Home / Werving en selectie Blog / Het Recruitmentplan

Het Recruitmentplan

Het Recruitmentplan

Je maakt van recruitment een succes met een strategisch recruitment plan. Maar hoe begin je aan een recruitmentplan? Wat heb je hiervoor nodig en welke stappen moet je nemen?

Het Recruitment Success Framework

Tijdens het maken van een recruitmentplan kom je verschillende stappen in het proces tegen. Deze stappen moeten op elkaar aansluiten.  Om zo’n proces goed te laten verlopen, hebben wij het Recruitment Success Framework bedacht. Dit framework bestaat uit 9 stappen om jouw recruitmentstrategie tot een succes te brengen. Hieronder volgen de eerste 3 stappen. 

Stap 1: Strategy & Alignment 

Strategy & Alignment is de eerste stap in het Recruitment Succes Framework. Dit is een lange termijn recruitmentstrategie gebaseerd op een organisatiestrategie. Aan de hand van de recruitmentstrategie worden doelstellingen opgesteld die recruitment focus en structuur geven. Er wordt duidelijk wat je nodigt hebt om jouw doelen te halen. Deze doelstellingen bepalen het uiteindelijke succes. 

Stap 2: Awareness

69% van de werkzoekenden solliciteert liever niet bij een bedrijf met een zwak werkgeversmerk. Het hebben van een goed employer brand wordt door veel bedrijven helaas nog steeds onderschat. Maar positieve awareness is voor een bedrijf is juist heel belangrijk. Bouw dus aan je employer brand om awareness te creëren voor jouw bedrijf. Dan trek je makkelijker de juiste kandidaten aan.

Stap 3: Interest

Wie is je doelgroep, wat zijn hun interesses en waar bevinden ze zich? Met de juiste kennis en boodschap, kun jij de kandidaten bereiken die je nodig hebt voor jouw organisatie. Daar moet je natuurlijk wel eerst onderzoek naar doen. Hoe je dat doet, lees je in het Recruitment Success Framework.

Waar begin je?

Vind je het lastig om te beginnen aan een recruitmentplan of heb je de juiste resources niet in huis omdat er een vraag is naar ervaring in een specifieke markt? Kies dan voor interim recruitment. Interim recruitment kan jouw organisatie tijdelijk helpen om orde op zaken te stellen. Ze kennen de markt, hebben een frisse blik op de organisatie en ze weten als geen ander hoe ze de juiste doelgroep moeten aanspreken. Daarna kun jij de volgende stappen zetten die nodig zijn.

Het Recruitmentplan

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-11-2022 - Net begonnen als recruiter? Ga vliegend van start met deze 3
Gefeliciteerd met je nieuwe baan als recruiter! Recruitment is een mooi vak waar je veel kunt leren. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je wordt. Wanneer je net bent begonnen als recruiter, weet je
Lees meer

27-07-2022 - Doel en belang van recruitment en headhunting voor jou bedri
Recruitment is het positieve proces van het identificeren, interviewen en aannemen van werknemers voor banen. Wanneer meer mensen solliciteren op een functie, zijn er meer mogelijkheden om de juiste k
Lees meer

29-09-2021 - Tips voor nieuwe recruiters
Als beginnend recruiter mis je wellicht nog de nodige ervaring om alle kunstjes van het vak onder de knie te hebben. Gezien de meters die je gemaakt hebt, is dat natuurlijk meer dan logisch. Gelukkig
Lees meer

13-07-2019 - Wat moet een goede leidinggevende kunnen? Lees het hier!
Bent u op zoek naar een leidinggevende voor uw organisatie? Werving en selectie van goede leidinggevenden is niet echt gemakkelijk. Zorgt diegene voor meer groei, planning en samenwerking binnen
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap