Home / Printer Blog / 3D-print verwijderen

3D-print verwijderen

3D-print verwijderen

Een 3D-print kan om verschillende redenen vast komen te zitten op de bouwplaat. Soms kan dit het gevolg zijn van een slechte hechting van de eerste laag. Te veel bindmiddel op de bouwplaat aanbrengen kan echter ook problemen veroorzaken. In beide gevallen kan het verwijderen van de 3D-print riskant en uitdagend zijn. Toch is het van essentieel belang te weten hoe dergelijke problemen kunnen worden aangepakt zonder het imago te schaden. Het volgende artikel bespreekt de gemakkelijkste manieren om een 3D-print te verwijderen. 

Uw 3D-printer heeft misschien een schraap tool, maar dat is niet altijd de beste keuze voor deze taak. De Raptor Premium 3D Print Removal Tool Kit is de beste tool, die u nu gemakkelijk online kunt kopen, zelfs met cryptocurrencies zoals bitcoin prime is een van de vertrouwde platforms die u kunnen helpen om soepele online aankopen te doen in cryptovaluta.

Oefen wat meer kracht uit

Meestal moet u iets meer kracht uitoefenen om de print van de bouwplaat te krijgen. Laat het printbed echter geruime tijd afkoelen alvorens iets aan te raken. Houd de plaat op zijn plaats en duw of trek met de andere hand de print van het oppervlak. U moet echter oppassen dat u niet te veel kracht uitoefent waardoor uw hand zou kunnen stoten of de afbeelding zou kunnen scheuren. 

De bovenstaande methode is enkel ideaal als uw print van sterk materiaal is. 3D-beelden met veel details en kleine onderdelen hebben meer kans om te scheuren tijdens het proces. Wees dus heel voorzichtig bij het uitoefenen van kracht. 

Gebruik een plat mes of een schraapmes

Een plat mes zoals een plamuurmes, een spatel of een plastic scheermesje kan een 3D-print ook efficiënt en veilig van de bouwplaat verwijderen. Veiligheid moet echter altijd voorop staan wanneer men voor deze optie kiest, omdat men snel geblesseerd kan raken. Een manier om verwondingen te voorkomen is het mes van u weg te duwen. Zorg er ook voor dat u met de randen geen krassen maakt op de print en het bouwoppervlak. 

Het verwijderen van een 3D print met een scherp mes vereist ook een beetje druk onder het beeld. Houd het 3D-model voorzichtig vast en beweeg het product dan geleidelijk totdat de hechtlaag zwakker wordt en de print vrijkomt. 

Verwarm het printbed

Soms is de kleefstof hard geworden, waardoor het moeilijk is de print van het bed te scheiden. Trouwens, print materiaal wordt meestal verhit. Door het printbed opnieuw te verwarmen, wordt het materiaal zachter, waardoor de hechting aan het printbed afneemt. U moet de temperatuur echter op ongeveer 70 graden houden, want te veel warmte kan het model ook vernielen. 

Bevries het printbed en het model

Temperatuurschommelingen kunnen de vastzittende prints op uw printbed snel naar buiten drukken. Een van de manieren om het uit te proberen is dus door perslucht op de vastzittende beelden te spuiten om ze eruit te persen. Het printbed en het model in de vriezer plaatsen kan ook invloed hebben op het samentrekken van het plastic, waardoor het printbed zijn grip op het model verliest. 

Gebruik tandzijde

Een beetje kracht is meestal voldoende om een vastzittende 3D-print los te krijgen van het printbed. Dat is echter niet vaak het geval. De techniek houdt in hoofdzaak in dat u het flosdraad tussen uw handen houdt en het aan de achterkant van de printer plaatst, dicht bij de bodem, en het dan langzaam naar u toe trekt. Tandzijde is een van de meest eenvoudige en succesvolle manieren om vastzittende 3D-beelden te verwijderen.

Kortom, er bestaan verschillende alternatieven om 3D-prints van het printbed te halen. De hierboven besproken methoden zijn echter de meest doeltreffende, met minder risico's. 

3D-print verwijderen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-08-2022 - Hoe kies ik de draad voor mijn 3D-printer?
Vraagt u zich af hoe u de juiste draad voor uw 3D-printer kunt kiezen? Zo ja, dan zal deze gids u helpen bij het kiezen van een 3D-printerdraad.  Het kiezen van een 3D-printer is niet alles wa
Lees meer

03-08-2022 - Hoe een 3D-printer onderhouden
3D-printen is een relatief jonge technologie die voortdurend in ontwikkeling is. We verwachten meer veranderingen in toekomstige 3D-print technologieën. Door de nieuwe ontwikkelingen zouden er oo
Lees meer

28-07-2022 - Hoe een 3D-printer bouwen
Dankzij de technologische vooruitgang zijn 3D-printers de laatste tijd toegankelijker en betaalbaarder geworden. Zelf een 3D-printer bouwen kan een spannende ervaring zijn die u in staat stelt uw doe-
Lees meer

18-07-2022 - Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?
3D-hars printers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door het gebruiksgemak en de kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot andere 3D-printers die filamenten en poedervo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap