Home / Printer Blog / Hoe een 3D-printer bouwen

Hoe een 3D-printer bouwen

Hoe een 3D-printer bouwen

Dankzij de technologische vooruitgang zijn 3D-printers de laatste tijd toegankelijker en betaalbaarder geworden. Zelf een 3D-printer bouwen kan een spannende ervaring zijn die u in staat stelt uw doe-het-zelf vaardigheden te verbeteren. Bovendien is het voordeliger dan een volledig geassembleerde 3D-printer te kopen. 

Hoe een 3D-printer bouwen

Er bestaan nu echter tal van manieren om online geld te verdienen die u kunt nastreven als u financieel niet zo stabiel bent. Zo kan trading van Bitcoin en andere cryptovaluta op platformen zoals de bitcoin code u helpen genoeg geld te genereren om een 3D-printer te kopen. Misschien wilt u toch de uitdaging aangaan om een 3D-printer te bouwen. 

Methodes om een 3D-printer te bouwen 

U kunt een 3D-printer bouwen vanaf nul of met een bouwpakket. Het volgende artikel geeft een overzicht van die methoden en richtlijnen om het proces soepel en gemakkelijk te laten verlopen. 

Een 3D-printer bouwen met een bouwpakket 

Tegenwoordig bieden veel fabrikanten 3D-print pakketten aan die particulieren snel kunnen samenstellen wanneer het hen uitkomt. De kits bevatten alle benodigde onderdelen en componenten, essentieel gereedschap, en een stap-voor-stap handleiding. Een 3D-printer maken uit een bouwpakket is meestal handiger dan alles van de grond af aan te doen. 

De eerste stap is het bestellen van een 3D-printer bouwpakket bij een online aanbieder. Het bevat alle onderdelen, dus u hoeft ze niet te verzamelen, te boren of te solderen. Bovendien past de fabrikant de componenten op elkaar aan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de inspanningseisen. U hoeft de onderdelen alleen in elkaar te zetten volgens de instructies in de handleiding. 

3D-printer kits bevatten gedetailleerde informatie voor de assemblage en het oplossen van problemen met de machine. Neem dus de tijd om de instructies vooraf zorgvuldig te lezen en te begrijpen. Volg de aanwijzingen op om problemen te voorkomen. De bouwpakketten worden ook geleverd met standaardprogramma's, maar het is mogelijk dat u extra 3D-print software wilt om de prestaties en mogelijkheden van de printer te verbeteren. 

Een 3d-printer bouwen vanaf nul 

Het bouwen van een 3D-printer vanaf nul kan uitdagend en tijdrovend zijn, maar het is een geweldige manier om uw doe-het-zelf vaardigheden te verbeteren en kosten te besparen. Het vergt enige kennis van de werking van 3D-printers om de benodigde onderdelen te kennen en ze tot één geheel samen te stellen. Bepaal eerst de specificaties van de 3D-printer, zoals de grootte, het type, de spuitmond en het aantal extruders. 

De volgende stap is het vinden van de onderdelen en componenten voor het bouwen van een functionerende 3D-printer. Begin met de belangrijkste kenmerken, zoals de controller, de stappenmotoren, de printkop, het printbed, de eindaanslagen, de voeding en het printer frame. Experts bevelen SKR- en RAMPS-printplaten aan als de beste controllers. De machine heeft ten minste vier motoren nodig voor de X- en Y-as, twee voor de Z-as, en ten minste één voor elke extruder. 

U kunt kiezen voor een directe extruder of een Bowden-extruder voor de printkop. De populaire opties voor print bedden zijn glasplaten en flexibele platen. De minimale stroomvoorziening voor een 3D-printer is 12V of 20A. U moet ervoor zorgen dat de gekozen onderdelen aan de spanningsgrenzen voldoen. Hoewel u creatief kunt zijn en een op maat gemaakt printer framekunt ontwerpen, kunt u ook een standaardframe online bestellen. 

In het algemeen vereist het bouwen van een 3D-printer een goed begrip van de werking van de machine en de belangrijkste onderdelen. Dat zou het makkelijker maken om de onderdelen te kiezen en in elkaar te zetten. Bovendien kunt u door een 3D-printer vanaf nul of als bouwpakket te bouwen de perfecte machine samenstellen die aan uw specifieke print behoeften voldoet.





Hoe een 3D-printer bouwen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2023 - Wat zijn de beste grootformaat 3D-printers?
Op zoek naar de beste grootformaat 3D-printers? Overweeg dan bij het winkelen de volgende 3D-printers voor grote ontwerpen.  Sommige 3D-printers kunnen afbeeldingen in grootformaat maken. Met
Lees meer

19-01-2023 - Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkw
Om grote aantallen labels en andere productinformatie op hoge snelheid en in topkwaliteit te kunnen printen, heeft Koenig & Bauer verschillende systemen beschikbaar: thermo transfer en contin
Lees meer

24-08-2022 - Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?
Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwa
Lees meer

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap