Home / Verhuizen Blog / 7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing

7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing

7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing

Ieder jaar verhuizen zo'n 18.000 instellingen en bedrijven in Nederland, blijkt uit cijfers van het Planbureau voor Leefomgeving. Misschien staat er binnen je eigen organisatie wel een verhuizing op je te wachten.

Om zo'n zakelijke verhuizing tot in de puntjes goed geregeld te hebben, is er een aantal tips dat onmisbaar is. Denk aan het kopen van voldoende kartonnen dozen om spullen in te stoppen en aan het inzetten van medewerkers om te helpen. 

1. Maak vooraf een checklist voor de verhuizing

Begin je verhuizing niet zonder checklist met alle taken die er moeten gebeuren voor, tijdens en na de verhuizing. Koppel deadlines en eventueel zelfs al mensen aan die taken zodat je een strakke planning hebt voordat de dag überhaupt begonnen is. Dat geeft een prettig gevoel. Bij veel bedrijven in Nederland die zonder checklist verhuizen duurt het allemaal veel langer dan gehoopt.

2. Zorg voor genoeg kartonnen dozen en verhuisdozen

Kijk vervolgens goed naar je inboedel en bepaal wat er wel of niet meegaat naar het nieuwe bedrijfspand. Schaf op basis van de spullen die mee moeten verhuisdozen en kartonnen dozen aan waarin je spullen kunt vervoeren. Kies voor meerdere kleine en grote, want in een grote kartonnen doos kun je lekker veel klein spul kwijt.

3. Schakel medewerkers en eventueel extra hulp in

Een bedrijfsverhuizing is niet niks. Probeer daarom om zoveel mogelijk medewerkers in te schakelen die kunnen helpen bij het tillen van alle bureaus, kasten en andere zware meubels. Vergeet ook de administratieve kant niet en laat de administratie alle adreswijzigingen doorgeven bij je verhuizing.

4. Houd rekening met je klanten bij verhuizing

Het is daarnaast aan te raden om de verhuizing zo te plannen dat klanten zo min mogelijk last hebben van je bedrijfsverhuizing. Verhuis bijvoorbeeld op een dag dat je bedrijf sowieso al dicht is of kies een periode, zoals de zomervakantie, waarin het over het algemeen al rustiger is. Probeer de gewone (klanten)service aan te blijven bieden.

5. Verhuis als het even kan in etappes

Om ervoor te zorgen dat zowel klanten als medewerkers zo min mogelijk last hebben van de verhuizing is het wellicht fijn om in etappes te verhuizen. Op die manier kun je verschillende delen van je bedrijf op diverse momenten verhuizen zodat niet alles in één keer stil ligt. Je bedrijf kan in de tussentijd dus gewoon 'doorgaan'.

6. Maak een plattegrond van nieuwe bedrijfspand

Naast het hebben van een checklist is het verstandig om een plattegrond te hebben van het bedrijfspand waar je naartoe verhuist. Natuurlijk is het van belang om alles uit het oude gebouw weg te hebben, maar dan is het wel zo handig dat alle dozen en meubels al direct naar de juiste ruimtes gaan. Dat scheelt je later weer tijd en energie.

7. Schakel een verhuisbedrijf in voor zakelijke verhuizing

Tot slot is het belangrijk om te weten dat medewerkers veel kunnen helpen bij een zakelijke verhuizing, maar zeker niet alles kunnen doen. Het daadwerkelijke verplaatsen van de ene naar de andere locatie kun je het beste door een erkend verhuisbedrijf laten doen. Zo kunnen je medewerkers na het inpakken en meehelpen verder gaan met hun eigen werk. Let hierbij op ervaring, de prijs en betrouwbaarheid en vraag meerdere offertes aan.

7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-07-2022 - Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreke
Is het tijd voor een nieuw bedrijfspand en wordt het tijd voor een verhuizing? Het is een hoop geregel en je wilt natuurlijk niets over het hoofd zien. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk
Lees meer

16-03-2019 - Bedrijfsverhuizing een hele onderneming
Een bedrijfsverhuizing is een zeer arbeidsintensief en grootschalig project. Elk jaar verhuizen maar liefst zo’n 25.000 bedrijven naar een andere locatie. Geen gering aantal dus. Is je bedrijf g
Lees meer

28-03-2018 - Klantvriendelijke verhuishulp in Rotterdam
Rotterdam zit in de lift en de stad blijft maar doorgroeien, dit in vergelijking met andere grote steden in Nederland. Er is een hele positieve ontwikkeling op dit gebied. Rotterdam is natuurlijk een
Lees meer

28-03-2018 - Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsverhuizing?
Is het bij u op kantoor te druk en te vol of wordt er juist te veel ruimte niet gebruikt? Dan is het handig om u in te trekken in een ander pand. Een nieuwe werkplek zorgt meestal voor nieuwe idee&eum
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap