Home / Printer Blog / Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?

Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?

Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?

3D-hars printers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door het gebruiksgemak en de kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot andere 3D-printers die filamenten en poedervormige materialen gebruiken, zijn hart sprinters relatief goedkoper in termen van initiële, doorlopende en algemene onderhoudskosten. in lijn hiermee hebben Crypto-platforms zoals de https://bitcoinsmarter.org/nl/ het voor u gemakkelijker gemaakt om een 3D-hars printer te bestellen en te betalen met digitale geldvorm. Naast het verwerken van betalingen, kunt u op het platform ook crypto's verhandelen voor aanzienlijke winsten.

Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?

Zij zijn in de eerste plaats geschikt voor het maken van middelgrote tot kleine voorwerpen thuis en in kantoorruimtes. Hoewel 3D-kunsthars printers vrij populair zijn, begrijpen de meeste mensen niet hoe ze werken. Als gevolg daarvan kopen zij meestal de machines en eindigen met frustraties bij het gebruik ervan. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe een 3D-kunsthars printer werkt. 

3D-kunsthars-printtechnologieën 

Er bestaan verschillende 3D-print technologieën voor kunsthars printers. De verschillen liggen hoofdzakelijk in de lichtbronnen, maar sommige verschillen vloeien ook voort uit de opslag en de verdeling van de kunsthars tijdens het drukken. 

Vatpolymerisatie is een van de 3D-printtechnologieën voor kunsthars, waarbij de vloeibare fotopolymeer in het vat blijft in plaats van te worden geïnjecteerd via de spuitmond. 

De andere technologie wordt de materiaal staal technologie genoemd. In tegenstelling tot de eerste technologie, spuit de technologie kunsthars druppels op de bouw oppervlakten en hardt deze gelijktijdig uit met UV-licht. Het is een van de meest nauwkeurige en snelste 3D-print technologieën voor kunsthars. 

Soorten 3D-kunsthars printers en hoe ze werken 

Een 3D-kunsthars printer bestaat uit meerdere onderdelen, maar de basisonderdelen zijn: een kunsthars vat, FEP-folie, bouwplaat, UV LCD-scherm, UV-acryl deksel, lineaire rails, display-eenheid, USB-station en duimschroeven. De belangrijkste soorten 3D-kunsthars printers zijn SLA, Digital Light Processing, en Liquid Crystal Display. 

Stereolithografie (SLA)

Een 3D-SLA-kunsthars printer werkt door middel van een UV-laserlicht, dat wordt aangebracht op het oppervlak van een fotopolymeer houder, het hars vat genaamd. Het gebruikt het licht in een bepaald patroon om de gewenste vorm te vormen. De printer bevat een bouwplatform, een lichtbron, een hars vat, een lift, en galvanometers. 

De lift is voor het verhogen of verlagen van de hoogte van het bouwplatform om lagen te vormen. De galvanometers zijn beweegbare spiegels voor het richten van de laserstraal. Bij blootstelling aan UV-licht verhardt de nog niet uitgeharde hars in het vat in lagen en vormt zo het gewenste 3D-model. De printer herhaalt dit proces verschillende keren tot het model klaar is. 

Digital Light Processing (DLP)

DLP is nagenoeg gelijk aan SLP, maar het gebruikt een digitaal projectieoppervlak als lichtbron. In tegenstelling tot de SLA-technologie, die slechts één punt tegelijk kan printen, kan een DLP-printer een volledige laag per keer creëren. Dat is de reden waarom 3D-DLP-printers veel sneller zijn dan SLA-printers. Bovendien heeft een DLP-printer geen bewegende delen of complexe systemen, waardoor hij zeer betrouwbaar is. Het heeft micro spiegels die lichtprojectie op verschillende secties en het afdrukken van gelaagde patronen mogelijk maken. 

LCD/MSLA

Liquid Crystal Display of gemaskerde 3D-SLA-printers gebruiken UV-stralen rechtstreeks van de LED's die door het LCD-scherm gloeien. De technologie maakt 3D-printen relatief gemakkelijk omdat de extra onderdelen relatief goedkoop zijn. Het LCD-scherm straalt echter licht uit dat schadelijk kan zijn voor de organische bestanddelen van de machine, zodat het vaak moet worden vervangen. 

3D-kunsthars printers zijn relatief eenvoudig, zonder veel bewegende onderdelen. Ze zijn dus meestal betaalbaarder dan andere soorten 3D-printers.





Hoe werkt een 3D-kunsthars printer?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2023 - Wat zijn de beste grootformaat 3D-printers?
Op zoek naar de beste grootformaat 3D-printers? Overweeg dan bij het winkelen de volgende 3D-printers voor grote ontwerpen.  Sommige 3D-printers kunnen afbeeldingen in grootformaat maken. Met
Lees meer

19-01-2023 - Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkw
Om grote aantallen labels en andere productinformatie op hoge snelheid en in topkwaliteit te kunnen printen, heeft Koenig & Bauer verschillende systemen beschikbaar: thermo transfer en contin
Lees meer

24-08-2022 - Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?
Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwa
Lees meer

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap