Home / Internetproviders Blog / Hoe kan ieder e-commercebedrijf profiteren van een VPN?

Hoe kan ieder e-commercebedrijf profiteren van een VPN?

Hoe kan ieder e-commercebedrijf profiteren van een VPN?

Binnen een e-commercebedrijf heb je te maken met een enorme stroom aan informatie. Niet alleen je eigen gegevens, maar ook die van klanten en leveranciers worden op jouw netwerk bewaard. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat deze informatie niet terechtkomt in handen waarvoor deze niet bestemd is. Op deze pagina kun je lezen hoe jouw e-commerce bedrijf kan profiteren van een VPN.

Wat doet een VPN?

Met een VPN verbinding wordt al jouw dataverkeer versleuteld. Simpel gezegd betekent dit dat je informatie verstuurt die alleen kan worden gelezen door iemand die een sleutel heeft gekregen. Als iemand zonder sleutel de informatie probeert te openen, krijgt diegene alleen een onleesbaar bericht te zien.

Stel bijvoorbeeld dat een klant bij jouw e-commerce bedrijf een bestelling plaatst. Dan moet die klant zijn adres-, locatie- en betaalgegevens naar jou sturen. Als een verbinding niet versleuteld is, kan iedereen dit bericht onderscheppen en dus deze gegevens achterhalen. 

Door een VPN te gebruiken, zorg je ervoor dat onderschepte informatie onleesbaar wordt. Alleen jij en de klant hebben de sleutel tot de informatie, waardoor hackers zonder sleutel precies niks met deze informatie kunnen. Hierdoor wordt het voor hackers erg onaantrekkelijk om jou te hacken, ze kiezen dan liever voor een bedrijf dat minder goed beschermd is.

Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het gebruik is erg simpel. Je hoeft alleen een VPN te installeren en deze in te schakelen. De rest van het proces loopt volledig automatisch. Je beschermt je bedrijf beter dan je concurrentie met slechts een paar simpele handeling.

Kan ik voor mijn e-commerce bedrijf een gratis VPN gebruiken?

Een online zoektocht laat al snel zien dat je ontzettend veel keuze hebt als het aankomt op een VPN aanbieder. Veel van deze aanbieders bieden hun diensten gratis aan, maar het is niet aan te raden om daar mee in zee te gaan. Je weet bij gratis aanbieders namelijk nooit helemaal zeker wie erachter zit, wat kan betekenen dat jouw informatie alsnog in verkeerde handen terechtkomt.

Ook zijn gratis versies vaak beperkt. Je kunt maar tot een bepaald aantal megabyte gebruik maken van de VPN, waardoor je bijvoorbeeld al na een halve maand niet meer beschermd bent. Daarbij heeft een gratis versie vaak veel minder locaties, waardoor je met veel gebruikers dezelfde server bezet, dit zorgt ervoor dat je verbinding enorm traag wordt. 

Gelukkig kost het gebruik van een VPN bijna niks. Als je ervoor kiest om niet per maand maar per jaar te betalen, kun je vaak zelfs nog flink besparen op de kosten. In totaal betaal je minder dan honderd euro om je bedrijf goed te kunnen beschermen. Daarbij kun je vaak ook hetzelfde abonnement gebruiken op meerdere apparaten, waardoor je niet alleen je hele bedrijf, maar ook je privé apparaten kunt beschermen.

Tot slot

Daar waar iedereen voorheen nog dacht dat een VPN echt iets was voor nerds en mensen binnen de tech-industrie, is dat idee de laatste tijd veranderd. Ieder bedrijf, vooral in de e-commerce, moet zich beschermen tegen cybercriminaliteit. Je bent het niet alleen verplicht naar jezelf en je werknemers, maar ook naar je klanten en leveranciers. Zij hebben het vertrouwen in jouw bedrijf en daar moet je tegenoverstellen dat je garandeert dat je op een veilige manier omgaat met hun gegevens.

Hoe kan ieder e-commercebedrijf profiteren van een VPN?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-08-2022 - Tips voor beter en sneller internet op kantoor
De meeste ondernemers hebben tegenwoordig internet nodig om hun werk goed te kunnen doen. Zonder internet is er niet alleen geen contact met de (potentiële) klanten, maar kunnen ook veel werkzaam
Lees meer

29-10-2021 - Het bedrijfsmatig inzetten van een VPN
Wie voor een bedrijf werkt of een eigen bedrijf heeft, wil zijn data goed beschermen. Daarom is het niet verstandig om op publieke netwerken data onversleuteld te verzenden. De kans dat iemand de data
Lees meer

02-03-2021 - Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?
Als ondernemer heb je de keuze tussen het nemen van een particulier internetabonnement, waarvan je de kosten uiteraard wel gewoon kunt opvoeren bij de belasting, of een specifiek zakelijk internetabon
Lees meer

10-10-2019 - Hoe kan je een internet abonnement vergelijken voor het best
Een internet abonnement vergelijken biedt jou de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de verschillende varianten en providers binnen de telecommarkt. Er zijn namelijk veel verschillende internet
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap