Home / Internetproviders Blog / Zo kies je het beste internet voor jouw situatie

Zo kies je het beste internet voor jouw situatie

Zo kies je het beste internet voor jouw situatie

Ben je op zoek naar een beter internetpakket, omdat je er eigenlijk niet zeker van bent of je huidige internetverbinding wel op je behoeften aansluit? Met verschillende aanbieders en pakketten is het overzicht vaak ver te zoeken. Wij helpen je met het bepalen van de internetsnelheid en bij het internet vergelijken. Zodat je straks niet teveel betaalt door een te uitgebreid pakket én geen last (meer) hebt van traag internet.

Bepaal internetsnelheid op basis van gebruik

Als eerst is het belangrijk dat je jouw persoonlijke wensen en internetgebruik onder de loep neemt. Wat doe je zoal op internet: lees je alleen de dagelijkse nieuwsberichten of speel je elke avond de nieuwste RPG’s, die vele Mb's nodig hebben? Vaak geeft je verbruik een aardig idee van het aantal Mb's dat je nodig hebt. Wil je een beetje snel kunnen surfen of ook de zwaarste games vlot kunnen spelen? Ga dan voor een snelheid vanaf 50 Mb's. Hoe hoger, hoe sneller uiteraard. Hier betaal je natuurlijk wel voor. Gebruik je internet vooral om een beetje te surfen en gebruik je het met niet veel apparaten tegelijk? Dan kun je waarschijnlijk makkelijk kiezen voor maximaal 20 Mb's. Download je wel, luister je veel Spotify en kijk je veel Netflix? En wordt internet daarbij op meerdere apparaten gebruikt? Dan is een snelheid tussen de 20 en 50 Mb's vaak raadzaam.

Wat beïnvloedt naast Mb's de snelheid van mijn internet?

Naast de snelheid van het internet dat je van je provider ontvangt, zijn er meerdere zaken van invloed. Een daarvan is de processor van de computer die je hebt. Virussen zorgen ervoor dat je computer en dus je internet langzamer wordt. Een goede software die je tegen virussen beschermt is dan ook belangrijk. Daarnaast kan het soort verbinding dat je hebt ook van invloed zijn. Een glasvezelkabel is sneller dan kabel of ADSL. Maar hoe snel internet op jouw adres is, hangt (afhankelijk van de verbinding) af van zaken als hoeveel mensen er tussen jou en de centrale op internet zitten en hoe ver je hier vandaan zit.

Internetaansluitingen van invloed

Met een verbinding via een netwerkkabel kun je het snelst internet gebruiken, maar tegenwoordig hebben de nieuwste draadloze modems ook de capaciteit om dezelfde topsnelheid te halen. Dat scheelt kabels en snoeren door de kamer, maar voor een stabielere verbinding is een netwerkkabel een verstandige keuze. Deel je jouw wifi-netwerk met meerdere personen, dan zorgt dit weer voor een vertraging van de internetsnelheid. Ten slotte bepaalt ook de router die je gebruikt hoe snel je internet is. Een Wireless AC router is aanzienlijk sneller dan een Wireless N router. Zoals je merkt zijn er heel veel factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een internetpakket kiezen gaat. Maar… je kunt er ook eerst kijken of je het internet sneller kunt krijgen door andere ingrepen. Iets wat gunstig kan zijn áls je een voordelig pakket hebt. Al kun je heel goed alsnog vergelijken om te zien of je iets beters tegen een gelijke prijs kunt krijgen.

Je internetverbinding verbeteren, of overstappen?

Besluit je jouw huidige internetabonnement aan te houden, dan kun je ervoor kiezen om het sneller te maken met een andere router. Ook kun je in plaats van een draadloze verbinding kiezen voor het gebruik van een netwerkkabel. Daarnaast kun je het signaal proberen te versterken met een wifi-repeater of door het modem ergens anders te plaatsen. Wil je een internetpakket dat beter op je wensen aansluit, dan kun je op tal van providers overstappen of een ander pakket van je eigen provider kiezen. Internet vergelijken op basis van jouw internetbehoefte zorgt voor een duidelijker beeld van mogelijkheden. Zo weet je of je moet overstappen voor een abonnement tegen lagere kosten óf in elk geval sneller (gewenst) internet. Rondkijken kan dus geen kwaad; je kunt altijd blijven zitten waar je zit.

 

Zo kies je het beste internet voor jouw situatie

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

18-09-2018 - Wat je moet weten over Usenet
Als je dacht dat het Internet het eerste World Wide Web was, dan heb je het mis. Er is namelijk een wereldwijd netwerk dat al jaren jaar bestond voordat het Internet zoals we het nu kennen op de comme
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap