Home / Verhuizen Blog / Bedrijfsverhuizing een hele onderneming

Bedrijfsverhuizing een hele onderneming

Bedrijfsverhuizing, een hele onderneming!

Een bedrijfsverhuizing is een zeer arbeidsintensief en grootschalig project. Elk jaar verhuizen maar liefst zo’n 25.000 bedrijven naar een andere locatie. Geen gering aantal dus. Is je bedrijf groeiende? Dan zul je merken dat je huidige kantoorpand niet meer genoeg ruimte biedt. Meer werknemers betekent immers meer werkplekken! Een bedrijfsverhuizing vraagt om een zeer goede coördinatie en stressbestendigheid. Een succesvolle verhuizing zorgt voor een continue productiviteit, wat natuurlijk heel belangrijk is voor het bedrijfsresultaat. Maar hoe zorg je ervoor dat dit project succesvol verloopt? We geven je een aantal praktische tips.

Draaiboek

Een bedrijfsverhuizing is zoals gezegd een grootschalig en omvangrijk project. Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf dat hier ervaring mee heeft, is dus een aanrader. Ook een goed draaiboek is belangrijk. Je kunt online allerlei handige checklists vinden die ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet. In het draaiboek neem je op wie waarvoor verantwoordelijk is en maak je ook een tijdsplanning.

Keuze materialen

Bij bedrijfsverhuizingen kun je kiezen uit een breed scala aan verschillende materialen. Naast de traditionele kartonnen verhuisdozen zijn er ook rolcontainers en plastic verhuisboxen. Zorg er tijdens de fysieke verhuizing voor dat er een aanspreekpunt is voor het personeel zodat zij weten waar ze terecht kunnen met vragen of opmerkingen. Ook het kostenplaatje speelt een rol. Kies je ervoor om je personeel zelf hun spullen in te laten pakken of besteed je dit uit?

Zorgvuldige communicatie

Een bedrijfsverhuizing kan grote gevolgen hebben voor het personeel, want een verhuizing is voor veel mensen stressvol. Een goede en zorgvuldige communicatie is dan zeer belangrijk. Gaat het bedrijf naar een compleet andere locatie? Voer dan persoonlijke gesprekken met medewerkers om ze over de consequenties te informeren. Een nieuwsbrief en een algemeen contactpersoon zijn aanraders bij een bedrijfsverhuizing. En uiteraard moeten ook de klanten en leveranciers worden geïnformeerd over de nieuwe locatie en moet het briefpapier worden aangepast.

De nieuwe locatie

Belangrijk is natuurlijk dat de nieuwe locatie volledig gereed is als de werknemers en eventuele klanten arriveren. Eventuele verbouwingen moeten dus ruim op tijd zijn afgerond en alle bekabeling en telefoonaansluitingen moeten gereed en ook getest zijn. De verhuizing van de hele ICT-infrastructuur is natuurlijk cruciaal voor een succesvolle start op de nieuwe locatie. Het is daarom aan te raden om hier een apart draaiboek voor te maken. Maak ook een plattegrond waar je alle kantoormeubels op intekent. Anno 2019 wordt er steeds vaker gesproken van een flexwerkplek, wil jij dit ook meenemen binnen de inrichting van je nieuwe kantoor? Als bedrijf wil je natuurlijk meegaan met de nieuwe kantoortrends. Daarnaast moeten de kantoormeubelen ook voldoen aan een goede ergonomie voor de werknemers. Codeer de kantoorinventaris en verhuisdozen zodat je zeker weet dat alles op de juiste plek terechtkomt.

De verhuisdag zelf

Ondanks een goede voorbereiding zijn er vrijwel altijd onvoorziene dingen waardoor deze dag vaak chaotisch verloopt. Zorg er dus voor dat er een verhuiscoördinator ter plekke aanwezig is die alle kleine problemen direct kan oplossen. Het kost namelijk tijd en geld wanneer je personeel niet direct aan de slag kan omdat er een sleutel ontbreekt, verhuisdozen ontbreken of niet duidelijk is wat de bedoeling is.

Hopelijk helpen deze tips om de bedrijfsverhuizing zo makkelijk mogelijk te maken. Veel succes en vooral veel plezier in je nieuwe kantoorruimte gewenst!

Bedrijfsverhuizing een hele onderneming

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-01-2023 - 7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing
Ieder jaar verhuizen zo'n 18.000 instellingen en bedrijven in Nederland, blijkt uit cijfers van het Planbureau voor Leefomgeving. Misschien staat er binnen je eigen organisatie wel een verhuizing
Lees meer

18-07-2022 - Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreke
Is het tijd voor een nieuw bedrijfspand en wordt het tijd voor een verhuizing? Het is een hoop geregel en je wilt natuurlijk niets over het hoofd zien. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk
Lees meer

28-03-2018 - Klantvriendelijke verhuishulp in Rotterdam
Rotterdam zit in de lift en de stad blijft maar doorgroeien, dit in vergelijking met andere grote steden in Nederland. Er is een hele positieve ontwikkeling op dit gebied. Rotterdam is natuurlijk een
Lees meer

28-03-2018 - Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsverhuizing?
Is het bij u op kantoor te druk en te vol of wordt er juist te veel ruimte niet gebruikt? Dan is het handig om u in te trekken in een ander pand. Een nieuwe werkplek zorgt meestal voor nieuwe idee&eum
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap