Home / Werving en selectie Blog / Hoe je het beste nieuwe werknemers kunt vinden

Hoe je het beste nieuwe werknemers kunt vinden

Hoe je het beste nieuwe werknemers kunt vinden

Het vinden van de juiste werknemers is belangrijk voor het succes van je bedrijf. In de steeds veranderende arbeidsmarkt is het daarom verstandig om op de hoogte te blijven van de nieuwste strategieën om toptalent aan te trekken. In dit artikel verkennen we verschillende manieren waarop je effectief nieuwe werknemers kunt vinden. Lees met ons mee!

Traditionele wervingsmethoden die nog steeds effectief zijn

Hoewel de wereld van recruitment snel evolueert, blijven sommige traditionele methoden nog steeds effectief. Adverteren in lokale kranten, vakbladen en op jobsites kan bijvoorbeeld een groot publiek bereiken. Daarnaast kunnen carrièrebeurzen een uitstekende manier zijn om persoonlijk contact te leggen met potentiële kandidaten. 

Vergeet ook niet het belang van netwerken en het inschakelen van je bestaande personeelsbestand voor aanbevelingen. Deze methoden, in combinatie met een zorgvuldig opgesteld functieprofiel en een aantrekkelijke bedrijfscultuur, kunnen je helpen om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken.

Het belang van online aanwezigheid en sociale media

In het digitale tijdperk is online aanwezigheid van groot belang voor het aantrekken van nieuwe werknemers. Een professionele bedrijfswebsite is hierbij een must, maar het is ook belangrijk om actief te zijn op sociale mediaplatforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. 

Door boeiende content te delen over je bedrijfscultuur en vacatures te promoten, kun je een breder publiek bereiken en je employer brand versterken. Zorg ervoor dat je online consistent content deelt, en gebruikmaakt van relevante hashtags en zoekwoorden om gevonden te worden door potentiële kandidaten.

Employee referral programma's en hun voordelen

Een ander hulpmiddel voor het werven van nieuwe werknemers is het implementeren van een employee referral programma. Dit houdt in dat je huidige werknemers kandidaten uit hun netwerk aanbevelen en hiervoor een beloning krijgen. Werknemers die via referrals worden aangenomen, blijken vaak beter te presteren, langer bij het bedrijf te blijven en beter in het team te passen. 

Bovendien kan het proces van KYC (Know Your Customer) hiermee worden versneld, omdat de aanbevelende werknemer al een bepaald niveau van vertrouwen in de kandidaat heeft.

Innovatieve wervingsstrategieën voor specifieke doelgroepen

Afhankelijk van de functies die je wilt invullen, kan het lonen om innovatieve wervingsstrategieën uit te proberen. Voor technische functies kun je bijvoorbeeld hackathons of codeerwedstrijden organiseren om getalenteerde ontwikkelaars aan te trekken. 

Voor creatieve rollen kan het hosten van netwerkevenementen of samenwerken met kunstopleidingen de juiste kandidaten opleveren. Je kunt ook gebruikmaken van Etage0, een platform dat gespecialiseerd is in het matchen van werkgevers met getalenteerde starters en young professionals.

Het inzetten van recruitment tech en data-analyse

Tot slot kan het inzetten van geavanceerde recruitment technologieën en data-analyse helpen met werven. Applicant Tracking Systems (ATS) kunnen het sollicitatieproces stroomlijnen en topkandidaten identificeren op basis van specifieke criteria. 

Daarnaast kan het analyseren van gegevens over eerdere succesvolle wervingen en prestaties van werknemers waardevolle inzichten opleveren voor toekomstige wervingsstrategieën. Door gebruik te maken van dit soort technologische tools kun je je wervingsproces optimaliseren en de beste talenten vinden voor je organisatie!

Hoe je het beste nieuwe werknemers kunt vinden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-06-2023 - Waarom de Kraljic matrix nog altijd wordt toegepast
In een tijd waarin bedrijven streven naar efficiëntie en strategisch denken, blijft de Kraljic Matrix een trouwe bondgenoot. Maar waarom blijft dit model, dat zijn oorsprong kent in de jaren '
Lees meer

28-11-2022 - Het Recruitmentplan
Je maakt van recruitment een succes met een strategisch recruitment plan. Maar hoe begin je aan een recruitmentplan? Wat heb je hiervoor nodig en welke stappen moet je nemen? Het Recruitment S
Lees meer

24-11-2022 - Net begonnen als recruiter? Ga vliegend van start met deze 3
Gefeliciteerd met je nieuwe baan als recruiter! Recruitment is een mooi vak waar je veel kunt leren. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je wordt. Wanneer je net bent begonnen als recruiter, weet je
Lees meer

27-07-2022 - Doel en belang van recruitment en headhunting voor jou bedri
Recruitment is het positieve proces van het identificeren, interviewen en aannemen van werknemers voor banen. Wanneer meer mensen solliciteren op een functie, zijn er meer mogelijkheden om de juiste k
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap