Home / Lease auto Blog / Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!

Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!

Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!

In Duitsland houdt men echt van auto’s. Het is het meest praktische vervoersmiddel om van A naar B te komen. Daarnaast zegt het iets over je status. Hoe duurder je auto, des te beter je baan, des te meer aanzien en des te meer aandacht voor je persoonlijkheid. Leuk detail: het zijn vooral leaseauto’s op de weg, in Duitsland. Hoe werkt dat precies?

Een auto leasen in Duitsland

Wanneer je Duits personeel gaat inhuren, is het goed om te weten dat het personeel de verwachting heeft dat deze een zakelijke leaseauto krijgt. Het is natuurlijk een praktisch vervoersmiddel om van A naar B te komen, maar het zegt ook iets over de status van de werknemer. Een degelijke auto mag zeker niet ontbreken.

Net als in Nederland zijn er in Duitsland verschillende aanbieders om te leasen op de markt. Vergelijk verschillende opties met elkaar. Kijk ook goed naar de aangeboden merken: er zijn er in Duitsland talloze die goed en groot zijn. Een auto leasen in Duitsland biedt je veel mogelijkheden.

Je kunt de BPM terugvragen

Huur je als Nederlander een auto bij een ondernemer in een ander EU-land? En doe je dat maximaal vier jaar? Dan krijg je als Nederlandse de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) terug. Daarvoor moet je wel een verzoek indienen. Vergeet dat dus niet te doen, want dat kan behoorlijk wat geld schelen.

Als de huurperiode wordt aangepast, moet je dat binnen een maand schriftelijk laten weten aan de inspecteur. Zo rijd je legaal en voordelig in Duitsland.

Verschillende auto’s voor verschillende functies

In Duitsland maakt men verschil tussen zeven klassen, variërend van Kleinstwagen (een boodschappenauto) tot Obere Klasse: de beste auto’s die er op de markt zijn. De meeste managers rijden in een Mittelklasse-auto. Directeuren en leidinggevenden rijden in een nog dikkere bak: een auto uit de Obere Mittelklasse of Obere Klasse.

De Geschäftsführer rijdt in een auto van gemiddeld 59.000 euro, terwijl buitendienstmedewerkers in lease auto’s van gemiddeld 40.000 euro rijden.

Lagere catalogusprijzen

De catalogusprijzen zijn in Duitsland lager dan in Nederland. De prijzen die we net noemden, zijn doorsnee bedragen. Het kan per geval en functie verschillen, maar je krijgt op deze manier een beetje een idee van de prijzen voor een leaseauto in Duitsland.
Een auto exporteren naar Duitsland is ook een optie. We raden je wel aan hier de hulp van een expert bij te vragen. Er zijn namelijk verschillende wetten, regels en procedures waar je rekening mee moet houden.





Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-11-2023 - Bedrijfsauto leasen voor ZZP'ers: Een slimme zakelijke keuze
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) is het belangrijk om slimme financiële beslissingen te nemen voor je bedrijf. Een van de overwegingen die je moet maken, is of je een bedrijfsauto m
Lees meer

22-11-2023 - Wanneer jij als ondernemen moet kiezen voor zakelijke lease
Als je als ondernemer je eigen bedrijf hebt, dan kom je regelmatig voor lastige beslissingen te staan. Dit geldt niet alleen bedrijfsmatig, maar ook financieel. Een van de kwesties waar je als onderne
Lees meer

03-07-2023 - Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?
Bent u op zoek naar een financieringsoplossing voor uw bedrijfsvoertuigen? Dan is een financiële lease zakelijk wellicht de ideale optie voor u. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u m
Lees meer

08-05-2023 - Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen
Ondernemers staan erom bekend innovatief te zijn. Andere bekende eigenschappen zijn het denken in kansen in plaats van problemen, en snel kunnen schakelen in geval van veranderende omstandigheden. Al
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap