Home / Printer Blog / Hoe een 3D-printer kiezen

Hoe een 3D-printer kiezen

Hoe een 3D-printer kiezen

De uitvinding van 3D-printers heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen tegenwoordig omgaan met print- en modellering projecten. Daarnaast is de apparatuur relatief eenvoudig aan te schaffen door de vele online en offline verkooppunten. Dankzij moderne technologie kun je met cryptocurrencies zoals Bitcoin Prime een 3D-printer van hoge kwaliteit en alle benodigde benodigdheden kopen met nog betere kortingen.

Bitcoin is een van de gerenommeerde crypto beurzen die u kan helpen bij het verwerken van betalingen bij de aankoop van een 3D-printer met Bitcoin. Als u echter weet hoe u de juiste 3D-printer moet kiezen, kunt u frustraties en vertragingen bij verschillende projecten voorkomen. De volgende richtlijnen kunnen u helpen om de beste 3D-printer te kiezen. 

Printmethodes 

3D-printers gebruiken drie verschillende printmethodes die u moet begrijpen om de meest geschikte voor uw project te bepalen. De eerste methode is Filament Disposition of Fused Filament Fabrication (FDD/FFF). Het duwt een plastic gloeidraad door een verwarmd mondstuk langs de as om de volgende laag aan te brengen. In tegenstelling tot andere printers zijn printers die de FDD- of FFF-printmethode gebruiken, kostenefficiënt. Zij kunnen echter nauwelijks laaghoogten van minder dan 0,1 mm bereiken en het duurt vaak veel langer om te drukken. 

Andere printers gebruiken ook de stereolithografie-printmethode (SLA), waarbij een vloeibare hars wordt gebruikt in plaats van een gesmolten filament. De hars verhardt onder blootstelling aan ultraviolet licht. Zo kunt u de bouwplaat naar de volgende laag verplaatsen en vervolgens het licht opnieuw aanbrengen. De methode produceert prints met een gladder oppervlak. U moet echter wel de vloeibare hars na de klus verwijderen. Het moet ook uitharden om te verzekeren dat het gelijkmatig uithardt. Hars Printers kunnen voor bijna dezelfde prijzen als FFF-printers worden verkocht, maar de hars is duurder dan filamenten. 

Selective Laser Sintering (SLS) printers gebruiken poedervormige materialen die in dunne lagen worden verspreid. Vervolgens smelt of verhardt een laser het poeder op de benodigde plaatsen, zodat de volgende lagen kunnen worden aangebracht. Met deze techniek kunnen uitstekende lage hoogten worden bereikt, en het poeder materiaal kan diverse materialen bedekken, waaronder keramiek, metaal, rubber en kunststof. SLS 3D-printers zijn echter duur en omvangrijk, en voornamelijk ideaal voor industriële toepassingen zoals de productie van auto's. 

U kunt een FDD of SLA 3D printer overwegen als u thuis of op kantoor 3D-prints wilt maken. 

Verwachte projecten 

Uw reden om een 3D-printer te kopen is ook van cruciaal belang voor het kiezen van de juiste apparatuur. Een FDM- of FFF-printer zou bijvoorbeeld de beste keuze zijn als u van plan bent grote projecten te maken met gladdere oppervlakken die geen lagen op micrometerschaal vereisen. Zij bieden afdrukgebieden van 220 mm X 220 mm X 200 mm (XYZ). Anderzijds zou een SLA-printer of een printer op harsbasis het meest geschikt zijn voor het printen van kleine voorwerpen zoals juwelen. 

Algemene ontwerpkenmerken 

Hoewel de kenmerken van 3D-printers meestal verschillen van type of van model tot model, hebben zij verschillende functionaliteiten gemeen. Denk evenwel aan een 3D-printer met gebruiksvriendelijke functies die u zonder veel moeite kunt bedienen. Hij moet ook een stevige constructie hebben voor een lange levensduur. 

Onderhoud 

Net als andere kritische machines heeft een 3D-printer regelmatig onderhoud nodig om frequente storingen te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Naast het reinigen van het printbed, moeten ook de bewegende delen worden geolied voor een soepele werking. Ook de spuitmonden en LCD-schermen kunnen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Hoewel de meeste onderhoudsprocedures doe-het-zelf zijn, kan voor een aantal ervan een professionele hand nodig zijn. Overweeg daarom een 3D-printer met lagere onderhoudsvereisten en -kosten. 

Het kiezen van een 3D printer is misschien niet de gemakkelijkste zaak, maar het is een inspanning die u moet leveren om het juiste gereedschap voor de job te krijgen. In het bovenstaande artikel zijn de essentiële factoren beschreven waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een 3D-printer.





Hoe een 3D-printer kiezen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2023 - Wat zijn de beste grootformaat 3D-printers?
Op zoek naar de beste grootformaat 3D-printers? Overweeg dan bij het winkelen de volgende 3D-printers voor grote ontwerpen.  Sommige 3D-printers kunnen afbeeldingen in grootformaat maken. Met
Lees meer

19-01-2023 - Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkw
Om grote aantallen labels en andere productinformatie op hoge snelheid en in topkwaliteit te kunnen printen, heeft Koenig & Bauer verschillende systemen beschikbaar: thermo transfer en contin
Lees meer

24-08-2022 - Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?
Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwa
Lees meer

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap