Home / Telefoon kopen Blog / Zo kies je het beste telefoonhoesje voor jouw toestel

Zo kies je het beste telefoonhoesje voor jouw toestel

Zo kies je het beste telefoonhoesje voor jouw toestel

Als je een nieuwe, dure telefoon koopt, is het erg belangrijk om een goed hoesje te hebben. Ieder jaar moeten duizenden Nederlanders een nieuw toestel kopen of hun toestel laten repareren, vaak omdat het scherm stuk is. Er zijn veel verschillende soorten hoesjes, met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel helpen wij jou om de juiste keuze te maken.

Hoesjes voor alle soorten smartphone merken

Allereerst is het goed om te weten er hoesjes zijn van alle soorten smartphone merken. Denk hierbij aan hoesjes voor de bekende smartphone merken als Apple, Samsung, Huawei, Oppo, Nokia, Sony, Xiaomi, Motorola en OnePlus. Maar ook voor de minder bekende smartphone Wiko, Honor en Lenovo zijn er leuke, mooie en handige hoesjes te krijgen. Dus of je nu een Samsung A12 hoesje, een iPhone 13 hoesje, een LG K42 hoesje, of een HTC Desire 21 Pro hoesje nodig hebt; de kans dat je goed gaat slagen is erg groot!

Verschillende soorten hoesjes

Eén van de meest bekende telefoonhoesjes, is het insteekhoesje. Vaak zijn deze hoesjes universeel, omdat je simpelweg je telefoon erin steekt. Insteekhoesjes kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, dus hoe erg deze je telefoon beschermen, kan erg verschillen. Het nadeel van deze hoesjes is dat je de telefoon in de hoes niet kunt bedienen. Je kunt je telefoon dus alsnog laten vallen als je deze gebruikt.

Verschillende soorten hoesjes

Wil je een hoesje dat altijd om je telefoon zit? Dan kun je kiezen voor een backcase. Deze zitten om je telefoon heen, om de zijkanten en de achterkant te beschermen. Omdat het hoesje aan de zijkant iets uitsteekt, is het scherm meestal ook beschermd. Dit is natuurlijk niet het geval als het toestel valt op een puntige ondergrond. Backcases kunnen gemaakt zijn van harde materialen zoals plastic, maar je hebt ze ook van siliconen. Deze zijn erg flexibel. Voor de beste bescherming, kun je ook nog kiezen voor een toughcase. Deze hoesjes zijn gemaakt van harde materialen en beschermen ook de knoppen en de camera van het toestel.

Ook heb je de hoesjes met flap. Deze bevestig je om het toestel heen, waarbij er een flap voor het scherm zit. Deze kun je openmaken en sluiten, als je het scherm wilt gebruiken. Is de flap gesloten? Dan is het scherm ook veilig als je de telefoon laat vallen.

Beste materialen

Welk materiaal je kiest voor je hoesje, is erg persoonlijk. Laat jij vaak je telefoon vallen? Dan kun je het beste kiezen voor hard kunststof of zelfs een toughcase hoesje. Wil je vooral een mooi hoesje, met wat minder bescherming? Dan kun je kiezen voor een luxe lederen hoesje. Siliconen hoesjes kunnen ook erg goed beschermen, maar deze zijn vooral erg praktisch en flexibel.

Overige mogelijkheden

Als je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende hoesjes en materialen, heb je nog overige opties en accessoires om uit te kiezen. Zo kun je ook een koord bevestigen aan je hoesje, zodat je deze om je nek kunt hangen. Als je vaak bezig bent met sporten, zoals wielrennen, heb je ook speciale sportbanden en houders. Je kunt je toestel dan bevestigen aan je fiets of met een band aan je arm. Verder heb je nog speciale grips en waterdichte hoesjes, deze kunnen onder andere handig zijn tijdens je vakantie. Er zijn zelf hoesjes waar je pasjes en geld in kunt stoppen. Hierdoor kun je jouw telefoon gebruiken als portemonnee.





Zo kies je het beste telefoonhoesje voor jouw toestel

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-01-2024 - De eerste telefoon van je kind: waar moet je aan denken?
Het is een welbekend discussiepunt onder ouders: wanneer is je kind toe aan een eigen telefoon? De leeftijd is door de jaren heen flink gedaald. De zorgen zijn hiermee verder toegenomen. Want hoewel k
Lees meer

20-07-2023 - Wat maakt de Samsung Galaxy S23 Ultra tot de ideale zakelijk
Ben je op zoek naar een ideale zakelijke smartphone en ben je meer van de Android-telefoons dan de iPhones? Dan is het niet onlogisch om uit te komen bij een Samsung telefoon. Samsung staat synoniem a
Lees meer

30-05-2023 - Telefoon van de zaak? Let dan hierop
Voor wie regelmatig de vacatures op het internet leest, ziet steeds vaker dat je een telefoon en ook laptop van de zaak krijgt. Ontzettend handig, maar ook direct een valkuil voor velen. Zo zijn er ui
Lees meer

07-03-2023 - Zakelijke telefoon: wel of niet nemen als zzp'er?
Het aantal zzp'ers in Nederland blijft de laatste jaren maar groeien, blijkt uit cijfers van het CBS. Al die zelfstandige ondernemers zonder personeel zijn zelf verantwoordelijk voor het werk dat
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap