kantoor in orde is.





Zo richt je jouw kantoor efficient in

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Hoe stel je een ergonomische bureaustoel correct in?
In deze tijd waarin veel mensen lange uren achter hun bureau doorbrengen, is het essentieel om aandacht te besteden aan de ergonomie van je werkplek. Voor gamers die langdurig achter hun computer zitt
Lees meer

19-01-2024 - 5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!
Kantoren hebben vaak een bepaald stereotype: vierkante hokjes waar mensen achter hun computer zitten te werken, in blauw TL-licht en totaal geen gezelligheid. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig z
Lees meer

28-11-2023 - Goedkoop een kantoor inrichten: 5 tips!
Wil je je kantoor mooi en sfeervol inrichten zonder een fortuin uit te geven? Dat kan echt! Een gezellige en aantrekkelijke kantooromgeving kan wonderen doen. Het kan de productiviteit van je team ver
Lees meer

08-06-2023 - Netjes administratie bewaren
De administratie kan veel ruimte innemen in je (thuis)kantoor. Een goed systeem is onmisbaar, zodat je de juiste gegevens in een handomdraai kunt vinden mocht dit nodig zijn. Ook zorgt een nette admin
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap