Home / Telefoon kopen Blog / Kan mijn bedrijf 4G internet krijgen?

Kan mijn bedrijf 4G internet krijgen?

Met 4G internet dat inmiddels landelijk gedekt is door de Nederlandse providers kun je bijna overal in Nederland verbinding maken met de snelste netwerken.

De laatste jaren is de dekking van 4G steeds verder uitgebreid waarbij een steeds groter deel van Nederland ermee kan verbinden. Dit geldt niet alleen voor consumenten maar ook voor bedrijven.

Wat is 4G precies?

4G is de vierde generatie in mobiele communicatie dat beschikbaar is voor consumenten in Nederland. Het geldt als de vervanger van de 3G standaard waarbij de snelheid van mobiel internet sterk verbeterd wordt. 4G is een data only dienst waarbij de gesprekken nog steeds via het 3G netwerk blijven lopen.

Hoeveel sneller is 4G?

Voor een gemiddelde gebruiker is de snelheid van downloaden via 4G ongeveer 5 tot 10 keer sneller dan 3G. Een internetverbinding met deze snelheid zorgt voor een verbeterde gebruikservaring. Vooral bij het verbruik van data terwijl je onderweg bent is het een verschil. Voor verkopers die onderweg internet nodig hebben maakt 4G een merkbaar verschil in snelheid. Het streamen van video?s via het internet en muziek verloopt zonder haperingen en oponthoud. Dit gaat bij een snelle 3G verbinding nog niet geheel vlekkeloos. 4G maakt hier een einde aan waardoor live streamen zonder bufferen geen probleem is.

Wat heb ik nodig?

Om gebruik te kunnen maken van het snellere 4G netwerk is het nodig om een 4G mobiele telefoon te gebruiken met een 4G abonnement van een provider die een 4G netwerk heeft. Voor bedrijven zijn er zakelijke 4G abonnementen. Vrijwel alle mobiele telefoons die vanaf de introductie van 4G ontwikkeld zijn ondersteunen LTE/4G verbindingen. Op deze pagina van mobielkopen.net worden de mobiele telefoons met 4G vermeld. Voor bedrijven gelden hiernaast speciale korting bij een grote afname van mobiele telefoons en abonnementen. Als je niet zeker weet of je mobiele telefoon 4G verbindingen ondersteunt neem dan contact op met je provider.

Bekijk de 4G dekking

Alle Nederlandse providers bieden een abonnement met 4G aan. 4G is de vierde generatie van mobiele technologie dat meer dan vijf keer sneller is dan 3G. Doordat 4G sneller is zijn downloads sneller klaar en kunnen video?s beter bekeken worden en zonder haperingen. De dekking van 4G die de provider aanbiedt verschilt aangezien er vier verschillende 4G netwerken zijn. Deze hebben allen een landelijke dekking van meer dan 95 procent van Nederland. Als je een abonnement voor je bedrijf wilt bestellen met 4G dan is het verstandig om de dekking van de provider te controleren of het ook beschikbaar is in het gebied waar je bedrijf veel actief is. Om de 4G dekking van de providers te controleren kun je de websites van de providers bezoeken en de dekking inzien.

Kan mijn bedrijf 4G internet krijgen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-09-2021 - 3 redenen om voor een iPhone te kiezen als zakelijke telefoo
De wereld van smartphonegebruikers is grofweg onderverdeeld in twee kampen: de iPhone-fans en de Android-gebruikers. In de zakelijke wereld lijkt de iPhone populairder te zijn. Daar zijn verschillende
Lees meer

12-11-2020 - Kan ik een goedkoop sim only abonnement voor consumenten afs
Als zzp'er wil je natuurlijk bereikbaar zijn voor klanten en leveranciers. Daar is een goede, stabiele internetverbinding voor nodig. Maar natuurlijk ook een telefoonnummer waarop mensen je kunnen
Lees meer

14-01-2017 - Wat voor zakelijk telefoonabonnement past het beste bij uw b
Voor ondernemers is een zakelijk telefoonabonnement bijna onmisbaar. Als ondernemer belt u immers geregeld met uw klanten, neemt u contact op met leveranciers, enzovoorts. Er zijn tegenwoordig steeds
Lees meer

11-12-2016 - VoIP hosted telefooncentrale kopen?
U bent als ICT manager of ICT beheerder van mening dat de huidige telefoonoplossing niet meer voldoet: telefonische bereikbaarheid kan beter, kosten zijn hoog en met het mobiele gebruik en tele/thuisw
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap