Home / Internetproviders Blog / Tips voor beter en sneller internet op kantoor

Tips voor beter en sneller internet op kantoor

Tips voor beter en sneller internet op kantoor

De meeste ondernemers hebben tegenwoordig internet nodig om hun werk goed te kunnen doen. Zonder internet is er niet alleen geen contact met de (potentiële) klanten, maar kunnen ook veel werkzaamheden niet worden uitgevoerd. Daarom zit je tijdens een werkdag zeker niet te wachten op storingen of haperend internet. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je van beter en sneller internet op kantoor kunt profiteren. We zetten de beste op een rij.

Check of glasvezel internet mogelijk is

Is jouw kantoor al aangesloten op het glasvezel netwerk? Dit kan eenvoudig online worden gecheckt. Indien dit het geval is, is het verstandig om glasvezel internet af te sluiten. Het glasvezelnetwerk klinkt misschien een beetje als sciencefiction. Toch zijn inmiddels al heel veel gezinnen en bedrijven hierop aangesloten.

Dankzij de glasvezelverbinding bereikt het internet snelheden van het licht. Hierdoor wordt het internet nooit te langzaam om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Dit verhoogt de productiviteit en maakt dus dat je meer gedaan krijgt op een normale werkdag.

Nog een groot voordeel van glasvezel internet is dat je minder last hebt van de belasting van de omgeving of het internetgedrag binnen het kantoor zelf. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop iedereen op kantoor nog even de laatste dingen wil afronden en veel grote bijlagen versturen, dingen downloaden of op een andere manier het internet intensief gebruiken. Dan wil je niet dat dit ten koste gaat van de snelheid. Met glasvezel is dat niet langer meer het geval. Ook het internetgedrag van de buren maakt niets meer uit.

Plaats verschillende modems

Is het nog niet mogelijk om glasvezel internet te nemen? Dan zal je het moeten doen met een gewoon modem. Dit hoeft niet altijd problemen op te leveren, maar in het geval van een goed geïsoleerd en groot bedrijf soms wel. Door de dikke muren en isolatiemateriaal kan er minder goed verbinding worden gelegd op verschillende punten. Hierdoor kan soms de ene verdieping heel goed internet hebben, terwijl de andere verdieping hier weer ongelooflijk veel problemen mee ervaart. Daarom is het belangrijk dat er in dit geval verschillende modems worden geplaatst, zodat de verbinding vanuit elke verdieping beter te leggen is.

Overleg met de provider

Het is niet meer dan normaal dat je als ondernemer graag over goed en betrouwbaar internet beschikt. Daarom is het verstandig om eerst zorgvuldig met de provider te overleggen. Leg uit waar je naar op zoek bent en zij kunnen vervolgens een internetpakket aanbevelen. Naast draadloos internet zou je zelfs kunnen overwegen om vast internet te gebruiken. Gewoon weer ouderwets met een kabeltje dus. Dat lijkt misschien ouderwets, maar is in veel gevallen wel het betrouwbaarst. Hierdoor is er immers minder kans op storingen.

Bij de meeste internetproviders is het mogelijk om een abonnement op maat samen te stellen. Hierbij hou je een jaar lang goed in de gaten hoeveel internet er verbruikt wordt en zal er vervolgens een passend pakket worden aangeboden. Op die manier zit je eigenlijk altijd goed.

Tips voor beter en sneller internet op kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-10-2021 - Het bedrijfsmatig inzetten van een VPN
Wie voor een bedrijf werkt of een eigen bedrijf heeft, wil zijn data goed beschermen. Daarom is het niet verstandig om op publieke netwerken data onversleuteld te verzenden. De kans dat iemand de data
Lees meer

02-03-2021 - Wat zijn de voordelen van zakelijk internet?
Als ondernemer heb je de keuze tussen het nemen van een particulier internetabonnement, waarvan je de kosten uiteraard wel gewoon kunt opvoeren bij de belasting, of een specifiek zakelijk internetabon
Lees meer

10-10-2019 - Hoe kan je een internet abonnement vergelijken voor het best
Een internet abonnement vergelijken biedt jou de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de verschillende varianten en providers binnen de telecommarkt. Er zijn namelijk veel verschillende internet
Lees meer

18-09-2018 - Wat je moet weten over Usenet
Als je dacht dat het Internet het eerste World Wide Web was, dan heb je het mis. Er is namelijk een wereldwijd netwerk dat al jaren jaar bestond voordat het Internet zoals we het nu kennen op de comme
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap