Home / Printer Blog / 3D-print verwijderen

3D-print verwijderen

3D-print verwijderen

Een 3D-print kan om verschillende redenen vast komen te zitten op de bouwplaat. Soms kan dit het gevolg zijn van een slechte hechting van de eerste laag. Te veel bindmiddel op de bouwplaat aanbrengen kan echter ook problemen veroorzaken. In beide gevallen kan het verwijderen van de 3D-print riskant en uitdagend zijn. Toch is het van essentieel belang te weten hoe dergelijke problemen kunnen worden aangepakt zonder het imago te schaden. Het volgende artikel bespreekt de gemakkelijkste manieren om een 3D-print te verwijderen. 

Uw 3D-printer heeft misschien een schraap tool, maar dat is niet altijd de beste keuze voor deze taak. De Raptor Premium 3D Print Removal Tool Kit is de beste tool, die u nu gemakkelijk online kunt kopen, zelfs met cryptocurrencies zoals bitcoin prime is een van de vertrouwde platforms die u kunnen helpen om soepele online aankopen te doen in cryptovaluta.

Oefen wat meer kracht uit

Meestal moet u iets meer kracht uitoefenen om de print van de bouwplaat te krijgen. Laat het printbed echter geruime tijd afkoelen alvorens iets aan te raken. Houd de plaat op zijn plaats en duw of trek met de andere hand de print van het oppervlak. U moet echter oppassen dat u niet te veel kracht uitoefent waardoor uw hand zou kunnen stoten of de afbeelding zou kunnen scheuren. 

De bovenstaande methode is enkel ideaal als uw print van sterk materiaal is. 3D-beelden met veel details en kleine onderdelen hebben meer kans om te scheuren tijdens het proces. Wees dus heel voorzichtig bij het uitoefenen van kracht. 

Gebruik een plat mes of een schraapmes

Een plat mes zoals een plamuurmes, een spatel of een plastic scheermesje kan een 3D-print ook efficiënt en veilig van de bouwplaat verwijderen. Veiligheid moet echter altijd voorop staan wanneer men voor deze optie kiest, omdat men snel geblesseerd kan raken. Een manier om verwondingen te voorkomen is het mes van u weg te duwen. Zorg er ook voor dat u met de randen geen krassen maakt op de print en het bouwoppervlak. 

Het verwijderen van een 3D print met een scherp mes vereist ook een beetje druk onder het beeld. Houd het 3D-model voorzichtig vast en beweeg het product dan geleidelijk totdat de hechtlaag zwakker wordt en de print vrijkomt. 

Verwarm het printbed

Soms is de kleefstof hard geworden, waardoor het moeilijk is de print van het bed te scheiden. Trouwens, print materiaal wordt meestal verhit. Door het printbed opnieuw te verwarmen, wordt het materiaal zachter, waardoor de hechting aan het printbed afneemt. U moet de temperatuur echter op ongeveer 70 graden houden, want te veel warmte kan het model ook vernielen. 

Bevries het printbed en het model

Temperatuurschommelingen kunnen de vastzittende prints op uw printbed snel naar buiten drukken. Een van de manieren om het uit te proberen is dus door perslucht op de vastzittende beelden te spuiten om ze eruit te persen. Het printbed en het model in de vriezer plaatsen kan ook invloed hebben op het samentrekken van het plastic, waardoor het printbed zijn grip op het model verliest. 

Gebruik tandzijde

Een beetje kracht is meestal voldoende om een vastzittende 3D-print los te krijgen van het printbed. Dat is echter niet vaak het geval. De techniek houdt in hoofdzaak in dat u het flosdraad tussen uw handen houdt en het aan de achterkant van de printer plaatst, dicht bij de bodem, en het dan langzaam naar u toe trekt. Tandzijde is een van de meest eenvoudige en succesvolle manieren om vastzittende 3D-beelden te verwijderen.

Kortom, er bestaan verschillende alternatieven om 3D-prints van het printbed te halen. De hierboven besproken methoden zijn echter de meest doeltreffende, met minder risico's. 





3D-print verwijderen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2023 - Wat zijn de beste grootformaat 3D-printers?
Op zoek naar de beste grootformaat 3D-printers? Overweeg dan bij het winkelen de volgende 3D-printers voor grote ontwerpen.  Sommige 3D-printers kunnen afbeeldingen in grootformaat maken. Met
Lees meer

19-01-2023 - Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkw
Om grote aantallen labels en andere productinformatie op hoge snelheid en in topkwaliteit te kunnen printen, heeft Koenig & Bauer verschillende systemen beschikbaar: thermo transfer en contin
Lees meer

24-08-2022 - Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?
Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwa
Lees meer

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap