Home / Telefoon kopen Blog / De eerste telefoon van je kind: waar moet je aan denken?

De eerste telefoon van je kind: waar moet je aan denken?

De eerste telefoon van je kind: waar moet je aan denken?

Het is een welbekend discussiepunt onder ouders: wanneer is je kind toe aan een eigen telefoon? De leeftijd is door de jaren heen flink gedaald. De zorgen zijn hiermee verder toegenomen. Want hoewel kinderen steeds vaardiger zijn geworden in het gebruik van digitale apparaten, zien we ook dat de risico’s toenemen. Hoe bescherm je je kind bijvoorbeeld op het internet? Hoe zorg je ervoor dat hij of zij niet met kwaadwilligen in aanraking komt? En hoe voorkom je dat je kind wel heel veel tijd op zijn smartphone gaat doorbrengen? 

Vroeg of laat komt in elk geval elke ouder voor dit dilemma te staan. Uiteindelijk hak je de knoop door en bepaal je dat je kind nu echt toe is aan een eigen telefoon. Om je kind optimaal te beschermen, is het echter wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Altijd bereikbaar 

Vroeger hadden kinderen vaak beltegoed. Helaas zagen we hierdoor ook dat ze niet altijd even goed bereikbaar waren. Zodra het beltegoed op was, konden ze niet zelf bellen als ze in de problemen kwamen. Dit terwijl dit juist jouw doel was toen je de telefoon voor ze kocht. Om ervoor te zorgen dat je kind altijd bereikbaar is, mag een telefoonabonnement kind niet ontbreken. 

Er zijn verschillende providers die speciale deals aanbieden voor als je een abonnement voor je kind afsluit. Het is goed om hier onderzoek naar te doen. Daarnaast is het waarschijnlijk het beste als je een sim only abonnement afsluit. Hierbij betaal je enkel voor een nieuwe simkaart en bijbehorend abonnement en beperk je dus flink de kosten. Bovendien kan het abonnement tussentijds worden aangepast als je weet hoeveel je kind ongeveer verbruikt. Ook ben je dankzij dit abonnement in staat om je oude telefoon door te geven. 

De juiste eerste telefoon 

Dan komen we direct op het volgende punt: voor welke telefoon kies je? Het zal tegenwoordig vrijwel zeker een smartphone worden. Maar ook dan is er nog heel veel keus. We raden af om voor zeer jonge kinderen al een geheel nieuwe telefoon te kopen. Wees je ervan bewust dat zij - hoe voorzichtig ze ook beloven te zijn - meestal veel avontuurlijker met hun telefoon omgaan. Het zou zonde zijn als een splinternieuwe telefoon binnen enkele weken al kapot is. Neem daarom het zekere voor het onzekere en kies in elk geval voor de eerste maanden voor een oude telefoon of schaf een tweedehands exemplaar aan. Laat je kind eerst bewijzen dat hij deze verantwoording aankan, voordat er een nieuw exemplaar wordt aangeschaft. 

Bescherm je kind 

Liever zie je natuurlijk niet dat je kind in aanraking komt met content of websites die nog niet voor zijn of haar ogen bedoeld zijn. Gelukkig is het op de meeste telefoons mogelijk om oudercontrole in te stellen. Je kunt hierbij ook verschillende sites blokkeren. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om beter zicht op het internetgebruik van je kind te krijgen.

De eerste telefoon van je kind: waar moet je aan denken?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-07-2023 - Wat maakt de Samsung Galaxy S23 Ultra tot de ideale zakelijk
Ben je op zoek naar een ideale zakelijke smartphone en ben je meer van de Android-telefoons dan de iPhones? Dan is het niet onlogisch om uit te komen bij een Samsung telefoon. Samsung staat synoniem a
Lees meer

30-05-2023 - Telefoon van de zaak? Let dan hierop
Voor wie regelmatig de vacatures op het internet leest, ziet steeds vaker dat je een telefoon en ook laptop van de zaak krijgt. Ontzettend handig, maar ook direct een valkuil voor velen. Zo zijn er ui
Lees meer

07-03-2023 - Zakelijke telefoon: wel of niet nemen als zzp'er?
Het aantal zzp'ers in Nederland blijft de laatste jaren maar groeien, blijkt uit cijfers van het CBS. Al die zelfstandige ondernemers zonder personeel zijn zelf verantwoordelijk voor het werk dat
Lees meer

02-09-2022 - Telefoon van de zaak? Zo doe je dat voordelig als werkgever
Je wilt natuurlijk je werknemers van de beste spullen en materialen voorzien, maar niet de hoofdprijs hiervoor betalen. Zeker nu we in hele dure tijden leven en de rekeningen alleen maar hoger gaan wo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap