Home / Internetproviders Blog / Kun je als zzper thuis zakelijk internet afsluiten?

Kun je als zzper thuis zakelijk internet afsluiten?

Kun je als zzper thuis zakelijk internet afsluiten?

Als je als zzp’er een vestiging aan huis hebt, is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. Daarom kiezen veel zelfstandigen voor zakelijk internet. Het is niet nodig om een kantoorpand te hebben om een zakelijke internetverbinding af te kunnen sluiten. Zolang je een KvK-nummer hebt en op je eigen adres bent ingeschreven, kun je ook thuis zakelijk internet afsluiten. De internetaansluiting is hetzelfde, maar de internetverbinding is vaak een stuk stabieler en bovendien is de helpdesk behulpzamer. Dat komt doordat zakelijke internetverbindingen speciaal zijn bedacht voor zakelijke toepassingen.

Kun je als zzper thuis zakelijk internet afsluiten?

Zakelijk internet thuis

Er is geen verschil in zakelijk internet voor thuis of op de zaak. Het is belangrijk om een goede, stabiele internetverbinding te hebben. Bovendien bieden de verschillende providers meestal ook extra diensten aan. Zonder kennis van zaken kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van voorzieningen in de Cloud of wordt de beveiliging van je bedrijf op het gebied van IT opgeschroefd. Je hebt geen kantoorpand nodig, want je kunt het zakelijk internet ook thuis afsluiten. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat zakelijk internet vaak duurder is dan particulier internet.

Kiezen voor een zakelijke of particuliere verbinding?

In principe kun je als zzp’er vanuit huis kiezen voor een zakelijke of een particuliere verbinding. Met een zakelijk abonnement via Providercheck uitgezocht en afgesloten, is het gemakkelijker om de btw terug te vragen bij de omzetbelasting en de kosten van het abonnement af te trekken voor de inkomstenbelasting. Je kunt immers gemakkelijk bewijzen dat je het internet zakelijk gebruikt. Er zijn bovendien particuliere abonnementen die een alles-in-1-oplossing bieden. Zo heb je bijvoorbeeld internet, telefonie en televisie in één pakket. Maar de televisie is vrijwel nooit zakelijk aftrekbaar. Om deze reden moet je de verbinding procentueel aftrekken. Het is bijna niet te doen om precies te achterhalen hoeveel procent van de tijd je zakelijk bezig bent geweest. Zeker op het gebied van boekhouding is een particulier abonnement dan niet handig. Je bent dan beter af met een zakelijke verbinding.

Betere ondersteuning

Zakelijk internet is er in allerlei verschillende soorten. Indien je thuis al een glasvezelverbinding hebt, kun je eerst zakelijk internet vergelijken en bijvoorbeeld een glasvezel abonnement afsluiten. Deze internetverbinding is het stabielst en biedt de meeste mogelijkheden. In de toekomst kan glasvezel internet tot wel 20 keer sneller zijn dan kabel internet. Om deze reden is glasvezel altijd een goede keuze. Bovendien is de ondersteuning van de internetprovider vaak ook een stuk beter, ook als je kiest voor een DSL- of kabelverbinding. Bij problemen met je zakelijke verbinding kun je meestal ook buiten kantooruren bellen met de helpdesk. De helpdesk is voor de zakelijke verbinding vaak van een andere kwaliteit dan de helpdesk waar particulieren mee bellen.

Je krijgt met zakelijk internet extra mogelijkheden die je als particuliere klant niet hebt. Zo worden problemen bij zakelijke klanten vaak ook een stuk sneller opgelost. Daarnaast kun je extra opties afsluiten bij een zakelijke verbinding die je als particulier niet af kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld aan extra firewalls, het gebruik van telefonie via internet of het toevoegen van extra IP-adressen.

Wat heb je nodig?

In principe heb je niet veel meer dan een particulier nodig om een zakelijke internetverbinding af te sluiten. Wel heb je in tegenstelling tot een particulier een KvK- en een Btw-nummer nodig. Bij het afsluiten van zakelijk internet vraagt de provider doorgaans naar een uittreksel van de inschrijving van de Kamer van Koophandel. Als je net bent gestart, kun je dit uittreksel gratis downloaden. Anders kun je voor een klein eenmalig bedrag het uittreksel opvragen. Daarna wordt de aanvraag verwerkt en krijg je het contract thuis gestuurd. Houd er rekening mee dat er bij zakelijk internet vaak geen afkoelperiode (bedenktermijn) mogelijk is, omdat het gaat om een business-to-business-dienst.

Kun je als zzper thuis zakelijk internet afsluiten?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-11-2022 - Hoe kan ieder e-commercebedrijf profiteren van een VPN?
Binnen een e-commercebedrijf heb je te maken met een enorme stroom aan informatie. Niet alleen je eigen gegevens, maar ook die van klanten en leveranciers worden op jouw netwerk bewaard. Natuurlijk wi
Lees meer

29-08-2022 - Tips voor beter en sneller internet op kantoor
De meeste ondernemers hebben tegenwoordig internet nodig om hun werk goed te kunnen doen. Zonder internet is er niet alleen geen contact met de (potentiële) klanten, maar kunnen ook veel werkzaam
Lees meer

29-10-2021 - Het bedrijfsmatig inzetten van een VPN
Wie voor een bedrijf werkt of een eigen bedrijf heeft, wil zijn data goed beschermen. Daarom is het niet verstandig om op publieke netwerken data onversleuteld te verzenden. De kans dat iemand de data
Lees meer

02-03-2021 - Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?
Als ondernemer heb je de keuze tussen het nemen van een particulier internetabonnement, waarvan je de kosten uiteraard wel gewoon kunt opvoeren bij de belasting, of een specifiek zakelijk internetabon
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap