Home / Verhuizen Blog / Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreken

Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreken

Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreken

Is het tijd voor een nieuw bedrijfspand en wordt het tijd voor een verhuizing? Het is een hoop geregel en je wilt natuurlijk niets over het hoofd zien. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Met een aantal handige verhuistips hopen wij jou te kunnen helpen met een vlekkeloze verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand! Inpakken op de juiste manier kan veel voordelen opleveren. Zo bespaar je niet alleen tijd en ruimte, je zorgt er ook voor dat alles heel blijft.

Tip 1: Bescherm breekbare spullen 

Je wilt niet na de verhuizing een doos openen en alleen maar scherven tegenkomen. Je hebt hier twee opties voor het inpakken: gebruik handdoeken of pakpapier. Met handdoeken heb je meteen twee vliegen in een klap te pakken: het beschermt de breekbare producten en je hoeft er niet nog een extra doos bij te pakken. Als je liever pakpapier wilt gebruiken, geven we je als extra tip om geen krantenpapier te gebruiken. De inkt kan namelijk afgeven op de spullen. 

Tip 2: Bundel kleine onderdelen 

Wanneer je meubels gaat verhuizen, is het praktisch om alle meubels uit elkaar te halen. Zo houd je meer ruimte over in de verhuiswagen. Vergeet niet bij de demontage om alle schroeven en andere kleine onderdelen bij elkaar te houden. Stop deze onderdelen per meubelstuk in een apart zakje en geef duidelijk aan waarvoor de onderdelen zijn. Je kan ze met tape vastmaken aan een onderdeel van het meubel of alle zakjes met onderdelen samen inpakken op een plek waar je er makkelijk ook weer bij kan. 

Tip 3: Essentiële spullen apart 

We raden je ook aan om een aparte doos te maken voor alle spullen die je de eerste dag/dagen nodig hebt. Het is namelijk best lastig om een laptop oplader tussen al die dozen terug te vinden. Plaats daarom essentiële producten in een aparte doos en kenmerk deze door met stift erop te schrijven. 

Tip 4: Administratieve wijzigingen

Daarnaast is het ook verstandig om aan administratieve wijzigingen te denken als je gaat verhuizen. Je adres wijzigt en dit moet doorgegeven worden aan verschillende instanties. Het zou vervelend als er iets was en deze zaken waren nog niet geregeld. Zorg ook op Google voor een kloppend adres. Bezoekers moeten het bedrijf gemakkelijk kunnen vinden. 

Tip 5: Huur een opslagruimte 

Met een inboedel opslag kun je ‘verhuiszorgen’ ontlasten. Het is erg handig om een opslagruimte te huren om producten die je niet wekelijks gebruikt in op te slaan. Deze staan dan niet meer in de weg op de nieuwe werkplek. Een opslagruimte kan erg prettig zijn voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan voorraadopslag voor bedrijven die heel veel hebben ingekocht, waardoor hun voorraadruimte uitpuilt. Of aan archiefopslag voor bedrijven die aan de wetgeving willen voldoen door enkele jaren hun archief bij te houden, maar het vervelend vinden dat dit archief veel ruimte inneemt op kantoor.

Verhuizen van bedrijfspand? Deze checklist mag niet ontbreken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-01-2023 - 7 onmisbare tips voor een zakelijke verhuizing
Ieder jaar verhuizen zo'n 18.000 instellingen en bedrijven in Nederland, blijkt uit cijfers van het Planbureau voor Leefomgeving. Misschien staat er binnen je eigen organisatie wel een verhuizing
Lees meer

16-03-2019 - Bedrijfsverhuizing een hele onderneming
Een bedrijfsverhuizing is een zeer arbeidsintensief en grootschalig project. Elk jaar verhuizen maar liefst zo’n 25.000 bedrijven naar een andere locatie. Geen gering aantal dus. Is je bedrijf g
Lees meer

28-03-2018 - Klantvriendelijke verhuishulp in Rotterdam
Rotterdam zit in de lift en de stad blijft maar doorgroeien, dit in vergelijking met andere grote steden in Nederland. Er is een hele positieve ontwikkeling op dit gebied. Rotterdam is natuurlijk een
Lees meer

28-03-2018 - Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsverhuizing?
Is het bij u op kantoor te druk en te vol of wordt er juist te veel ruimte niet gebruikt? Dan is het handig om u in te trekken in een ander pand. Een nieuwe werkplek zorgt meestal voor nieuwe idee&eum
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap