Home / Trainingen Blog / De voordelen van een goede Business Coach

De voordelen van een goede Business Coach

De voordelen van een goede Business Coach

Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alleen moeten doen. Het zogeheten alles-zelf-doen syndroom. 

Er is immers niemand om je vragen aan te stellen. Of toch wel? Eelco Smit is al jaren Business Coach voor de top 1% ondernemers van Nederland. In dit artikel deelt hij de voordelen van goede Business Coaching

Een vertrouwenspersoon en klankbord in een

Business Coaching is er voor elke ondernemer, ongeacht welk vraagstuk je hebt. Coaching biedt een vertrouwde omgeving, waarin jij je doelen kunt delen, maar ook je struikelblokken kunt bespreken. Een goede Business Coach fungeert als vertrouwenspersoon en klankbord. Een goede basis om vanuit daar je bedrijf op te schalen, verder doorgroeien, te fuseren of juist je bedrijf verkopen. Wat jouw vraagstuk ook is, een Business Coach handelt altijd discreet. 

Een Business Coach fungeert als stok achter de deur

Neem je een Business Coach in de hand, dan kun je niet meer terug. Een goede coach is jouw stok achter de deur. Hij zorgt ervoor dat jij doet waar je voor gemaakt bent. Niet meer werken in je bedrijf, maar aan je bedrijf. Een Business Coach deinst niet terug om jou met je neus op de feiten te drukken. 

Alleen jij bent verantwoordelijk voor het succes van jouw zaak en het behalen van de doelen die jij voor ogen hebt. Een Business Coach geeft jou de handvatten en advies die nodig zijn om je doelen te behalen. Aan jou als ondernemer de taak om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen. 

Leer van de fouten van je Business Coach, zodat jij ze niet hoeft te maken

Veel ondernemers hebben last van het alles-zelf-doen-syndroom. Ze willen het wiel opnieuw uitvinden. Een perfecte som voor verspilde energie en het onnodig verliezen van geld, dat je liever investeert in je bedrijf. Een Business Coach heeft zelf al het nodige meegemaakt. De fouten die hij heeft gemaakt, hoef jij niet meer te maken. Een Business Coach weet de uitkomst van jouw plan al, voordat jij ook al één stap hebt gezet. Met een Business Coach haal jij het maximale uit je geld, je tijd en je energie. Een investering die het dubbel en dwars waard is. 

De resultaten van coaching zijn altijd meetbaar

Een groei in omzet, starten met internationaal opereren, je marktaandeel vergroten, je team uitbreiden, een nieuw product lanceren. Allemaal doelen die jij voor ogen hebt, waarbij een Business Coach jou helpt met het nodige advies. Eelco Smit heeft al vele ondernemers gecoacht, waarbij de ondernemers doelen behalen die jij ook voor ogen hebt. Dus, waar wacht je nog op?!

De resultaten van een traject met een Business Coach zijn altijd meetbaar. Het resultaat is volledig afhankelijk van jouw acties en jouw effort. Aan het einde van een coachingstraject kun je alleen jezelf accountable houden voor de behaalde resultaten. 

Een Business Coach geeft altijd advies op maat

Een goede Business Coach zal nooit hetzelfde riedeltje opdreunen. Zijn advies is altijd volledig afgestemd op jouw ondernemersvraag en dus altijd op maat. Een goede Business Coach hoeft geen ervaring te hebben binnen jouw branche om jou te kunnen voorzien van goed advies. Kijk daarentegen naar de ervaring die hij als ondernemer heeft opgedaan. Zijn ervaring is het meest waardevol.

De voordelen van een goede Business Coach

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

02-12-2021 - Ontwikkel jezelf verder met trainingen en cursussen
We kunnen zeker stellen dat de arbeidsmarkt op dit moment flink in beweging is. De Coronacrisis speelt hier natuurlijk een grote rol. Hierdoor moeten bedrijven soms uit nood sluiten en daardoor zijn b
Lees meer

22-11-2021 - Leren vanaf waar jij dat wilt
Je bent nooit te oud om te leren, en er valt ook altijd wel wat te leren. Of je nou een nieuwe taal wil leren of je wil je specialiseren in je werkgebied, er zijn altijd manieren om je verder te kunne
Lees meer

26-10-2021 - Wat is het doel van een personal coach?
We worden tegenwoordig om de oren geslagen met personal coaches, maar wat is daar nu precies de reden voor? Nu, een grote groep mensen heeft ontzettend veel baat bij coaching, en wel doordat ze daar a
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap