Home / Vergaderlocatie Blog / Zo creeer je de ideale vergaderruimte voor op kantoor

Zo creeer je de ideale vergaderruimte voor op kantoor

Zo creeer je de ideale vergaderruimte voor op kantoor

Vergaderingen of overleggen zijn niet meer weg te denken uit het moderne zakelijke leven. Het is een manier om creativiteit de vrije geest te laten gaan of om juist abstracte zaken helder te krijgen. Een effectieve vergadering kan het succes van een project of bedrijven positief beïnvloeden. Naast de mensen en materialen speelt te ruimte zelf ook een grote rol hierin. Maar hoe zorg je nou voor de ideale vergaderruimte om dit waar te maken? In dit artikel geven we tips hiervoor.

Comfortabele en functionele meubels

Een vergadering duurt vaak langer dan een kwartier of half uur. Daarom is het belangrijk dat de deelnemers er comfortabel bijzitten. Verrijdbare en in hoogte verstelbare vergaderstoelen zorgen ervoor dat deelnemers gemakkelijk naar elkaar kunnen schuiven om te brainstormen en de stoel op de juiste hoogte in kunnen stellen voor een goede houding. Een comfortabele vergadertafel met hoog-laag combinatie of elektrificatie zorgt ervoor dat mensen hun apparaten kunnen opladen of kunnen afwisselen tussen zitten en staan. Zo moeten de meubels in de vergaderruimte bijdragen aan het comfort van de deelnemers maar ook functioneel zijn.

Juiste voorzieningen

De moderne overleggen zijn vaak afhankelijk van technologie. Zorg er dan ook voor dat hier de juiste voorzieningen voor zijn. Een goede internetverbinding, een groot scherm om op te presenteren, een goed geluidssysteem en opties voor videoconferentie zijn aspecten die een vergadering veel effectiever en productiever kunnen maken. Hierbij is het natuurlijk handig dat er niet één techneut is waar iedereen van afhankelijk is, maar dat er gebruikt wordt gemaakt van toegankelijke systemen voor iedereen. Daarnaast is er naast de technologische vereiseten vaak ook behoefte aan een plek om brainstormen of steekpunten op te kunnen verwerken. Zo is een groot whiteboard ideaal om tijdens het overleg dingen op te noteren, deze aantekeningen kun je naderhand verwerken op bijvoorbeeld je laptop.

Inspirerende inrichting

Vergaderingen of brainstormsessie vereisen creativiteit en denkvermogen. Dit kan worden beïnvloed door hoe inspirerend de ruimte is waarin dit plaats vind. Een professionele, maar ook warme en uitnodigende ruimte, zorgt ervoor dat dit denkvermogen wordt gestimuleerd. Maak gebruik van levendige kleuren op muren of in meubels, zet planten in voor een warme uitstraling en kies materialen die aangenaam zijn voor het oog. Daarnaast wekt veel licht in een vergaderruimte een positieve sfeer op.

Goede akoestiek

Tijdens een vergadering of presentatie in een vergaderruimte is het belang van goede akoestiek erg groot. Het werkt namelijk niet fijn wanneer er veel galm ontstaat wanneer er iemand luidt praat of meerdere mensen door elkaar praten. Goede geluidsabsorptie zorgt ervoor dat de geluidsgolven niet lang door de ruimte heen bewegen maar worden geabsorbeerd. Dit kun je doen door bijvoorbeeld akoestische wandpanelen te gebruiken welke ook inzetbaar zijn als prikbord, of door gebruik te maken van hangende plafondpanelen.

De juiste keuzes maken

Een goed ingerichte vergaderruimte kan dus grote effecten hebben op de creativiteit en productiviteit van een overleg. Het brede assortiment aan kantoormeubelen van Officetopper.com zorgt ervoor dat u genoeg opties heeft bij het inrichten van deze ruimte. Toch kan het maken van de juist keuze lastig zijn. Maak gebruik van de bovenstaande tips of schakel de hulp van een professional in. Zo profiteer je op de lange termijn als je direct het juiste meubilair kiest. 





Zo creeer je de ideale vergaderruimte voor op kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

12-10-2022 - Hier moet een goede vergaderlocatie aan voldoen
Thuis vergaderen heeft zeker zo zijn voordelen. Je hoeft niet de auto in te stappen, om hoogstwaarschijnlijk aan te schuiven in een dagelijkse file. Je kunt wat later opstaan, en in je eigen omgeving
Lees meer

26-04-2019 - Een inspirerende omgeving voor jouw vergadering
Kom je in de vergaderruimte op je werk niet meer tot het gewenste resultaat of ben je toe aan nieuwe ideeën? Boek dan eens een vergaderruimte buiten de deur. Je werknemers worden gestimuleerd en
Lees meer

30-08-2017 - Tips bij het opstarten van je eigen bedrijf
Ten tijde van de financiële crisis van enkele jaren geleden zijn steeds meer mensen een eigen bedrijf begonnen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die door de crisis in de bouw op straat kwam
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap