Home / Trainingen Blog / Op zoek naar een origineel zakelijk evenement: Zakkelijke BBQ workshop anno 2017

Op zoek naar een origineel zakelijk evenement: Zakkelijke BBQ workshop anno 2017

Een BBQ workshop voor de BBQ liefhebbers.

Hoe ontstond barbecue.

Zoals velen altijd dachten is het tegengestelde waar, het is geen Amerikaanse uitvinding. Barbecue is ouder dan de homo sapiens en antropologen zijn zelfs van mening dat het leren beheersen van vuur het deze oer-link is dat onze liefde voor koken op vuur benadrukt.
Barbecue is waarschijnlijk 's werelds oudste bereidings-methode om voedsel te verhitten en koken. Veel over barbecue is omstreden en mensen weten soms niet eens hoe het moet wordt gespeld. Is het BBQ, BAR-B-Q of Bar-B-Cue? Voor de goede orde zijn taalkundigen en historici het erover eens dat de juiste spelling barbecue is. Het is afgeleid van het woord barbacoa van het Taino volk. Het is een vorm van koken van vlees dat afkomstig is uit het Caribische gebied vanwaar de term barbecue is afgeleid. Tijdens een zakelijke BBQ workshop kan dit op een interessante manier worden uitgelegd aan de genodigden die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van de BBQ.

De voorbereiding.

Deze zakelijke BBQ workshop zal vooral gaan over de professionele voorbereiding en koken van het vlees of vis. BBQ kan een gezellige evenement zijn voor de hele familie, collega’s en vrienden.
Tijdens een BBQ zul je merken dat aanwezigen vragen gaan stellen, omdat men vaak niet bekend is met de procedure van het BBQ koken. Deze BBQ workshop zal het een en ander aan het licht brengen ter verduidelijking van wat BBQ nu eigenlijk is.
Het is het rook dat vrij komt van het brandende houtskool en dat het vlees de speciale rookachtige smaak geeft. Daarom onderscheidt barbecue van andere manieren van koken. Van te voren wordt het vlees gekruid en het BBQ apparaat wordt opgewarmd met het houtskool. Als het goed heet is, vlees op de rooster en afdekken met deksel. Af en toe vlees omdraaien. Sprenkel wat bier over het vlees of vis voor een betere smaak. Met deze zakelijke BBQ workshop gaan we het natuurlijk hebben over vlees en vis die hier gebruikt wordt, maar denk eens hoe het is begonnen. De Taino indianen gebruikten hagedissen, slangen, vogels en kikkers en wilde zwijnen.op hun BBQ, terwijl wij kip, frikandellen, rund– en varkens vlees op het rooster leggen.

De BBQ saus.

Tijdens deze BBQ workshop moet natuurlijk nog wel even de BBQ saus genoemd worden. In de negentiende eeuw werden in Amerikaanse kookboeken beschreven hoe BBQ saus werdt gemaakt van azijn, zout, zwarte peper en boter. Hoe zal dat hebben gesmaakt? Tegenwoordig wordt het gemaakt op een basis van tomaten puree met daaraan toegevoegd zout, peper, peterselie, mosterd, boter, water, ui en citroen. Een scheutje whiskey erdoor roeren maakt het geheel af en brengt wat meer gezelligheid bij de deelnemers van de BBQ workshop. Het is natuurlijk bedoeld om de smaak van de saus wat aan te scherpen en niet de workshop bezoekers!
En nu met z’n allen genieten van het oeroude gebruik van het roken van het vlees of vis, genaamd barbecue, ofwel hier genoemd een zakelijke BBQ. Nog een lekker wijntje erbij en dan: Sante!

Op zoek naar een origineel zakelijk evenement: Zakkelijke BBQ workshop anno 2017

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Gratis online leermiddelen voor het oefenen van je theorie-e
Een theorie-examen is een spannende momentopname waarin je moet laten zien dat je over de theoretische kennis beschikt om de weg op te mogen in een auto of op een motor. Het is altijd maar de vraag we
Lees meer

25-01-2023 - Deze drie soorten cursussen helpen je om je bedrijf kwalitat
Het succes van een bedrijf hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het vermogen om zich te blijven ontwikkelen. Door de juiste kennis en vaardigheden te leren, kunnen bedrijven h
Lees meer

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

17-01-2022 - De voordelen van een goede Business Coach
Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap