Home / Trainingen Blog / De voordelen van een goede Business Coach

De voordelen van een goede Business Coach

De voordelen van een goede Business Coach

Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alleen moeten doen. Het zogeheten alles-zelf-doen syndroom. 

Er is immers niemand om je vragen aan te stellen. Of toch wel? Eelco Smit is al jaren Business Coach voor de top 1% ondernemers van Nederland. In dit artikel deelt hij de voordelen van goede Business Coaching

Een vertrouwenspersoon en klankbord in een

Business Coaching is er voor elke ondernemer, ongeacht welk vraagstuk je hebt. Coaching biedt een vertrouwde omgeving, waarin jij je doelen kunt delen, maar ook je struikelblokken kunt bespreken. Een goede Business Coach fungeert als vertrouwenspersoon en klankbord. Een goede basis om vanuit daar je bedrijf op te schalen, verder doorgroeien, te fuseren of juist je bedrijf verkopen. Wat jouw vraagstuk ook is, een Business Coach handelt altijd discreet. 

Een Business Coach fungeert als stok achter de deur

Neem je een Business Coach in de hand, dan kun je niet meer terug. Een goede coach is jouw stok achter de deur. Hij zorgt ervoor dat jij doet waar je voor gemaakt bent. Niet meer werken in je bedrijf, maar aan je bedrijf. Een Business Coach deinst niet terug om jou met je neus op de feiten te drukken. 

Alleen jij bent verantwoordelijk voor het succes van jouw zaak en het behalen van de doelen die jij voor ogen hebt. Een Business Coach geeft jou de handvatten en advies die nodig zijn om je doelen te behalen. Aan jou als ondernemer de taak om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen. 

Leer van de fouten van je Business Coach, zodat jij ze niet hoeft te maken

Veel ondernemers hebben last van het alles-zelf-doen-syndroom. Ze willen het wiel opnieuw uitvinden. Een perfecte som voor verspilde energie en het onnodig verliezen van geld, dat je liever investeert in je bedrijf. Een Business Coach heeft zelf al het nodige meegemaakt. De fouten die hij heeft gemaakt, hoef jij niet meer te maken. Een Business Coach weet de uitkomst van jouw plan al, voordat jij ook al één stap hebt gezet. Met een Business Coach haal jij het maximale uit je geld, je tijd en je energie. Een investering die het dubbel en dwars waard is. 

De resultaten van coaching zijn altijd meetbaar

Een groei in omzet, starten met internationaal opereren, je marktaandeel vergroten, je team uitbreiden, een nieuw product lanceren. Allemaal doelen die jij voor ogen hebt, waarbij een Business Coach jou helpt met het nodige advies. Eelco Smit heeft al vele ondernemers gecoacht, waarbij de ondernemers doelen behalen die jij ook voor ogen hebt. Dus, waar wacht je nog op?!

De resultaten van een traject met een Business Coach zijn altijd meetbaar. Het resultaat is volledig afhankelijk van jouw acties en jouw effort. Aan het einde van een coachingstraject kun je alleen jezelf accountable houden voor de behaalde resultaten. 

Een Business Coach geeft altijd advies op maat

Een goede Business Coach zal nooit hetzelfde riedeltje opdreunen. Zijn advies is altijd volledig afgestemd op jouw ondernemersvraag en dus altijd op maat. Een goede Business Coach hoeft geen ervaring te hebben binnen jouw branche om jou te kunnen voorzien van goed advies. Kijk daarentegen naar de ervaring die hij als ondernemer heeft opgedaan. Zijn ervaring is het meest waardevol.

De voordelen van een goede Business Coach

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2024 - Kies voor een goede start met een coach voor ondernemers
Een eigen bedrijf starten kan best een beetje spannend zijn! Hoe zorg je dat je ondernemingsplan klopt? Waar vind je straks je eerste afnemers? Hoe ga je om met financiële tegenslagen in de eerst
Lees meer

19-01-2024 - Agile Trainingen van Capgemini volgen: Lees hier wat de plus
Binnen de digitale wereld, kunnen vernieuwing en ontwikkeling onwijs snel gaan. Daarbij zijn software en ICT onmisbare middelen geworden om werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Denk aan
Lees meer

17-10-2023 - De impact van coachend leiderschap op werknemerstevredenheid
Als leidinggevende weet je beslist wel hoe lastig het is om goed personeel te vinden. Als je dan eenmaal een goede werknemer hebt weten te vinden, wil je deze natuurlijk tevreden houden en zorgen dat
Lees meer

31-08-2023 - Deze training kan jouw sales een boost geven
Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bi
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap