Home / Printer Blog / Hoe een 3D-printer kiezen

Hoe een 3D-printer kiezen

Hoe een 3D-printer kiezen

De uitvinding van 3D-printers heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen tegenwoordig omgaan met print- en modellering projecten. Daarnaast is de apparatuur relatief eenvoudig aan te schaffen door de vele online en offline verkooppunten. Dankzij moderne technologie kun je met cryptocurrencies zoals Bitcoin Prime een 3D-printer van hoge kwaliteit en alle benodigde benodigdheden kopen met nog betere kortingen.

Bitcoin is een van de gerenommeerde crypto beurzen die u kan helpen bij het verwerken van betalingen bij de aankoop van een 3D-printer met Bitcoin. Als u echter weet hoe u de juiste 3D-printer moet kiezen, kunt u frustraties en vertragingen bij verschillende projecten voorkomen. De volgende richtlijnen kunnen u helpen om de beste 3D-printer te kiezen. 

Printmethodes 

3D-printers gebruiken drie verschillende printmethodes die u moet begrijpen om de meest geschikte voor uw project te bepalen. De eerste methode is Filament Disposition of Fused Filament Fabrication (FDD/FFF). Het duwt een plastic gloeidraad door een verwarmd mondstuk langs de as om de volgende laag aan te brengen. In tegenstelling tot andere printers zijn printers die de FDD- of FFF-printmethode gebruiken, kostenefficiënt. Zij kunnen echter nauwelijks laaghoogten van minder dan 0,1 mm bereiken en het duurt vaak veel langer om te drukken. 

Andere printers gebruiken ook de stereolithografie-printmethode (SLA), waarbij een vloeibare hars wordt gebruikt in plaats van een gesmolten filament. De hars verhardt onder blootstelling aan ultraviolet licht. Zo kunt u de bouwplaat naar de volgende laag verplaatsen en vervolgens het licht opnieuw aanbrengen. De methode produceert prints met een gladder oppervlak. U moet echter wel de vloeibare hars na de klus verwijderen. Het moet ook uitharden om te verzekeren dat het gelijkmatig uithardt. Hars Printers kunnen voor bijna dezelfde prijzen als FFF-printers worden verkocht, maar de hars is duurder dan filamenten. 

Selective Laser Sintering (SLS) printers gebruiken poedervormige materialen die in dunne lagen worden verspreid. Vervolgens smelt of verhardt een laser het poeder op de benodigde plaatsen, zodat de volgende lagen kunnen worden aangebracht. Met deze techniek kunnen uitstekende lage hoogten worden bereikt, en het poeder materiaal kan diverse materialen bedekken, waaronder keramiek, metaal, rubber en kunststof. SLS 3D-printers zijn echter duur en omvangrijk, en voornamelijk ideaal voor industriële toepassingen zoals de productie van auto's. 

U kunt een FDD of SLA 3D printer overwegen als u thuis of op kantoor 3D-prints wilt maken. 

Verwachte projecten 

Uw reden om een 3D-printer te kopen is ook van cruciaal belang voor het kiezen van de juiste apparatuur. Een FDM- of FFF-printer zou bijvoorbeeld de beste keuze zijn als u van plan bent grote projecten te maken met gladdere oppervlakken die geen lagen op micrometerschaal vereisen. Zij bieden afdrukgebieden van 220 mm X 220 mm X 200 mm (XYZ). Anderzijds zou een SLA-printer of een printer op harsbasis het meest geschikt zijn voor het printen van kleine voorwerpen zoals juwelen. 

Algemene ontwerpkenmerken 

Hoewel de kenmerken van 3D-printers meestal verschillen van type of van model tot model, hebben zij verschillende functionaliteiten gemeen. Denk evenwel aan een 3D-printer met gebruiksvriendelijke functies die u zonder veel moeite kunt bedienen. Hij moet ook een stevige constructie hebben voor een lange levensduur. 

Onderhoud 

Net als andere kritische machines heeft een 3D-printer regelmatig onderhoud nodig om frequente storingen te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Naast het reinigen van het printbed, moeten ook de bewegende delen worden geolied voor een soepele werking. Ook de spuitmonden en LCD-schermen kunnen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Hoewel de meeste onderhoudsprocedures doe-het-zelf zijn, kan voor een aantal ervan een professionele hand nodig zijn. Overweeg daarom een 3D-printer met lagere onderhoudsvereisten en -kosten. 

Het kiezen van een 3D printer is misschien niet de gemakkelijkste zaak, maar het is een inspanning die u moet leveren om het juiste gereedschap voor de job te krijgen. In het bovenstaande artikel zijn de essentiële factoren beschreven waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een 3D-printer.

Hoe een 3D-printer kiezen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-08-2022 - Hoe kies ik de draad voor mijn 3D-printer?
Vraagt u zich af hoe u de juiste draad voor uw 3D-printer kunt kiezen? Zo ja, dan zal deze gids u helpen bij het kiezen van een 3D-printerdraad.  Het kiezen van een 3D-printer is niet alles wa
Lees meer

03-08-2022 - Hoe een 3D-printer onderhouden
3D-printen is een relatief jonge technologie die voortdurend in ontwikkeling is. We verwachten meer veranderingen in toekomstige 3D-print technologieën. Door de nieuwe ontwikkelingen zouden er oo
Lees meer

28-07-2022 - Hoe een 3D-printer bouwen
Dankzij de technologische vooruitgang zijn 3D-printers de laatste tijd toegankelijker en betaalbaarder geworden. Zelf een 3D-printer bouwen kan een spannende ervaring zijn die u in staat stelt uw doe-
Lees meer

18-07-2022 - Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?
3D-hars printers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door het gebruiksgemak en de kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot andere 3D-printers die filamenten en poedervo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap