Home / Internetproviders Blog / Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?

Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?

Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?

Als ondernemer heb je de keuze tussen het nemen van een particulier internetabonnement, waarvan je de kosten uiteraard wel gewoon kunt opvoeren bij de belasting, of een specifiek zakelijk internetabonnement. Omdat je voor zakelijk internet vaak wat meer betaalt, zijn niet alle ondernemers daar happig op. Maar er zitten wel degelijk aanzienlijke voordelen aan zakelijk internet voor bedrijven. We bespreken vijf van die voordelen.

Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?

Meer capaciteit om intensief gebruik te ondersteunen

Zakelijk internet wordt doorgaans intensiever gebruikt dan internet thuis. Het wordt gebruikt om servers draaiende te houden, om te werken in de cloud en data te uploaden en downloaden, maar ook voor zaken als betalingsterminals, veiligheidscamera’s en bellen via internet (VoIP). Daar is een hoop capaciteit voor nodig, en die krijg je niet bij een particuliere internetverbinding.

Mogelijkheden voor maatwerk

Vaak is er bij zakelijk internet maatwerk mogelijk. Dat moet ook wel, want niet alle bedrijven hebben dezelfde wensen en behoeftes. Dat resulteert in een ander ontwerp van het lokale netwerk, maar ook in een andere bandbreedte en andere serviceverlening. Zo betaal je als bedrijf ook niet voor services die je niet nodig hebt. Die services kunnen natuurlijk wel uitgebreid worden als dat nodig is.

Minder concurrentie op dezelfde verbinding

De capaciteit van een internetverbinding wordt begrensd door het feit dat er meerdere gebruikers op zitten. Dit zorg ervoor dat de maximumcapaciteit niet gegarandeerd kan worden, en de snelheid en de kwaliteit van de verbinding omlaag gaat. Dit noemt men overboeking. Die overboeking is bij een particuliere verbinding een stuk hoger dan bij een zakelijke internetverbinding. Dat kan tot wel twintig keer hoger zijn dan bij zakelijke gebruikers. Het is ook mogelijk om een verbinding zonder overboeking in te kopen, maar daar betaal je wel meer voor.

Minder concurrentie op dezelfde verbinding

Snelle oplossing bij problemen

Dat je internetverbinding ‘up and running’ blijft, is voor een bedrijf nog veel belangrijker dan voor een particulier. Als je werkt in de cloud en al je data bevindt zich daar, of je maakt gebruik van een datacenter kan een haperende internetverbinding de bedrijfsprocessen flink in de weg zitten. Dat geldt net zo goed voor telefonie via internet en betalingsterminals. Als er een probleem is, moet dat dus zo snel mogelijk opgelost worden. Die garantie krijg je alleen als zakelijke klant. Als particulier krijg je zogenaamde ‘Best Effort-hulp’, die weinig verplichting schept vanuit de aanbieder. Een zakelijke klant krijgt de voorwaarden op het gebied van service vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA), die erin voorziet dat je als zakelijke klant 24 uur per dag, 7 dagen per week direct geholpen bij het verhelpen van problemen.

Streepje voor bij glasvezel internet

Het liefst wil je natuurlijk internet via glasvezel. De maximumsnelheden liggen daarbij een stuk hoger en de uploadsnelheid is even hoog als de downloadsnelheid, iets wat bij kabelinternet en internet via DSL niet het geval is. Ook is glasvezelinternet het meest stabiel. Maar het netwerk wordt nog uitgerold, en dus is het niet voor iedereen beschikbaar. Voor particulieren is het nodig dat er meerdere afnemers zijn voordat een provider glasvezel gaat in een gebied. Bij zakelijke gebruikers kan dit direct in opdracht van de afnemer. Je hebt dus een streepje voor als ondernemer!

De voordelen zijn zoals je kunt lezen dusdanig dat zakelijk internet voor veel bedrijven de beste keuze is om de bedrijfsvoering te ondersteunen. En ja, je betaalt er meer voor, maar je krijgt er wel meer en betere dienstverlening voor terug.

Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-10-2021 - Het bedrijfsmatig inzetten van een VPN
Wie voor een bedrijf werkt of een eigen bedrijf heeft, wil zijn data goed beschermen. Daarom is het niet verstandig om op publieke netwerken data onversleuteld te verzenden. De kans dat iemand de data
Lees meer

10-10-2019 - Hoe kan je een internet abonnement vergelijken voor het best
Een internet abonnement vergelijken biedt jou de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de verschillende varianten en providers binnen de telecommarkt. Er zijn namelijk veel verschillende internet
Lees meer

18-09-2018 - Wat je moet weten over Usenet
Als je dacht dat het Internet het eerste World Wide Web was, dan heb je het mis. Er is namelijk een wereldwijd netwerk dat al jaren jaar bestond voordat het Internet zoals we het nu kennen op de comme
Lees meer

29-05-2018 - Zo kies je het beste internet voor jouw situatie
Ben je op zoek naar een beter internetpakket, omdat je er eigenlijk niet zeker van bent of je huidige internetverbinding wel op je behoeften aansluit? Met verschillende aanbieders en pakketten is het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap