Home / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke ontwikkeling Vlijmen / Mindful Balance / Groeien als persoon, professional of team doe je niet door tips en trucs aan te leren.

Groeien als persoon, professional of team doe je niet door tips en trucs aan te leren.

Ervaar de kracht van natuur coaching & counseling

Time for other ways?
Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekend bij Mindful Balance: uit je comfortzone stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Bewust en eerlijk durven kijken naar de eigen "mindset" met de bereidheid om hier aan te werken. Groeien als persoon en als professional doe je niet door tips en trucs aan te leren. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf.

Ervaar jij de flow niet meer optimaal?
Wil je het anders? Je baan, werk- privé balans, samenwerking met...? Ben jij ergens in vastgelopen? Stroomt het "even" niet lekker ? Zijn er strubbelingen die het functioneren negatief beïnvloeden? Verlang je naar meer authenticiteit en waarachtigheid in je werk en je leven? Voel je vage onrust en onzekerheid? Of zijn er vraagstukken, dilemma's of thema's die jij wil aanpakken? Misschien neem jij al een tijdje genoegen met "ach het gaat nog wel hoor". Terwijl de hectiek en gekte van de dag door raast......

En weer een paar maanden voorbij!

Moed is angst voelen en toch je hart volgen.
Vrijheid is de moed hebben om de eigen ?mind? te leiden vanuit het hart om beperkende grenzen te doorbreken.

Voor wie
De mensen die ik coach zijn professionals, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden, teams, MT-leden en directieleden. Zij hebben gemeen dat zij zich op hun eigen niveau persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen om ontspannen en succesvol te werken en te leven, samen te werken, te communiceren en/of leiding te geven.

Sparringpartner
Ook voor mensen die niet zo zeer behoefte hebben om een heel coachingstraject te volgen maar juist af en toe willen sparren. Om scherp te blijven op je doelen of om drempels te bespreken waar je af en toe tegen aan loopt in je werk ben je van harte welkom.

Werken in en met de natuur.
Ik voel me verbonden met het leven, spiritualiteit en de natuur. Vanuit deze verbinding combineer ik diverse werkvormen waarbij het accent ligt op coaching en counseling. Hierbij worden de natuur en of natuur elementen creatief ingezet tijdens een sessie om te verdiepen en effectief te verankeren in het dagelijks en werkleven.

Mijn warme persoonlijke aandacht en natuurlijke spirituele gave gecombineerd met mijn intuïtie kunnen ons al snel bij de kern van het dilemma brengen. Mijn heldere en concrete manier van werken geven praktische handvatten, om richting te geven. De werkvormen zijn bedoeld om "veilig" uit de comfortzone te stappen en out of the box te denken en een bron van ideeën om het ontwikkelingsproces in beweging te zetten. Met als doel; vanuit andere perspectieven inzichten te verkrijgen vanuit de verbinding met jezelf, andere en dat wat is hier en nu. Ik werk veelal met dat wat zich aandient in het hier en nu, op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau.

Daarnaast werk ik samen met jou op een effectieve en professionele wijze aan het herstellen van de harmonie om zo de balans te (her)vinden. Dit kan zijn in jezelf, met de ander, in je privé leven en of op het werk. De gesprekken die worden gevoerd zijn no-nonsens en er wordt getracht om snel tot de kern van het probleem te komen. Hierbij zorgt ik ervoor dat jij je gehoord voelt en blijf ik ten alle tijden objectief en respectvol. Een vertrouwensband tussen ons beide is hierbij van cruciaal belang.

Een aantal voordelen op een rij:
De natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel.
Als je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging.
Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het blijkt voor de cliënt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.
In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en vanuit andere perspectieven gaan (her)ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.
De werkvormen bieden een "veilige" omgeving om uit je comfort zone te stappen en out of the box te denken.

Het werken met symbolieken brengt veelal krachtige doorbraken
Daarnaast biedt de natuur ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces. Een symbool biedt de mogelijkheid het probleem even uit je hoofd te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kan kijken. Dit brengt de cliënt dichter bij zijn of haar gevoel en leidt steevast tot heldere inzichten. Door het probleem visueel te maken, creëer je tevens een duidelijke verankering. Hetzelfde geldt voor symbolische handelingen. Keuzes die op deze wijze lijfelijk worden ervaren, zullen uiteindelijk echt en blijvend zijn.

Ik maak graag tijd voor je vrij om een stukje met je mee te lopen op je pad.
Een sessie/traject helpt je om keuze(s) te durven maken én om je beleving en (re) acties te veranderen. Te herontdekken wat je nu echt wil en om in beweging te komen, hierbij maken we gebruik van al jouw mogelijkheden en body (hart), mind (hoofd) en emotion (buik) verbindingen. Om stappen te zetten richting je doel toe. Hiermee ontwikkel jij een ijzersterk innerlijk kompas waardoor JIJ jouw energie nog effectiever kunt inzetten om meer gerichte stappen te gaan zetten.

Werken in en met de natuur biedt een krachtige meerwaarde, door de verbinding met jezelf en de natuur ontstaat er een natuurlijke verdieping die er voor zorgt dat je snel tot de kern kunt komen. Ik loop graag een eindje met je mee om samen te kijken wat wezenlijk belangrijk voor je is. Ik breng je graag weer in contact met je bezieling en je inspiratie. Samen met jou onderzoeken we wat er in de weg zit om jouw volle potentie en jouw eigen waarheid te kunnen leven. Niet alleen in je werk, maar ook in je privéleven. De gesprekken worden al wandelend uitgevoerd, waarbij de natuur actief wordt ingezet. Mijn persoonlijke en warme aandacht, mijn scherpe blik en feilloze intuïtie zullen je al snel bij de kern van je dilemma brengen.

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

26-04-2016 - Mindfulness
* Creëer een grotere persoonlijke effectiviteit met mindfulness. * Ontwikkel je persoonlijke professionaliteit en versterk de eigen competenties. * Integreer mindfulness binnen je werkcontext o

04-04-2016 - Kettlebell Training van Phymenso in Gemeente Tilburg
Kettlebelltraining is een zeer geschikte methode om uw lichaam van een optimale trainingsprikkel te voorzien. De methode op een klein trainingsoppervlak om zeer snel sterker, slanker en explosiever te

30-08-2013 - September 2013 start Phymenso met de cursus WomenSafety
September 2013 start Phymenso met de cursus WomenSafety voor meer informatie raadpleeg de website: www.phymenso.nl/womensafety

30-08-2013 - Personal Training van Phymenso
Personal Training is de meest effectieve en resultaatgerichte manier om beoogde doelen te bereiken en vervolgens het niveau vast te houden. Daarnaast is een Personal Training niet alleen een trainer m
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap